HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Quaestor, az MNB mossa a kezeit

2015.11.27. 08:43 Steve123

"A fennálló kockázat megítélése a mindenkori befektetők feladata" mondja az MNB. Ő aztán nem tehet semmiről. Neki nem dolga mindenféle csalásokat leleplezni. Miért nem olvasta el a kedves Quaestor kötvényes a cég beszámolóját? 

Félreértés ne essék. Ha az ember vesz egy kötvényt egy cégtől, és a cégnek nem megy az üzlet, lassan csődbe jut, akkor az tényleg a kötvényes kára. Akkor sem kér senki kárpótlást, ha vesz OTP részvényt és annak leesik az ára. Mi több, a csődbe ment cég vezetőjét semmiféle bűnügyi a felelőség nem terheli. Megpróbálkozott egy üzlettel, de nem sikerült. 

A Quaestor esetén nyilvánvalóan nem erről van szó. Nem véletlenül tartoztatták le Tarsolyt. Meghamísították a könyvelést, nem létező kötvényeket mutattak a nyilvántartásban. Hogy a szálak milyen magasra vezetnek, azt csak a jó ég tudja. Az tény, hogy 200 milliárd forint hollétéről mélységesen hallgat mindenki. A nyomozás semmit nem derített ki. 

Az MNB teljes nyilatkozata azért elismeri, hogy a gond a csalások sorozata volt, de mégis azt sugallja, hogy ő, mint állami ellenőrző hatóság, ezt nem vehette észre. A könyvvizsgáló is csak sajnálkozik. A hétköznapi embernek kellett volna rájönni mindenre!

Ezek után vajon meg merjünk-e inni egy pohár boltban vett tejet, mert az ÁNTSZ is mondhatja, hogy ő bizony nem felelős az élelmiszerbiztonságért. Miért voltak a vevők figyelmesebbek?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr578117972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása