HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Ingyen készpénzfelvételt, ingyen sört!

2013.09.10. 15:00 Steve123

Rogán szerint legyen havonta két készpénzfelvétel ingyenes, hiszen az egész ország ezt akarja. Mi legyen még ingyen? Hetente 2 korsó sör, napi 2 dl tej, heti két kiló kenyér, napi két perc ingyen telefon, esetleg havi két numera? Az utolsótól eltekintve a többinek van annyi alapja, mint a havi két készpénzfelvételnek. Mindenki örülne neki, és ezek alapvető dolgok. Mutassanak nekem egy embert, aki szerint nem jó az iskola tej program! A kérdés, hogy ki fizessen érte? A kártya használatáért a bankok, a sörért a kocsmáros, a tejért a boltos, stb? Persze ha következesek vagyunk, akkor belátjuk, hogy a bank azt mondja majd az ügyintézőnek, a kocsma tulajdonos a pultosnak, és úgy általában azt mondják minden alkalmazottnak, hogy ők meg hetente két napot dolgozzanak ingyen. 

Vannak olyan pártok, akik tényleg ingyen sörrel kampányolnak, de ők magukat sem veszik komolyan. Valakinek mindig fizetni kell a végén! A mostani ötlet kb. 35 milliárd forintba kerül. A bankok kezdhetnek irigykedni a közmű szolgáltatókra, ott csak 10-30% csökkentésről volt szó. 

Minden emberben megvan a kettősség. Szeretünk finomakat enni, de szeretnénk jó formában is lenni. Egy felelős szülő a sportra ösztönzi a gyerekét, az a szülő aki gyorsan akar egy jó pontot szerezni, inkább vesz valami édességet. Az ingyenes készpénzfelvétel, az utóbbi viselkedésre hasonlít.

UI: Ha már mindenképpen valami ajándékot akarnak adni, akkor legyen kötelező minden boltban a kártyaolvasó és a kártyahasználat legyen ingyenes. Remélem érdekük a politikusoknak, hogy fehéredjen a gazdaság.

403 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr195505963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 10:58:30

Az ugye fel se merül, ha már az állam kötelezően bankszámlára utalja a fizut ezzel forgalmat garantálva a bankoknak, akkor ugyanez az állam megteheti azt, hogy lehetőséget biztosítson a pénz (havidíjon felüli) korlátozott mennyiségű ingyenes felvételére.

Vicces, hogy pár hónappal ezelőtt az volt borzalmak borzalma, hogy eltűntek az ingyenes pénzfelvételes számlacsomagok...

Kinél van most épp a füstszűrős sapka?

Acsabi44 2013.09.11. 10:58:59

Na lássuk. A bank azt mondja: "majd én tárolom a pénzedet, akár akarod akár nem"
"Ha hozzá akarsz férni, akkor meg fizess!"
"Hogy miért? Ki tudja? Csak! Semmi extrát nem nyújtunk, hiszen már így is fizetsz számlahasználati és éves kártyadíjakat, de ha le akarsz venni pénzt, azért csak fizess!"

Na nehogy már még én fizessek azért, mert használni akarom a pénzemet! Nem kértem a bankot, hogy lehessen nála és tőzsdézzen vele egész hónapban! szeritnem nem rossz dolog, ha havonta 1-2 alkalommal ingyen vehetem ki a pénzemet. Ha valaki nem tudja előre kitalálni a költségvetését, és hetente vesz le a számlájáról, akkor az viszont az ő baja.

Netuddki. 2013.09.11. 11:00:36

Ez megint a fidesz pofátlansága. Először megadóztatják a készpénzfelvételt, aztán meg legyen ingyenes? Hüp, hüp, hüp, fidesz trükk!
Ismerős. Először jól összeugrasztanak mindenkit az országban határon innen és túl, aztán kaján mosollyal meghirdetik a nemzeti együttműködést. Ostoba, mutyizó, tolvaj banda!

