HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Quaestor ítélet

2015.11.17. 09:19 Steve123

"Az Alkotmánybíróság több ponton is az Alaptörvénnyel ellentétesnek találta az áprilisban elfogadott károsultmentő csomagot."

Megszoktuk már, hogy a kormány olyan törvényeket hoz, amilyet csak akar. Elég a devizahiteles ügyet megnézni. Hoztak egy törvényt, ami utólagosan tisztességtelennek nyilvánította  a szerződéseket. Az alkotmánybíróság eltörölhette volna a törvényt, mondván, hogy a bankoknak is joguk van a tulajdonukhoz, de a kormány ezt nem hagyta. Megvoltak a nyomásgyakorlás eszközei.

Most a kormány kacsintott egy hatalmasat. Ő ugyan segíteni akart a Quaestor károsultakon, de hát az alkotmánybíróság meggátolta ezt. Mindenki elégedjen meg azzal, amit kapott és felejtsék el az egészet. Főleg azt, hogy a Quaestor nem egy zugcég volt, hanem országos hálózattal rendelkezett, rendszeresen ellenőrizték és nem mellesleg még az állom is jelentős mennyiségű pénzt tartott itt, amit sikerült időben kimenteni. Biztos vagyok benne, hogy az alkotmánybíróság a kormány jóváhagyásával hozta meg a mostani döntést.

Az is biztos, hogy a bankoknak nem sok köze volt a Quaestorhoz és igazságtalan lenne velük megfizetetni a kárt, az is igaz, hogy az állami, mint ellenőrző hatóság semmilyen felelőséget nem ismert el, és az is tény, hogy a nyomozás csak toporog a 200 milliárd véglegesen eltűnt (az 20 ezer darab lakás, egy kisebb város). Nem hiszem, hogy a károsultaknak teljes kártérítés járna, de mégiscsak jó lenne hinni, hogyha veszek egy kiló kenyeret, akkor az nem lesz mérgezett, ha veszek egy autót, akkor az nem fog csak úgy felrobbanni és ha befektetem a pénzem az állam által ellenőrzött cégbe, akkor azt nem lopják el.

Szólj hozzá!

Címkék: Quaestor

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr798085376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása