HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A kormány zabigyereke

2014.11.21. 08:43 Steve123

Minden szülői kézikönyvben kiemelten szerepel, hogy a gyerekeket egyenlőként kell kezelni, nem szabad kivételezni egyikkel sem. Titokban sokaknak van kedvence, csak mert olyan aranyos, annyira hasonlít, ő a legkisebb, stb., de azért próbál az ember igazságos lenni. A kormánynak is van kedvence, például a stadionok. Olyan lelkesen építik őket, mintha autópályák vagy vízvezetékek lennének. A másik ilyen kedvenc a választópolgár. Mintha a cégek nem is ehhez az országhoz tartoznának, mintha nem magyar emberek dolgoznának benne, mintha nem fizetnének adót vagy nem járulnának hozzá az ország jólétéhez. Még a cégek között is van válogatás, vannak a jó (mindenki hallott már a kormányközeli cégekről) és vannak a rossz cégek. A CBA-nak nem változik az élelmiszer felügyeleti díj, a Tesco-nak 60-szorosára növelik. A kormány nem is titkolja, hogy a zabigyerekek nem kívánatosak. Az Erste-vel és a Raifeisennel együtt fogják a motyójukat is takarodjanak ebből az országból! Bocsánat rosszul mondtam. A motyójukat majd megveszi az állam szottyiért és utána takarodjanak!

Félreértés ne essék! Nem csak a kormány hibája ez a helyzet. A bankok már földön vannak a bankadó, tranzakciós adó, stb. hatására, az MSZP erre azt javasolja, hogy a gyomrukat még meg lehetne rugdalni egy kicsit (2010-es árfolyamon történő forintosítás). A nép pedig minden újabb rugásnál tapsol.

Érthető a politika gondolkodása. Az szja legyen alacsony, mert az emberek szavaznak, de a különadók legyenek magasak, mert a cégek nem. Összességében viszont mindenki rosszul jár, mert a gazdaság hatalmas koloncokkal tud csak haladni. A kormány a GDP-t hangoztatja, de csak az elmúlt egy-két évi növekedésre koncentrál és arról hallgat, hogy nominálisan, vagy per főre tekintve, hol is vagyunk. Vagy nézzük meg a tőzsdét. Az USA-ban, Németországban már a meghaladták az indexek a válság előtti csúcsokat. Nálunk, akkor 31 ezer pont körül volt a BUX, most még mindig csak 17 ezer.

Talán mégis van bölcsesség abban, hogy minden gyereket egyformán kell szeretni. A kormánynak egyenlően kell kezelnie embereket, cégeket egyaránt. Ne lehessen visszamenőlegesen törvényeket hozni! Ne legyenek szeretetett és nem szeretett cégek! A szocializmusban dívott a három t szerint osztályozni (tiltott, tűrt, támogatott). Legfőbbként, ne legyen bűn a profit! Akkor lesznek sikeresek az emberek, ha a cégek is sikeresek lesznek.

 

 

59 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr946920427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.21. 16:21:13

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: A baloldal Mein Kampf-jából tanulnak a magyar radikális aktivisták? 2014.11.21. 16:19:11

Kötelező olvasmány a baloldalon Saul Alinsky könyve, a "Rules for Radicals". Alinsky forradalmat hirdetett és kommunizmust akart csinálni az USA-ban az 50-es években, miután a marxista eszmék kritikátlan rajongója, a bolsevikok 1917-es hatalomra jutásá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.21. 16:14:17

Magyarországon a kommunista-imádó Alinsky nézetei egyre népszerűbbek azok között, akik egy éven belül három választást is elbuktak.

Ezek a politikusok mostanra a háttérbe húzódtak, és maguk helyett független radikális aktivistáknak álcázott csőcseléket küldenek az utcára - feltételezhetően jelentős nyugat-európai és amerikai anyagi támogatással, az Alinsky-módszert jól ismerő trénerek által felkészítve.

