HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Országimázs

2014.08.22. 08:17 Steve123

Skóciában vagyok éppen egy konferencián. Ilyenkor az egyik kötelező program a gála vacsora, amikor az ember feladata, hogy beszélgessen, kapcsolatokat építsen ki a többiekkel. A szokványos kérdések, honnan jöttél, mivel foglalkozol. Amikor mondtam, hogy magyar vagyok, akkor a mellettem lévő holland professzor rögtön azt kérdezte, hogy hogyan bírjuk ki azzal az örült Orbánnal. A magyarokról nem Liszt, Neuman, a dél harangszó, az 56-os forradalom, a prezi, Szentgyörgyi vagy Rubik jutott az eszébe, hanem az örült Orbán. Köpni-nyelni nem tudtam hirtelen. Aztán megkérdeztem, hogy pontosan mire is gondol. Elmondta, hogy az egyik legjelentősebb holland újságban olvasott egy cikket. Amikor konkrétumról kérdeztem, csak annyit tudott mondani, hogy Orbán ki akar lépni az EU-ból. Vagyis részleteket nem tudott, viszont teljesen elfogadta azt a negatív képet, amit a kérdéses újság sugallt.

A dologban a szomorú, hogy egy ugyanilyen véleménnyel egyszer már találkoztam néhány éve, akkor az USA-ban. Ha ezt gondolják rólunk a világban, akkor ki akarna itt befektetni, nyaralni, gyárat építeni? Nem tudom, hogy alakult ki rólunk ennyire negatív kép és azt sem hogyan lehet ezen változtatni.

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr586625045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nátán Apfelbaum 2014.08.22. 11:10:22

Tessék szépen megköszönni a
Galamus-Népszava-KlubRádió-ATV
tengely katonáinak!

stoppos76 2014.08.22. 11:38:01

"Nem tudom, hogy alakult ki rólunk ennyire negatív kép"

Ez irónia volt? :)

tibike3 2014.08.22. 16:49:26

"...Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. . Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket...."

panelburzsuj 2014.08.22. 18:44:49

Na de ez miért negatív tapasztalat?

Pláne "rólunk"?

Lehet, hogy kimaradt valami a leírásból? Hogy a "magyart" meghallván a prof suttyomban, de gyorsan végigtapogatta a zsebeit, majd két székkel arrébb telepedett, nehogy félázsiai tetűt vigyen haza?

Gyingizik 2014.08.25. 10:32:32

A zóórbán legjobb úton az EU elnöki széke felé, Ezt a csávót már ismerik, hallottak róla, tudják, hogy hajlandó megkérdőjelezni a működésképtelen dogmákat. Egy diszfunkciót mutató szervezet élére gyakran állnak azok, akik kritikával illetik (pl. Julius Ceasar), illetve borzalmas alakok. (Churchill). Mert a semmittevésénél, agóniánál még ők is jobbak.

Gyingizik 2014.08.25. 10:33:30

@tibike3: Ezt ki írta? tibike? Olyan is.

DFK 2014.08.25. 11:53:53

"Elmondta, hogy az egyik legjelentősebb holland újságban olvasott egy cikket. Amikor konkrétumról kérdeztem, csak annyit tudott mondani, hogy Orbán ki akar lépni az EU-ból. Vagyis részleteket nem tudott, viszont teljesen elfogadta azt a negatív képet, amit a kérdéses újság sugallt."

Ez a lényeg. Konkrétumot nem tud, de véleményt azt mond, leőrültöz valakit, akiről csak hallott valamit. És ez egy professzor; kritikai gondolkodás nélkül. Ráadásul az egíyetlen "konkrétum", miszerint OV kilépne az EUból, nem igaz.

floborm 2014.08.25. 13:19:11

@DFK: miért, mi tudtunk bármi konkrétumot Haiderről? Nem, oszt mégis mennyi mocsok ömlött rá itthon is - Karintiában máig nagyon-nagyon sokat szeretik.

Ppix 2014.08.25. 16:05:52

@DFK:
A lényegen nem változtat, kurva szar híre van a kormánynak.
Az eredmény számít, bármennyire nem fogja fel ezt a belső piacra dolgozó lakájmédia és nem akarják megérteni a vallásos fidesz hívők sem.
Azon lehet vitatkozni, hogy a kormány intézkedései jók-e, eredményesek-e, némely esetben számszerűen mérhető is az eredmény. Van jó, is rossz is.
De a nettó tahóságtól 2010 óta bűzlik a kormány. Úgy viselkednek mint egy falusi verekedős kocsmai ivó, annyi is a becsületük.
Sajnos ez is számszerűsíthető, évek óta egyre kevesebb befektető jön ide, ez is mérhető.
szíjjártó petike meg vitézkedhet, ha talál valami 50 munkahelyet létrehozó beruházást.
A többezes elbocsájtások mellé.

narmer 2014.08.27. 08:42:47

@tibike3: Levegőt is vegyél, mert megfulladsz az indulattól, és lécci világosíts fel a "nettó tahó" konkrét értelmezéséről, hogy utána bruttó tahóval is foglalkozzak.

narmer 2014.08.27. 08:44:01

@floatleft: Karinthia egy élhető ékköve volt Ausztriának.

floborm 2014.08.31. 21:26:40

@narmer: most sem rossz. legalábbis murauerrel és landliebe sahnepuddinggal elmegy:)

de tény, hogy bár nem tudom h milyen volt 20 vagy 10 éve, azt készséggel elfogadom h komoly leépülésben van ez a régió is.
süti beállítások módosítása