Mellesleg qrvára pofátlanságnak tartom a 100ezerFt készpénzfelvétel utáni 1300Ft-os lenyúlást. De ezt is a magyar megélhetési "politikus" rétegnek köszönhetjük. Meg persze magunknak, hogy mindig ilyen töketlen bandát választunk meg...

wartburg1963 2013.09.11. 11:02:35

@eßemfaßom meg áll: "Vicces, hogy pár hónappal ezelőtt az volt borzalmak borzalma, hogy eltűntek az ingyenes pénzfelvételes számlacsomagok..."
Ott a pont: valóban "jó" olvasni az ilyen konzisztens cikkeket az Indexen.
:-)

doors 2013.09.11. 11:03:31

A szerző csak azt felejti el, hogy ez az én pénzem amiért ugye kamatot alig kapok (azt most ne részletezzük miért).

Mária 2013.09.11. 11:03:33

A posztoló még nyilván nem nézte meg, menyibe kerül neki havi szinten, hogy a számlán tartja a pénzét. Meg azt se nézte meg, milyen brutálisak lettek az éves kártyadíjak.

A bankok már Orbánék bankadós ötletelése előtt is durván lehúzták a magyar ügyfeleket a nyugati ügyfeleikhez képest.

Mennyivel lenne jobb a bankoknak, ha az ügyfelek százezerszámra mondanák fel a számlájukat, és kérnék a jövedelmüket készpénzben, vagy nyitnának másik országban?

Bretschneider detektív 2013.09.11. 11:04:55

A rokkantnyugdíjas anyósomnak még így sem lesz ingyen a készpénzfelvétel, mert 25 km-t kell buszoznia a legközelebbi automatához.

Netuddki. 2013.09.11. 11:06:17

@Acsabi44: Gyerekek beszélgetnek:
- Játsszunk bankosat!
- Én vigyázok a labdádra, amiért havonta fizetsz nekem valamennyit.
- Aztán ha játszani akarsz a labdáddal akkor odaadom ha fizetsz érte.
- Ha esetleg más akar játszani a labdáddal akkor neki is odaadom amiért ő is fizet nekem.

Na? Milyen egyszerű a bankok pofátlansága!
Ilyen béka segge alatti fizetéseknél szemétség előírni a fizetések banki utalását! Az embereknek úgyis éppen csak kitart hó végéig. De még a béka segge alatti fizetéseken is megvan a bankok nem kevés haszna...

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 11:07:24

most látom csak: "Kérdezzünk bátran!"

Ok, kérdezek: Hülye vagy Steve123?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 11:13:22

Akkor lenne igaza a postolónak, ha a bankártya és a bankszámla egyébként tök ingyen lenne és amit utalnak nekem a bankba (azt is ingyen) én ingyen kivehetem a bank által üzemeltetett automatából.

orient 2013.09.11. 11:14:02

remélem kapok levelet erről is. Olyan levelet is szeretnék kapni, amiben megkérdezik hogy szeretném ha az SZJA mondjuk 0% lenne, bár még nem tudom mit válaszolnék mert nem tudom az a jobb ha 16% adót fizetek, vagy inkább 0% adót. Nem is tudom mit válaszolnak ilyen kérdésekre mások, rezsicsökkentés, ingyenes pénzfelvét..stb. Emberek ezeken komolyan elgondolkoznak és megfontolva válaszolnak rá és természetesen ellenzik a rezsicsökkentést is mert mindenki szeret sokkal többet fizetni.