Jelszavuk: "Támadj, támadj, támadj minden irányból!"

beszelomajom.blog.hu/2014/11/21/a_baloldal_mein_kampf-jabol_tanulnak_a_magyar_radikalis_aktivistak

Céljuk nyilvánvalóan az, hogy olyan mértékű elégedetlenséget szítsanak az alsó-középosztályhoz és a szegényebb rétegekhez tartozó emberek között, ami általános káoszhoz, folyamatos tüntetésekhez, végül nyílt konfrontációhoz vezet a hatalmi elittel, és puskaporos hordója lehet egy baloldali / kommunista hatalomátvételnek.

Nem véletlenül volt a CCCP-feliratos pulcsi, meg a vörös sál a Parlament előtti tüntetésen azon a zavartnak tűnő elméjű, magát nyíltan kommunistának valló radikális aktivista gyereken.

Tudományos libsizmus 2014.11.21. 16:22:14

"A motyójukat majd megveszi az állam szottyiért és utána takarodjanak!"

Pontosan. A '90-es években többször ezermilliárdokért "bankkonszolodált" bankoknak egy üveg vodkáért megvásárlása után ez a minimum.

csak egy néző 2014.11.21. 17:06:37

@polyvinyl: @Tudományos libsizmus:
Ti párban jártok, hogy minden poszthoz az elsők között sikerül odahányni?

deneskata 2014.11.21. 17:10:14

@polyvinyl: @Tudományos libsizmus: Eelárulnátok, melyik poszthoz írtatok kommentet? Mert a fentiekhez biztos nincs köze annak, amit ideidétlenkedtetek.

csak egy néző 2014.11.21. 17:27:29

@deneskata:
Ez a két idióta, minden poszthoz elsők között Ctrl+C és Ctrl+V másolják a baromságaikat. Az a lényeg, hogy elsőnek okádjanak minden poszthoz. Nem is értem, miért nem a magyar nemzte vagy a magyar hírlap nevű szennylapon kommentelnek, ott még éltetnék is az ilyen trollokat.

Mr. Waszabi 2014.11.21. 17:33:21

Nyilván, a versenysemlegesség jegyében történik mindez, kifejezetten a vásárlók érdekében. Mást nem is tudnék elképzelni, hisz nemzeti kormányunk nemmegszorít, nemlop és nemhazudik. Csak azt nem értem, hogy a sok tagadó kifejezés ellenére, hogy a pitlákba lehet, hogy mégis egyre szegényebb a nemzetileg érdekképviselt nép, meg miért romlik a devizánk évek óta. Mondod vagy mondjam? Átb@sznak, ez a helyzet.

2014.11.21. 17:40:59

"... mintha nem fizetnének adót vagy nem járulnának hozzá az ország jólétéhez"

A sajnálatos helyzet az, hogy talán a TESCO minimális kivételével évek óta masszívan veszteségesek milliárdos nagyságrendben és nem fizetnek egyáltalán adót. Kivéve a főleg minimálbéres alkalmazottak utáni járulékokat.

Hogy csinálják? Egy hazai vállakozás 2-3 év veszteség után be kell csukja a kaput. Csak nem a zemberek jóléte miatt tartják alacsonyan a bevételt, hogy minden jó olcsó legyen? Minő emberbarátiság egy tőkés cégtől.

Vagy netán Luxemburgban, Kajmán szigeteken van a központ és oda vonul a nyereség? Bele se merek gondolni. Nem ezek a cégek a jólétért dolgoznak.

Sir Galahad 2014.11.21. 17:47:30

"Az Erste-vel és a Raifeisennel együtt fogják a motyójukat is takarodjanak ebből az országból!" Nem, maradhatnak, csak tisztesen adózzanak, a vevőiknek ne szemetet adjanak, az alkalmazottaikat meg fizessék meg legalább fele akkora bérrel, mint otthon. Ja, nem akarják? Akkor tényleg takarodjanak!

Emmett Brown 2014.11.21. 18:45:32

@belepo: @Sir Galahad: és ahhoz mit szóltok,hogy van aki másfél milliárd adózás előtti eredményre fizet be összesen 70 milliónyi taót?

Egyébként meglepődnék, ha a Tesco nem fizetne be egy rahedli ÁFÁt a költségvetésbe :)

2014.11.21. 19:27:00

Kedves Emmett

Helytelenitem.

Sajnos az ÁFA-t a vevő fizeti, nem a Tesco :((

2014.11.21. 19:28:44

És remélem nem csalja el a továbbítást.

Ianas 2014.11.21. 19:35:14

@polyvinyl: a fura a hozzád hasonló szellemi sérültekben, hogy nincs jobb dolguk, mint hosszasan bújni a nem túl kormánybarát oldalakat, és okoskodni, mintha nem pénzért faszkodó troll lennél. Ugyanis, teljesen kizárt, hogy bármilyen más okból megérje neked az idődet fecsérelni általad vesztesnek gondolt emberek győzködésével.

Van még egy magyarázat. Az lehet, hogy már kia korodban is egy frusztrált, az osztálytársaid által gyűlölt kis gnómnak tartott szarcsimbók voltál, aki azáltal próbálja az egóját erősíteni, hogy általa vesztesnek hitt emberekbe próbálja törölni a lábát.

csakhogy az a csőcselék, amit szerinted az ellenzéki pártok szerveztek, te ostoba kretén, a nem túl távoli jövőben eltakarítja ezt a hazaáruló bandát, fideszestül, maszopostul, jobbikostul, stb., és véghez viszi a rendszerváltást, ami kb. 100 éve várat magára.

A vicces az pedig, hogy te, akkor majd, ugyanígy, habzó szájjal fogsz fröcsögni mai elvtársaidra, az utóvédharcukat vívó bukott fideszesekre.

Sir Galahad 2014.11.21. 20:23:53

@Emmett Brown: Áfát nyilván fizetnek, más adónemeket meg alig, de mi van a többi problémával, amit felvetettem?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.21. 20:25:48

@csak egy néző:
@deneskata:

Olvasnivaló:

"A legnagyobb nyugati portálokon amúgy (pl. Yahoo) már most megjelentek azok a belinkelt oldalak, amelyek angol nyelven hirdetik, hogy „Magyarország a NATO-t veszélyezteti”, és hogy „Magyarország a következő Ukrajna”. Ez nem más, mint a világ közvéleményének megdolgozása az elkövetkezendő magyarországi események előtt."

magyarhirlap.hu/cikk/10355/Tanulhato_strategia

@Ianas:

Te hülyébb vagy, mint a sokéves balos átlag.

cenzuratroll bosszanto 2014.11.21. 20:30:09

Birkamenetes orbánista csicskák, csókolgassátok a dajcstompi zabigyerekeit.

csak egy néző 2014.11.21. 20:36:11

@polyvinyl:
Pvc haverom, te Bayer Zsótira és a magyar hirlap nevű szennylapra hivatkozol????? Ennyire nem lehetsz hülye.

Javaslom, nézd meg hozzá az elmebeteg cimboráját is.

www.youtube.com/watch?v=6OvilBmYnjw

index.hu/video/2013/03/14/szaniszlo/

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.21. 20:42:45

@csak egy néző:

Nézd, én nem dőlök be azoknak az amcsi trénerek által tanított kommunikációs trükköknek, amikkel a magadfajta tanulatlan primkók agyát mossák.

Én sokféle véleményt olvasok, a politikai paletta minden oldaláról, és KÉPES VAGYOK elválasztani az értelmes gondolatokat a manipulatív hazugságoktól.

Így például ha a libsik által DÉMONIZÁLT Bayer ír valamit, aminek megfontolandó értelme van, akkor azt is elolvasom, és tovább is adom.

A démonizálással, a hiteltelenítéssel, meg az egyéb manipulatív szarságokkal csak a primitív bunkókat lehet befolyásolni.

csak egy néző 2014.11.21. 20:52:39

@polyvinyl:
Pvc haverom.
"A démonizálással, a hiteltelenítéssel, meg az egyéb manipulatív szarságokkal csak a primitív bunkókat lehet befolyásolni."
Igazad van!!!!!
Te vagy rá az élő, igaz nem kicsit agyhalott példa.

