HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Óvatosan az ígéretekkel!

2017.09.23. 10:51 Steve123

Szegény ember az, aki még ígérni se tud. Ez a mondás a politikusokra különösen igaz. Azonban vigyázni kell, hogy milyen ígéretekhez adja az ember az arcát. Ha nem teljesülnek az ígéretek, akkor a következő fogadkozást már senki sem fogja elhinni. A korábbi Jobbik plakátok nagyon jól sikerültek, de a mostanival kapcsolatban felemásak az érzéseim.

Kizárjuk a migránsokat!

Ez a legkönnyebben teljesíthető pont. Mivel már most megvalósult, ezért nem kell tenni érte semmit. Sőt a teljes EU is abba az irányba megy, hogy a külső határoknál meg kell állítani a migránsokat. Eddig a jó hír. Viszont, mi van akkor, ha az EU ragaszkodik hozzá, hogy az uniós jogokkal (ömlik az eu-s pénz az országba), kötelezettségek is társulnak. Néhány ezer, nem bűnöző, nem gazdasági bevándorló, hanem háború elől menekülő ember befogadása, szerintem elvárható az országtól. Aztán, hogy ezek az emberek tényleg itt maradnak, vagy megint tovább állnak nyugatabbra az másik kérdés.

Megemeljük a béreket!

Nem, nem és nem. Ez nem a kormány feladata. A kormány a focibírónak felel meg és nem egy játékosnak. Egy bíró ne akarja megmondani, hogy xy játékosnak mennyi legyen a fizetése. Ehelyett a kormány segítse a vállalkozásokat egyszerű, kiszámítható adózással, gyors ügyintézéssel. Biztosítsa, hogy az uram-bátyám viszony helyett a jogszabályok és a rendelkezések irányítsák az országot. Ezek együtt lehetővé teszik, hogy emelkedjenek a bérek.

A szocializmusban a kormány akarta megmondani, hogy mennyi legyen a bér, mik legyenek az árak. Tudjuk, hogy ez nem működött. Ma egy cégvezető nem azért emel bért, mert a kormány mondja, hanem mert különben elmennek az emberek.

Lecsukjuk a tolvajokat!

A politika tolvajai nem hülyék. Ők a törvények betartásával, a kiskapuk kihasználásával keresik betegre magukat. Azért tudják megszedni magukat, mert erre lehetőségük van. Az átláthatóság kicsi, a szerződéseket titkosítják, az uram-bátyám viszony mindent áthat és nincsenek következmények. Hiába derülnek ki stiklik, mintha lassan őrölnének azok a bizonyos malmok és persze mindig csak a kis hal akad a hálóba. Akkor nem lesznek tolvajok, ha a társadalom elfogadja, hogy a demokrácia nagyon sokba kerül és ezt a pénzt nem pártközeli vállalkozók fogják odaadni zsíros megbízások fejében, hanem teljesen átláthatóan adóforintokból származik.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr6812887716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása