HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Trafik-terv-gazdálkodás

2013.11.29. 19:52 Steve123

Be kell zárni a legforgalmasabb trafikokat, hogy a többieknek nagyobb szelet jusson a tortából. Lehet vitatkozni, hogy a jogbiztonság fontosabb vagy a társadalmi jó (ahol a trafik társadalmat kell érteni). Akit arrébb rugdalnak, az nem lesz túl boldog, a többi örül. A kormány megpróbál igazságos apuka lenni, biztosítani, hogy mindenki jól járjon. Várjunk csak, ez tényleg a kormány feladata? Most, hogy teljesen megváltoztatta a rendszert az övé. Viszont a módosítás igencsak visszás. Mi lesz a következő lépés? Ha néhány trafikban még így is nagy lesz a forgalom, akkor újabb intézkedést hoznak? A kis forgalmú helyeket meg kompenzálni fogják nehogy bezárjanak és veszélybe kerüljön az ellátás biztonság? Van egy központi terv, hogy hol mennyi cigit kell eladni? Nem többet, nem kevesebbet. Éljen a tervgazdálkodás!

Szerintem az eredeti rendszert semmi értelme nem volt értelme változtatni. Ha nagyon akarták, akkor pedig piaci alapon kellett volna kiadni a trafikokat. Mindenki licitálhat és aki a legtöbbet díjat fizeti, övé a trafik. Pont ahogy a frekvencia kiosztásnál. Tiszta rendszer lett volna. Akkor nyilvánvalóan a jó helyeken lévő trafikokért sokkal többet kellett volna fizetni és akkor nem sajnálnák tőlük a forgalmat.

Mint nem dohányzó csak egy dolgot kérek ki magamnak. Az én védelmemet nem szolgálja egyik intézkedés sem!

keresztcsikk.jpg

5 komment

Címkék: trafik

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr655667884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ostvan2 2013.11.30. 14:10:33

Úgy tűnik, valakinek a haverja-sógora nem járt elég jól a trafikjával. Ezért a megkezdett államosítást folytatva központi akarattal megkísérli átrendezni az állam a piacot. A baj ott van, hogy a trafikrendeletek megalkotói nem ismerik a piac működését. A piac törvényei pedig akkor is működnek, ha a haverok (alkalmazottai) ülnek a pult mögött.
Egyik ilyen: Ahol sok ember mozog, ott jól működnek az üzletek.
Másik: az emberek nem szeretnek meszire menni az áhitott árúért. Tapasztalat, hogy akkor más beszerzési forrást keresnek. Tehát azok az üzletek, amelyek eddig is rossz helyen voltak, a plázás trafik betiltása után sem fognak fellendülni. Valószínű eredmény az lesz, hogy akik eddig prosperáltak, átkerülnek a szopóágra.
Mellesleg nem sajnálom őket, ha volt gusztusuk a mástól erővel elvett üzletbe beszállni. Ha már úgysem szégyenlik magukat, legalább menjenek tönkre.

Steve123 2013.11.30. 14:44:15

@ostvan2: "legalább menjenek tönkre"

A gond az, hogy ezután feketén szerzik be a cigit és a kieső adóbevételt is fizetni kell.

Vombatus Ursinus 2013.11.30. 14:59:00

@Steve123: Nem ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy ezzel a módosítással megint adtak egy pofont a jogbiztonságnak és a kiszámíthatóságnak. Ez az elbarmolt, szerencsétlen trafiktörvény tökéletesen jellemzi a Fidesz politikai "kultúráját". Magyarországon senki sincs biztonságban, sem a multik, sem a játékgépesek, sem a trafikosok... nem folytatom, mert hosszú lenne a sor.

safranek 2013.11.30. 18:46:55

Röhejes ez az egész úgy ahogy van!

Miért extra profit, ha a 10%-nak jut a bevétel 17%-a. Ez még nem nagy eltérés. Ha mondjuk 40% fölött kapnának, az már igen.

Bezárják ezeket, aztán a statisztika kimutatja, hogy van másik 200 trafik, amelyiknek jobban megy, mint a többinek, akkor azokat is elzavarják?
Akkor már legyen állami vállalat és minde alkalmazott, minden boltban ugyan annyi fizetést, mint régen a szocializmusban! Esetleg lehetne körzetesíteni, mindenki csak a lakóhelye szerinti NDB-ba mehetne be, lakcímkártyával persze. Esetleg minden dohányost regisztráljanak és legyen kötelező fogyasztás. :D

sanya18 2013.11.30. 18:49:30

... még a haverok sincsenek biztonságban
süti beállítások módosítása