Tiszta nevettséges ez az egész komolyan mondom. ÉS bank nem tudja áthárítani Rogán szerint. Gratulálok, hány általánost végzett ez? Persze mert ha alaptörvénybe iktatják azt, hogy minden banknak KÖTELEZŐEN biztosítania kell 2 ingyenes felvételt havonta akkor a bank ingyen adja a pénzt 2x/hó, de természetesen nem tudja felemelni a 400 FT os számlavezetési díjat felemelni mondjuk 2000 FT-ra mindenkinek. Tehát magyarul a jövőben ha egyszer sem veszek ki pénzt akkor is többszörösét fogom fizetni a standard számladíjakra. Köszönjük, lényeg hogy választási programba lehessen tenni, hogy csökkentettük a banki költségeket is. Komolyan akkora dolog lenne ha hagynák a gazdaságot működni szabadon, és nem össze vissza szabályoznák minden egyes kis részletét mert így soha az életben nem lesz itt 0% nál nagyobb növekedés.

vurt 2013.09.11. 11:15:13

Az ingyen készpénzfelvétel akkor tetszik, ha az a piaci verseny terméke, nem tetszik, ha az állam, azaz a kormány törvénybe/rendeletbe/alkotmányba, vagy akármibe foglalja, mert nem feladata.

orient 2013.09.11. 11:18:18

@Mária: Ez netto hazugság. Nekem a külföldi bankszámlám (ny-európa) többszeres költséggel jár mint az itthoni számlám. Mondjuk abban igazad van, hogy mióta indult ez tranzakciós illeték azóta kezdi közelíteni a nyugati szintet, bár még most sincs ott azért hozzátenném. hagyjuk kérem ezt a néplázítást hogy nyugaton olcsóbb az energia, rezsi és bankolás mert ilyen marhaságokat csak az terjeszt aki sosem élt külföldön.

2013.09.11. 11:18:24

@Mária: Igen, fején találtad a szöget: úgy lenne jó, ha az Orbán kormány nem szólna bele a piacba. Mondjuk nem kötelezne a kártyahasználatra, a számlavezetésre, ha nem lenne tranzakciós adó, ha nem lenne két ingyenes pénzfelvétel.
És akkor eljutnánk oda, hogy a bankok egymás elleni piaci versenyükben kamatot fizetnének a pénzedre, és ingyenessé tennék a pénzfelvételt. Én úgy emlékszem, volt ilyen korábban. Legalábbis én sose fizettem a pénzfelvételért, csak külföldön.

Brix 2013.09.11. 11:19:56

Nagyon helyes! A folyószámlán tartott pénzt a bank ingyen használja, és még bankszámla-vezetési díjat is felszámolnak, minden hónapban, nem is keveset!
Amikor a kormány hatalomra került, Orbán Viktor megígérte, hogy nem lesznek megszorítások, és azt is megígérte, hogy a bankok és a multik semmit sem fognak áthárítani! Németh Szilárdot oda kell küldeni a kormánynak, hogy megvizsgálja, mennyi adót hárítottak át jogtalanul a zemberekre!

Szevasztok 2013.09.11. 11:21:46

@Acsabi44: "szeritnem nem rossz dolog, ha havonta 1-2 alkalommal ingyen vehetem ki a pénzemet. "

Nem rossz csak az a kérdés, hogy ki állja ennek a költségét. Még ha az egyszerű lelkek nem is látják az igencsak sokba kerül valaki(k)nek, hogy az ATM-ből kijöjjön a bankó, amikor neked kedved tartja.

Soroljam?

Szociknak vége 2013.09.11. 11:24:27

1. Havi 2 készpénzfelvétel eddig is ingyen volt. Nekem. Raiffeisen. Kéne még 2.

2. Nem lényeg ez a dolog. Kampány. Ettől még tetszik.

Acsabi44 2013.09.11. 11:24:29

Ja, amúgy pár tízforint (mondjuk az automata üzemeltetési költsége) még nem is dühítene fel, de nehogy már, hogy egy havi ezresem elmegy csak arra, hogy használom a pénzemet!

Szevasztok 2013.09.11. 11:25:40

Ha már belekezdtek a választási kampányba, akkor miért nem az utalásokat teszik ingyenessé?

Annak legalább lenne értelme is a nettó szavazatvásárláson kívül!

Mária 2013.09.11. 11:27:37

@orient:

"Ez netto hazugság. Nekem a külföldi bankszámlám (ny-európa) többszeres költséggel jár mint az itthoni számlám."