2014.11.21. 21:01:16

Visszatérve a témához idézet az ATV, nem egészen kormánypárti portálról:

"A német Süddeutsche Zeitung birtokába került dokumentumok részletesen, olykor bonyolult ábrákkal illusztrálva mutatják be, hogyan is működött az egyes konkrét cégek esetében az adók eltüntetése. Az érintett cégek köre pedig igencsak illusztris, hiszen van itt európai, amerikai, sőt ausztrál konszern egyaránt, többek között az IKEA, a FedEx, a Pepsi, a JPMorgan, a Heinz, a Procter&Gamble, az Amazon, a Deutsche Bank és még sokan mások. Az adóelkerülési technikák lényegében mind azon alapultak, hogy a multinacionális konszernek az árbevételük egy tetemes részét ügyes trükkökkel luxemburgi illetőségű érdekeltségeikhez irányították, hogy azok ott minimális, sokszor 1 százalékos vagy az alatti adókulcsokkal adózzanak, s ezzel megspórolják az otthoni, gyakran bőven 10 százalék feletti nagyságrendű társasági adókat. Bár a rendszer lényege mindenhol ez volt, az iratokból nagyon világosan látszik, hogy minden nagy cég esetében egyénre szabott megoldásokkal operáltak."

Ezt hogy tudja megcsinálni egy német, magyar, bármilyen KKV?

Na hogy is van ez az áruházlánc adófizetés, kontra mindenki egyenlő? Vagy a multik egyenlőbbek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.21. 21:14:51

@Ianas:

"csakhogy az a csőcselék, amit szerinted az ellenzéki pártok szerveztek, te ostoba kretén, a nem túl távoli jövőben eltakarítja ezt a hazaáruló bandát, fideszestül, maszopostul, jobbikostul, stb., és véghez viszi a rendszerváltást"

Talán csak nem a Zelempé vezetésével (mert azt nem említetted).

Egyébként kiábrándítalak: Bárki kerüljön is hatalomra, nagyon rövid időn belül korrumpálódik ill. lopni kezd. Nálunk ez többszáz éves hagyomány. Rendszerváltás meg max. olyan lesz, ami az újonnan hatalomra kerülők érdekében áll.

Ianas 2014.11.21. 21:16:15

@polyvinyl: Szerencsére még ilyen kis hülyén is rád verek három kört. ;) Húzd ki a fejed Orbán seggéből, és kommentelés, meg ócska szenny olvasása helyett kezdj el művelődni.

Egy napon még ember is lehetsz.

Ianas 2014.11.21. 21:23:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ld. "stb". De jogos, miután kiraktam, rájöttem, hogy ebbe valaki bele fog kötni.

De a teljesség kedvéért elmondom, hogy mindazok a pártok, akik indultak a 2014-es OGy választásokon ELFOGADTÁK a fidesz által diktált szabályokat, ELFOGADTÁK az Alkotmány megsértését és megsemmisítését, amivel alkotmánysértést követtek el az eredeti Alkotmány szerint, BEÁLLTAK a sorba, és ezáltal elveszítették a jogukat a kormányzásra.

Sem az lmp, sem a jobbik, sem a dk, sem a fidesz, sem a többi nem érdemli meg, hogy Magyarországot kormányozza.

Addig nem fog elindulni sem az a gárda, amelyik kezébe nyugodt szívvel letehetnénk az ország vezetését, amíg bárki, aki az elmúlt 25 évben nem politikusként betette a lábát a parlamentbe, ott rontja a levegőt. Azért nem fog elindulni, mert senki, akinek van egy kis esze nem kompromittálja magát azzal, hogy egy légtérben tartózkodik a fenti illusztris bandával.

Ianas 2014.11.21. 21:25:28

@polyvinyl: "nem dőlök be azoknak az amcsi trénerek által"

vs.

"A démonizálással, a hiteltelenítéssel, meg az egyéb manipulatív szarságokkal csak a primitív bunkókat lehet befolyásolni."

:) Vicces. Szánalmas, de vicces.

Ianas 2014.11.21. 21:31:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A második felével viszont nem értek egyet. A helyzet az, hogy ha egy nép maga veri le a rajta élősködőket, akkor már eleve olyan állapotban van, ami lehetővé teszi, hogy tudatosan kezdje el felépíteni a demokráciáját.

Ez máshol is megtörtént már.

Máshogy is el lehet jutni egy élhetőbb helyzetbe, de úgy semmiképp sem, hogy egy vérszívó maffia ül az ország nyakán, amit a korábbi diktatúra nevelt ki.

ember100 2014.11.21. 21:32:01

@belepo:
Helló !

Hát ez bizony egy sokrétű dolog.
1.nagyon sokk adót nem lehet kikerülni pl. társasági adó , ez a bevétel után fizetendő , az alkalmazottak járulékai , elég sok van a multiknál stb.
2. az a baj hogy ezek a multik nem csaltak csak kihasználták a joghézagot kiskapu, ha ezt egy magyar cég csinálja akkor okos ember .
3.ha ennyire komolyan nézzük akkor Te miért az olcsóbb terméket veszed és nem a drágábbat több adót fizetnél :)
4. ma hallottam hogy szeretett királyunk most akar 40 milliárd támogatást , értsd adóelengedést adni valami multinak ,autógyárnak .. az ugye minden magyartól 4.000 ft vágod
Ja és mielőtt lelibsiznél vagy ilyesmi én sem szeretem , támogatom az ilyesmit !

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.21. 21:37:26

@csak egy néző:

Szerintem fogalmad sincs, mi az a "démonizálás", inkább utánanézhetnél, hogy ne maradj hülye, ahelyett, hogy itt vergődsz, a saját mikrokozmoszodba zárva.

Később meg majd ha időd engedi, a 4GW és az 5GW mibenlétének is utánajárhatnál ;)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.21. 21:40:23

@ember100:

Luxembourg Leaks megvolt? Nézz utána, mi az:

"A jelentés szerint 2002 és 2010 között közel 340 multinacionális vállalat kötött titkos adóügyi megállapodást Luxemburggal adóminimalizálás céljából, köztük olyan óriáscégek is, mint a Pepsi, az AIG, a Deutsche Bank, az Apple, az Amazon vagy az IKEA. A titkos szerződések ügyében az Európai Bizottság is vizsgálódott, júniusban hivatalosan is felszólították az országot, hogy mutassák be az adómegállapodások részleteit, azonban ezt eddig csak részben teljesítették."

Larry Silverstein 2014.11.21. 21:50:15

a politika legfontosabb feladata a válogatás, szürés, stb.

a fidesz azért a világ legsikeresebb pártja, mert pontosan tudja mikor kit kell választani, és kit leszarni

csak egy néző 2014.11.21. 21:52:47

@polyvinyl:
Figyu idióta pvc gerincű.
Utánanéztem és idekopizom, hogy nehogy elfáradj míg rákeresel.

"A démonizálás egy negatív meggyőzési stratégia, amely egy ember (de főleg embercsoport) /fidesz hívők/ ellenségképének kialakítása. Az ördög terve mindig valami nagy horderejű – rabigába hajtásunk,/multik/ életterünk elpusztítása,/vizünk, földünk/ ellenvélemények ellehetetlenítése stb. Az ellenségkép kialakítása kézenfekvő olyan körülmények között, amikor egy összetett problémára egy egyszerű, nagy tömegek által befogadható magyarázatot kell találni, és azt különböző propaganda-technikákkal,/CÖFikés birkamenet/ a vádak végtelen ismétlése M1 Híradó segítségével életben tartani."
Hogy te se halj meg ennyire hülyén a kis mikrokozmoszodban, ez mintha a felcsuti haverod programja lenne.

csak egy néző 2014.11.21. 21:56:35

@polyvinyl:
"Nézd, én nem dőlök be azoknak az amcsi trénerek által tanított kommunikációs trükköknek, amikkel a magadfajta tanulatlan primkók agyát mossák."

Ehhez a megállapításodhoz, azt hiszem komment sem kell.

ember100 2014.11.21. 22:00:38

@polyvinyl:
Helló !
Igen hallottam erről , DE ez "csak" a nyeregadó volt , ez is rengeteg , de mint írtam egy csomó más adót az adott országban fizetnek .
Érted ?
Ja és a 40 milliárd ? mit szólsz hozzá ?

2014.11.21. 22:07:55

@ember100:

Nem sokrétű, egyrétű, nem kiskapu. Úgy hívják adócsalás. Lehet nevezni adóoptimalizálásnak, de ez csak mismásolás. Ami jogilag OK, az még lehet erkölcstelen.

