HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

10 milliárdot a Fidesznek!

2013.04.18. 16:10 Steve123

Minden politikus csaló. Azért jutottak hatalomba, mert sok kapcsolatuk van, közben a haveroknak csorognak a milliárdok. Nem érdemelnek egy fityinget se! Még a 200 képviselő is rengeteg, legyen csak 100. Ismerős gondolatok? A legtöbb embernek igen. Ezek emberi reflexek. Mint amikor megijedünk és becsukjuk a szemünket. Az eredeti cél az, hogy ezzel is védjük a szemet, de sokkal nagyobb a kár ha fejetlenül menekülünk. 

Egyszer végre kell a hideg fej, kell a népszerűtlen intézkedés, a pártfinanszírozást nagyságrenddel kell növelni. Könnyű népszerű intézkedéseket hozni. A rezsicsökkentés az embereknek nagy részének jó rövid távon. Egy 2/3-os többségtől azt várom, hogy vállalja a népszerűtlen lépéseket is. Szavazzon meg magának 10-15-20 milliárdot a Fidesznek minden évben (meg arányosan az ellenzéknek is) és magyarázza el, hogy a korrupció ellen csak így lehet küzdeni!

Ha valaki ezt nem akarja elfogadni, akkor kérdezze meg, tényleg reális, hogy az egyes képviselők 10 milliós adóssággal és egy negyed házrésszel rendelkeznek? A vagyonbevallásban számos ilyen van. Olyan emberekről beszélünk, akik milliárdok fölött rendelkeznek. Egy államtitkár kb. olyan, mint egy herceg, vagy egy multi cég igazgatója. Reális, hogy havi egy milliót kapjon csak? Ha tiszta csatornán nem kapnak elég pénzt, akkor kapnak más úton és ezzel terjesztik korrupciót az egész országban.

http://index.hu/chart/2013/04/18/6400_milliard_forint_tunik_el_a_sotetben/

A fenti írás szerint a költségvetés 3000 milliárd forintot veszít a feketegazdaság miatt. Minden, amit az ország vezetőinek adunk sokszorosan visszajön, ha ők lezárják a kiskapukat. Biztos van olyan, aki még ekkor is többet akarna, de én nem ettől félek. A gond az, hogy az emberek 90% nem fáj az, amit nem lát. A tiszta pénzeket látnák, a korrupciós pénzeket nem látják.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr405233406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.04.20. 19:43:07

A fenti gondolatmenet csak ott hibádzik, hogy a képviselők fizetésének megemelése nem fogja automatikusan csökkenteni a korrupciót. Ha akár öt - tíz millát kapnának is havonta, az sem fékezné meg a korrupciót.

Az egymilliós havi járandóság is sok a jelenlegi helyzetben, pontosabban az a sok, amit még mellékesként hozzácsapnak legálisan. Legyen az egy millió, de semmi más plusz ne.

Ez itt nem monarchia, az államtitkár szerepe egyébként sem azonosítható egy hercegével.

Az pedig, hogy mi szerepel a vagyonbevallásban...
Nem hiszem, hogy nem tudod, az csak kamu, soha senki nem vette komolyan az abban foglaltakat.

Egyébként pedig a képviselőség NEM arról szól, hogy a pereputty/brancs segge alá nyúlunk.

Abban egyet értünk, hogy a pártfinanszírozáson változtatni kell. Igen, kapjon a párt működési költségére a Fidesz mondjuk 30 milliárdot, és arányosan a többiek is, de ezen kívül egy kanyit sem. Semmilyen módon.
Ebben az összegben a képviselők fizetése nincs benne, ezt a párt működési költségeire kapnák, szigorú elszámolással, ellenőrzéssel.

Ja, és igen, a parlament létszámát radikálisan csökkenteni kell.

Egyszer nyugdíjas leszek én is 2013.07.19. 20:37:55

Én támogatom a posztot. Szerintem is olyan egzisztenciát kell biztosítani az ország vezetői részére (helytelenül, de ide értem az ellenzéki képviselőket is), hogy eszükbe se jusson a korrupció... persze ehhez az is kellene, hogy legyen átláthatóság és számonkérhetőség, hogy nekik is legyen tétje és belássák, ha hülyeséget csinálnak akkor bukják a "tutit". Legyen rang és kitüntetés oda bekerülni és legyen szégyen és bűnhődés a visszaélés "jutalma".
Összeadva-kivonva (a képviselői fizetésből a letöltendő börtönperceket :-D) ne érje meg a korrupció. Ez sajnos csak a mesében jöhetne létre :-(
Megjegyzem, én a jelenlegi kormánypárt mellett vagyok még a hülyeségeik ellenére is, mert én nem felejtem 2002-2010-et az MSZP-SZDSZ-nek amíg élek. Viszont azt is látom, hogy mostanában nem jól bánnak a 2/3-dal. Anno úgy nézett ki hogy jól indul, volt lendület, elképzelés, de mára elaprózódtak ilyen hülye trafik- és hasonló ügyekkel. A 2/3-dal sokkal drasztikusabban kellett volna átalakítani azt a nem működő országot, gazdaságot, amit a Megyó-Gyurcsány-Bajnai hazavágott. Jól mondja a posztoló, a 2/3-dal a népszerűtlen intézkedéseket is fel kellett volna jobban vállalni, nem csak az elején a magánnyugdíj ügyet, hanem minden mást. Bevételi-kiadási oldalon, munkahelyteremtést tényleg elsők közt erőltetni, államadósságot nem csak GDP- hanem abszolútértékben is csökkenteni, a nemzeti vagyon visszaszerzését továbbvinni - elsősorban a nyereségek itthon tartásáért, csak másod- vagy sokadsorban hazafias hévtől feltüzelve :-)
Elképzelhetetlen a nemzetgazdasági fejlődés külföldi kézben lévő és külföldre nyereséget termelő stratégiai vállalatok, mit vállalatok... komplett szektorok mellett. Energia-, pénzügyi-, távközlési-, kiskereskedelmi szektorok, csak hogy néhányat említsek.

Steve123 2013.07.19. 22:42:23

@Egyszer nyugdíjas leszek én is: "Összeadva-kivonva a képviselői fizetésből a letöltendő börtönperceket"

Remélem tudsz angolul: www.youtube.com/watch?v=xbSZlqKxAE4
:)
süti beállítások módosítása