Lehet, hogy nem alapcsomagot választottál, hanem olyat, aminek a tételeiből még bőven faraghatnál. Akkor pedig ne panaszkodj.

Be tudnád linkelni a bankod rád vonatkozó kondíciós listáját?

Ha nem linkeled, az azt jelenti, hogy nem modntál igazat.

Bálint Anna 2013.09.11. 11:28:05

Márpedig nagyon jó hogy lesz ingyenes kézpénzfelvétel.

Szevasztok 2013.09.11. 11:28:14

@Acsabi44: "Ja, amúgy pár tízforint (mondjuk az automata üzemeltetési költsége) "

Aranyapám és szerinted az ATM-be hogyan kerül be a pénz? Oda terem? Vagy a kismanók ott bent gyártják?

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 11:29:25

@Könnyen elkaptuk, uram!: "ha az Orbán kormány nem szólna bele a piacba. Mondjuk nem kötelezne a kártyahasználatra, a számlavezetésre"

Csak szólok, ezek nem az elmúlt 3 év "eredményei"

Acsabi44 2013.09.11. 11:29:48

@Szevasztok: Soroljad! soroljad, hogy hogy jön ki havi ezer forintra, hogyha használni akarom a pénzemet?
Amúgy meg azért, hogy az ATMből kijöjjön a bankó, fizetek éves kártyahasználati díjat, nem?

Én tisztában vagyok azzal, hogy a banknak pénzbe kerül az automaták üzemeltetése, de azért ami sok az sok, nem?

tobeor 2013.09.11. 11:29:58

@eßemfaßom meg áll: Az ugye fel se merül, hogy az állam ezzel ingyen munkát, szolgáltatást kényszerít rá magáncégekre + hatósági árassá tesz hatalmi erővel szolgáltatást, azaz visszahoz egy kis kommunizmust?

Persze a fideszesek zabálják a kommunizmust, ezt már rég tudjuk, államosítást, erkölcsrendészet, hatósági árak, állampárti privilégiumok tömege, ez kell nekik, imádják.

És ugye te tényleg azt hiszed maikor a bank "ingyenesen" kínált a pénzfelvételt, akkor valójában egy csomagban adta, amiért pénzt kért, tehát egyáltalán nem volt ingyenes, mert piacgazdaságban mindennek ára van? Ha ráírják a kólára a 20% ingyen ajándék, te azt is lehiszed, hogy tök ingyen kaptad?

Eh, minek is magyarázok egy komcsinak, nem ért semmit.

Inkább beállok a sorba: én ingyen benzint akarok! havi kétszeri tele-tank töltést! Köszi Viktor előre is!

Robyyy 2013.09.11. 11:30:07

Erdekes. Van angol es holland bankkartyam is es egyiknel sincsen szamlavezetesi dij meg eves dij, egyenleg lekerdezesi dij meg ki tudja meg milyen baromsagok. A kartya kivaltasa maga is ingyenes volt. A magyar kartyam amikor lejart az uj kartyaert lehuztak 2500 ft-al...OLYan meg , hogy a penz felvetelert fizetni kelljen?... na ezt probalna meg akarmelyik bank itt Angliaban, csak Magyarorszagon tehetik ezt meg, miert??

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 11:30:28

@eßemfaßom meg áll:
"Vicces, hogy pár hónappal ezelőtt az volt borzalmak borzalma, hogy eltűntek az ingyenes pénzfelvételes számlacsomagok..."

Mert bevezették a komcsik a tranzakciós adót, és most szó sincs arról, hogy kivezetik.

Netuddki. 2013.09.11. 11:30:48

@Szevasztok: Ó B+! Ki állja a költségeit? Hát az állami alkalmazottaknak a banki költségeit például az állam állja, vagyis mi. Nemrég született rá bírósági döntés. A versenyszférában meg mindenki saját magának. Még csak az adóalapból se írhatod le, pedig így volna fair...

tobeor 2013.09.11. 11:31:39

Azt már nem is írom, hogy ez a készpénzhasználat felé tolja az országot, azaz VISSZAFELÉ.