Ha van kerítés nem lopsz, ha nincs akkor az rendben van? Ha magyar is csinálja, nem okos hanem adócsaló, tolvaj.

Nem veszem az olcsóbbat, ha gyanítom hogy orgazda, vagy adócsaló. Én ilyen hülye vagyok.

Ha mindenki becsületesen befizeti a nem rabló mértékű adót a közösségnek, akkor lehet csökkenteni azokat.

csak egy néző 2014.11.21. 22:13:56

@belepo:
Amíg ilyen választói vannak a fidesznek, addig nyugodtak lehetnek.

"@Larry Silverstein:
"a Bundle is azt pofázta hogy azért árt neki az Áfa csalás mert az áfacsalt olaj olcsóbb mint a bundle olaja.

Az áfacsalt olaj nekünk nagyon megfelel, köszi."

2014.11.21. 22:25:18

@csak egy néző:

Akkor vedd az áfacsalt olajat és legyél bűnrészes. Megértem, megélhetési adócsalás.

ember100 2014.11.21. 22:26:21

@belepo:
Helló !
Látod Te írtad "Ami jogilag OK, az még lehet erkölcstelen."
Az erkölcstelen az nem jogi kategória , sajnos, nincs erkölcstelenül magas profit , ez ovikám találta ki , ja és persze a cba nem haszonért tartja a boltjait , na hagyjuk.
Az az adócsalás ha egy adót be kellene fizetned és nem fizeted be.
Látod az is erkölcstelen hogy nem 7 es bmw vel jársz a városban 25 L fogyasztással , több jövedéki adót fizethetnél mint most !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.21. 22:27:57

@Ianas:

"ELFOGADTÁK az Alkotmány megsértését és megsemmisítését, amivel alkotmánysértést követtek el az eredeti Alkotmány szerint, BEÁLLTAK a sorba, és ezáltal elveszítették a jogukat a kormányzásra."

Az vsz. még rosszabb választás lett volna, ha egyáltalán nem is indulnak a választáson. Egy demokráciában - vagy annak deklarált akármiben - egy pártnak kutyakötelessége indulni a választásokon.

"ha egy nép maga veri le a rajta élősködőket, akkor már eleve olyan állapotban van, ami lehetővé teszi, hogy tudatosan kezdje el felépíteni a demokráciáját."

Igen, ebben van valami. Talán én vagyok túl pesszimista, de az élősdiek leverése a legtöbb esetben valamiféle forradalom (nem feltétlenül véres), ami könnyen megy, mert a meglévő lerombolásával jár. A felépítés már nehezebb, és eközben a "politikai osztály" korrupt és önző tagjainak sokkal több lehetőségük van a demokrácia kijátszására, megcsúfolására.

Ne feledd azt a paradoxont, hogy minél számosabb egy érdekcsoport, annál nehezebben képes érdekei érvényesítésére egy kisebb létszámű ellencsoporttal szemben.

ember100 2014.11.21. 22:32:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Helló !
Jééé egy polihisztor atomtudós :)

csak egy néző 2014.11.21. 22:38:36

@belepo:
Azt hiszem nem voltál elég figyelmes. Nem én írtam ezt a kommentet, hanem egy másik CBA-ról szóló posztban, egy @Larry Silverstein nevű barom.

2014.11.21. 22:40:57

@ember100:

A helyzet az, hogy az áruházláncoknak be kellett volna fizetni az adót itthon, de kitrükközték a tőke , profit stb szabad áramlása irányelv alapján, hogy Luxemburgban 1% vagy kevesebb adót fizetnek a magyar 10 vagy 16 % helyett, azután a bevétel után amit itt szereztek. És jól zsebreteszik a tulajok. Okosak. Másnéven tolvajok.

Ebből az következik, hogy Luxemburg (ami egy k..va gazdag állam, talán éppen emiatt?) szedi be az itt keletkezett értéktöbblet utáni adót, csak kedvezményes 1%-kal. Milliárd EUR-nál az 1% nem piskóta.

Tehát te dolgoztál, de Luxemburgban landol az adód.

Jól van ez így?