Persze ez is elnyeri a fideszbolsik tetszését, nekik valami zavaros és primitív feudál-bolsi ízlésük és világképük van, királlyal meg kommunizmussal.

Kivlov 2013.09.11. 11:31:56

b+, eddig az volt a lemez, hogy mennyibe kerül a zembereknek a tranzaciós díj.
most meg az a baj, ha lenne 0 Ft-os része is?
:D :D :D

Acsabi44 2013.09.11. 11:32:12

@Szevasztok: könyörgöm, csak azt ne próbáld nekem beadni, hogy havi százezer forint nyomtatási, szállítási, tárolási költsége havi ezer forintra rúg... A kormány már rég abbahagyta volna a papírpénz használatát, ha ez így lenne.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 11:32:27

@Szevasztok: És szerinted a pénzed a bankban ott porosodik a polcon és pusztán szeretetből vigyáz rá a bank, vagy az ott levő pénzeddel a bankod pénzt keres, amiből mondjuk futhatja ezekre a kiadásokra?

Mária 2013.09.11. 11:32:34

@Brix:

"A folyószámlán tartott pénzt a bank ingyen használja, és még bankszámla-vezetési díjat is felszámolnak, minden hónapban, nem is keveset!"

Az én agyam a kártyadíjak miatt borult el a napokban. Vannak bankok, ahol a LEGOLCSÓBB fapados csomagban is 5-6000 Ft az éves kártyadíj.

Elvesznek havonta 500 forintot csak azért, mert nem az alkalmazottjukhoz rohangálsz készpénzt felvenni, hanem a rohadt plasztiklapjukat használod.

Menjenek a picsába.

tobeor 2013.09.11. 11:32:59

@Robyyy: Tök ingyé nyújtja neked az angol bank az összes szolgáltatását? De jó, a boltban is ingyen adják a kaját?

Karipapa01 2013.09.11. 11:33:17

Nem lenne ez a cirkusz, ha a Fidesz nem a bankokkal és a szolgáltatókkal akarná kifizettetni a saját balfaszságát. Pontosan tudják, hogy az a pénz, amit eddig elbaxtak meg lenyúltak hiányzik ahhoz, hogy a zemberek életszinvonala legalább megközelítse a 2010. előttit és azt is tudják, hogy emiatt a zemberek kérdezősködni fognak. A nesze semmi, fogd meg jól játék meg arra való, hogy áthárítsák a tündérmese következményeit, az utálatot a szolgáltatókra és bankokra kommunikációba, mert amit mi ezeknek fizetünk, a végén úgyis az államkasszában landol. Undorító!

Baldvogel 2013.09.11. 11:33:19

Szerintem a posztoló provokál, hogy jót röhöghessen a markába. Na mindegy.
A bankok egy része eddig is megoldotta valahogy, hogy bizonyos számú készpénzfelvétel ingyenes legyen, és ennek ellenére nem ment tönkre egyik sem, sőt. A tranzakciós adót, amely simán állami sarc, és csak a minden korábbinál dilettánsabb kormány áldatlan ténykedéseinek a kompenzálására szolgál, a bankok lazán áthárították az ügyfeleikre, ránk, dacára a cinikus kormányzati propagandának. Sőt, fizetünk a rossz adósok helyett is megemelt díjak formájában. Olyan szörnyű lenne, ha a leadózott fizetésünk egy részéhez extra külön pótdíj fizetése nélkül hozzáférnénk? Olyan borzasztó lenne ez, hogy a posztolónak muszáj az "ingyen sör" nevű letaglózó érvet bevetnie ellene?
Teljesen más kérdés, hogy az egész javaslat éppen Rogán Tonyó részéről vérlázítóan cinikus és pofátlan, de a poszt nem arról szól, hogy milyen cinikus ez a Tonyó, hogy egyik kezével elvesz, a másikkal meg adakozásra int, hanem arról, hogy micsoda ördögtől való szörnyűséges dolog az, hogy az ember a saját pénzéhez újabb különdíjak nélkül hozzáférhessen.
Persze ha Steve123 és a többi szívesen fizet, csak hogy ne Tonyónak legyen igaza, szíve joga.

tollas 2013.09.11. 11:34:04

@kovi1970: Ez a bankok pofátlansága.
A blogot író meg valami bankos főember?
Különben miért védene egy pofátlan banki lenyúlást, éspedig azt, hogy az általa használt pénzemért még fizetni is kell, ha hozzá akarok férni.

A jó nénikéjüket a habzsoló bankoknak!

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 11:34:54

@tobeor: "ingyen munkát, szolgáltatást kényszerít rá magáncégekre"

Ingyen? Vicces vagy

profilo 2013.09.11. 11:35:21

Öööö....izé...
Lesz tüntetés a bankok mellett?
Készítsünk "El a kezekkel a bankoktól!" táblákat?

Szevasztok 2013.09.11. 11:35:24

@Mária: "Elvesznek havonta 500 forintot csak azért, mert nem az alkalmazottjukhoz rohangálsz készpénzt felvenni, hanem a rohadt plasztiklapjukat használod.

Menjenek a picsába."

Látom nálad célba ért a kormány. Sikerült téged is ráuszítani a bankokra. Pedig nem a bank a te igazi ellenfeled ebben a játékban, hanem a kormány. Jó ébredést...

tobeor 2013.09.11. 11:35:43

@eßemfaßom meg áll:
Te nem beszélsz magyarul?
Az ingyen ezt jelenti: ingyen.
Szívesen, bolsikám....

Netuddki. 2013.09.11. 11:37:21

@Szevasztok: "Aranyapám és szerinted az ATM-be hogyan kerül be a pénz? Oda terem? Vagy a kismanók ott bent gyártják?"

Kisfácán, te valami bankautomata feltöltő vagy vagy mijatököm? Qrvára nem érdekel hogyan kerül a bankautomatába a zsozsó. Ami érdekel az az, hogy a bank használja a pénzemet, amiért pár forint kamatot fizet, havonta lehúz több ezer forintra, minden kártyás fizetés után lehúzza a boltot nem kevésre, aztán engem is lehúz ha kp.-ra van szükségem.
Na ezt irigyelte meg az orbán, így hát belenyalt a bankok bulijába. Ami tegyük hozzá attól lett nagy buli, hogy a mindenkori magyar kormányok aprópénzért eladták az állampolgárokat a bankoknak...

Szevasztok 2013.09.11. 11:38:21

@tollas: "Különben miért védene egy pofátlan banki lenyúlást, éspedig azt, hogy az általa használt pénzemért még fizetni is kell, ha hozzá akarok férni."

Neked is még egyszer: a kp használat k*rva drága. Ki fizesse a költségét?

Pl az MNB-nek évi 8mrd Ft-ba kerül a kp logisztika. És ez a legkisebb tétel az egész ciklusban...

Szociknak vége 2013.09.11. 11:39:01

Kohn kérdezi Grünt:

- Te, te fizetsz az alkalmazottaidnak,

Megbolondultál?

- Én sem. És bejárnak dolgozni?

Igen.

- Nem kéne tőlük belépődíjat szednünk?

Nyíhahahahaha

tobeor 2013.09.11. 11:39:16

Olyan megkapóan őszinte pillanat ez, ahogy a fideszbolsik nagy hangon követelik a kommunizmust....

Ingyéééé.........

Szevasztok 2013.09.11. 11:39:31

@kovi1970: "Qrvára nem érdekel hogyan kerül a bankautomatába a zsozsó. "

Akkor remélem az se érdekel, hogy hogyan kerül a tej a bótba a polcra...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.11. 11:40:30

Ha valamit fizetőssé teszünk, akkor utána miért kell ingyenes kivételeket keresni hozzá?