PS: Nem járok 7-es BMW-vel.

ember100 2014.11.21. 22:48:29

@belepo:
Helló !
Akkor még egyszer , nem helyeslem hogy kivisznek nyereséget az országból , de itt is fizetnek elég sok adót , járulékot pl. itt a legmagasabb az áfa , a munkabéreket terhelő adók , és azt bizony mind befizetik , ráadásul idehoznak egy csomó tőkét , ÉRTED.
Ha van egy magyar cég csinálja ezt , adóoptimalizálás cba,mol ... kovács pistike bt kft , az rendben van ???
Pedig bmw vel kellene járnod hogy többet fizethess , mert különben jövedéki adót fizetést kerülsz el :)

$pi$ 2014.11.21. 23:39:34

@ember100: "de itt is fizetnek elég sok adót , járulékot pl. itt a legmagasabb az áfa"

Az ÁFÁT nyilván a lakosság fizeti, az ilyen vállalkozások nem igazán. A kereskedelem pl. gyakorlatilag egyáltalán nem fizet ÁFÁT.

"a munkabéreket terhelő adók"

Azok nem a legmagasabbak, sőt elég alacsonyak mert igen alacsonyak a munkabérek. Mennyi adót fizet egy magyar munkaerő után a multi? 400-500 eurót? Százalékosan soknak tűnik, de valójában sokkal kevesebb mint amennyit pl. nyugateurópában fizetne.

"és azt bizony mind befizetik , ráadásul idehoznak egy csomó tőkét , ÉRTED"

Nos igen, idehoz egy csomó tőkét, ami az övé marad. Ha kibérelem a garázsodat és egy sok milliós géppel nekiállok ott dolgozni, akkor téged sem nyugtatna meg, hogy milyen drága géppel nyomulok, téged is az érdekelne, hogy mennyi bérleti díjat fizetek, nem?

ember100 2014.11.21. 23:58:42

@$pi$:
Helló !
Okoska :)
az adót a nyereséget is a vásárlók fizetik EZ ugye világos :)
A munkabéreket terhelő adóról meg annyit hogy Te a körtét hasonlítod az almához , itt hány ejró a fizetés ?
A % a sok :) érted :)
Na a tőke az amiért felépítik a tecsót , madaras tecsót stb, ha úgy érzi a multi hogy elmegy innen mert kiüldözték a föld , épület vagy itt marad vagy nehéz milliókért lebontják :)
De akkor nem kell melós beszállító ...nincs adóbevétel stb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.22. 00:35:10

@ember100:

"Jééé egy polihisztor atomtudós :)"

Jééé, te vadász, már ide is eljársz szopni? :D Nem volt neked elég az energetikai blogokban a szádba dugott sok bráner? Meg kell adni, te nagyon szerethetsz szopni.

ember100 2014.11.22. 00:39:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Helló !

Elég primitív a szöveged !
Hát ennyit a nagy tudósról :)
A stílus maga az ember !

Steve123 2014.11.22. 06:02:10

@Tudományos libsizmus: "A motyójukat majd megveszi az állam szottyiért és utána takarodjanak!" - ez a minimum.

A MOL Horvátországban a másik oldalon van, ott ő a gonosz multi. A Horvátok még véletlenül sem akarják normál áron megvenni az INA-t, inkább perelnek és törvényeket hoznak az ellehetetlenítésére.

Steve123 2014.11.22. 06:06:18

@belepo: " évek óta masszívan veszteségesek milliárdos nagyságrendben és nem fizetnek egyáltalán adót."

Ha adót csalnak, adót trükkölnek, akkor büntessen a NAV.

Ha én bízok abban, hogy a cégem 2, 3, akár 10 évig veszteséges, de utána bejön az üzlet, akkor ezt miért nem hagyják?

$pi$ 2014.11.22. 07:18:14

@Steve123: "Ha én bízok abban, hogy a cégem 2, 3, akár 10 évig veszteséges, de utána bejön az üzlet, akkor ezt miért nem hagyják?"

Mert nyilvánvalóan ordas hazugság. Persze vannak akik a legnagyobb harmóniában képesek együtt élni az ilyen ordas hazugsággal, lásd pl. az mszp kormányt. Aztán vannak olyanok, akik megpróbálják felszámolni, lásd pl. a fidesz kormány.

Aztán később majd jön a lengyel meg a francia kormány és azt mondják, hogy "jé, ez nálunk is gond, így mi is meg tudjuk oldani" és elül a nagy nemzetközi tiltakozás, mert kezdik másolni a dolgot.

Közben pedig a demokratikus ellenzék kórusban hozsánnázza, hogy magyarország teljesen jelentéktelen ország és így amerika nyilván nem is akar itt semmit.

A választásokon pedig megint elindulnak az "el a kezekkel a bankoktól meg a multiktól, inkább az emberek fizessék meg" programjukkal és sokkolja őket a tény, hogy már megint nem nyertek.

A jól ismert forgatókönyv. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.22. 09:17:27

@ember100:

"A stílus maga az ember !"

Teljesen egyetértek veled.

Ha elolvasod a nekem írt első kommentedet, abból is az látszik, hogy a témába vágó kommentemre egy durván személyeskedő, ám a témához nem kapcsolódó választ írtál.

Hát igen, ez a te stílusod, te vadász. :)

Emmett Brown 2014.11.22. 10:30:04

@$pi$: @belepo: ha a lakosság fizeti az áfát, akkor a TEsco viszont az elábé utáni áfát fizeti meg a beszállítóinak.

Illetve amelyik cégre én gondoltam, az Mészáros Lőrinc Kft-je, ami 1 milliárd 600 millió adózás előtti eredményre fizetett 70 millió TAÓt. Áfát nyilván ő sem fizet, hiszen azt a megrendelői fizetik ki :)

Emmett Brown 2014.11.22. 10:47:39

@Larry Silverstein: mivel most kiderült, hogy amit elad, azután a lakosság fizeti az ÁFÁt, ezért ebbőlkövetkezik, hogy amit a tesco vesz (elábé) az után meg ő fizeti az áfát.

És Mészáros Lőrinccel mi a helyzet? fél %-os nyereségadót fizet a koma :) az nem fáj?

Larry Silverstein 2014.11.22. 10:55:22

@Emmett Brown: 'mivel most kiderült, hogy amit elad, azután a lakosság fizeti az ÁFÁt, ezért ebbőlkövetkezik, hogy amit a tesco vesz (elábé) az után meg ő fizeti az áfát.'

Nem ebből az következik hogy fogalmad sincs róla hogyan müködik az ÁFA..:)

Emmett Brown 2014.11.22. 11:07:07

@Larry Silverstein: és Mészáros Lőrinc fél%-os adókulcsa?

Larry Silverstein 2014.11.22. 11:10:19

@Emmett Brown: ÁFÁ-t egyszer kell fizetni, amikor a terméket elfogyasztják.

A kereskedők és a gyártók nem ÁFÁznak, nekik tulképp mind1 mennyi az ÁFA kulcs, legfeljebb azért szopnak ha magas, mert akkor a nép kevesebbet vesz belőle.

Emmett Brown 2014.11.22. 11:18:10

@Larry Silverstein: tehát akkor a magas ÁFA a népet sanyargatja?

2014.11.22. 11:23:33

@Emmett Brown:

Nem tudom hogyan fizet Mészáros Úr 70 milliót az 1,6 milliárd után. Ha adót csalt, remélem elkapják. Talán voltak adócsökkentő tételei a könyvelésben? Látni kéne a könyveket.

Viszont 70 000 000 / 1 600 000 000 = 0,043. Az nem 0,5 % hanem 4,3 %. Százalékszámítás általánosból megvan?

Az ÁFA-t mindig a végfelhasználó fizeti meg. Egy vállalkozás szinte sosem fizet ÁFA-t, csak akkor, ha a tétel nem ismerhető el a vállalkozás érdekében felmerülő költségnek. Ezek a számviteli törvényben vannak felsorolva.

Ezzel kiléptem ebből a meddő vitából. Alapvető gazdasági ismereteid sincsenek és számolni sem tudsz. Azért szavazni elmehetsz, ahhoz nem kell vizsga.

ember100 2014.11.22. 14:37:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Helló

Csillagom :)
Engem az zavar amit nekem irtál !!
süti beállítások módosítása