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 11:40:59

@tobeor: Ismered ezeket a kifejezéseket, hogy számlavezetési díj, bankkártya díj?

Mária 2013.09.11. 11:41:06

@Szevasztok:

"Látom nálad célba ért a kormány."

Igen, b+ nálam célba ért a kormány.

Pedig nem is tett érte semmit. A sötét baloldal sötét nyilatkozatai, meg a mégsötétebb megmondóemberei miatt kezdtem el a legjobban támadott húzásaik okát, célját és hatásait demagógiamentesen, józan fejjel összevetni a valósággal.

És ne bízz abban, hogy egyedül vagyok ezzel a szemléletváltással.

buday008 2013.09.11. 11:41:48

"Rogán szerint legyen havonta két készpénzfelvétel ingyenes, hiszen az egész ország ezt akarja. " -Nem vagyok fidesz szimpatizáns leszögezném deezt amit idéztem tényleg teljesen így van. Ha az ember megdolgozik a sajátxszeres sáppal leszedettnyomorult szart se érő fizetésért akkor azt hagy vegye már fel ingyen..ne kelljen sápot fizetnie egy majdhogynem kvázi őt "lerabló" bandának ( lásd bankok). Akiknek a ténykedéséből az átlag ,d e a többséget alkotó embereknek elege van. Bankok legyenek kreatívak és valóban szolgáltatásokkal urambocsá munkával akarják a pénzt megszerezni

Szevasztok 2013.09.11. 11:42:52

De úgy látom OV betalált a panelproliknál!
("Nehogy má én fizessek valamiért, ami ingyen is lehet!!!")

Gratulálok gyerekek - nektek a szocializmus kell!

Mária 2013.09.11. 11:43:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Ha valamit fizetőssé teszünk, akkor utána miért kell ingyenes kivételeket keresni hozzá?"

Talán azért, hogy az emberek ne cuccoljanak át tömegesen a szlovák meg az osztrák bankokba.

tobeor 2013.09.11. 11:44:17

@eßemfaßom meg áll:
:DDD

Elolvastad amit én írtam neked, majd úgy teszel, mintha ezt te tudtad volna, és nekem magyaráod? :DDD

Ezt ÉN írtam neked, Móricka, (olvasni tudsz?) erre válaszoltál az előbb:
És ugye te tényleg azt hiszed maikor a bank "ingyenesen" kínált a pénzfelvételt, akkor valójában egy csomagban adta, amiért pénzt kért, tehát egyáltalán nem volt ingyenes, mert piacgazdaságban mindennek ára van? Ha ráírják a kólára a 20% ingyen ajándék, te azt is lehiszed, hogy tök ingyen kaptad?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 11:44:53

@Acsabi44:
A kormány által bevezetett tranzakciós adó előtt nagyon sok banknál volt olyan számlacsomag, ahol ingyenes volt a készpénzfelvétel havi egyszer vagy kétszer.

Szevasztok 2013.09.11. 11:47:18

@Mária: "... demagógiamentesen, józan fejjel összevetni ..."

Ezek szerint nem sikerült.

"Demagógia: valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.”

hekhekhekhekkinen 2013.09.11. 11:49:11

Nem a lényegen vitatkoztok.
Sajnos Orbán pontosan tudja, hogy fogalmatok sincs semmiről. És soha nem is lesz.

De elmondom nektek röviden hogy képben legyetek egy kicsit.
Az államnak X pénz kell minden évben. Ezt kurvára be fogja rajtatok hajtani, akár tetszik akár nem. Most csak annyi a különbség, hogy úgy konstruálta meg Viktor a pénzbehajtást, hogy ne őt utáld, hanem a cégeket aki neki szintén tejel.

A pénzesebb réteget megvette az adócsökkentéssel.
Titeket meg a retorikával, miközben észrevétlenül meglop titeket.
Bravó.

Netuddki. 2013.09.11. 11:49:44

@Szevasztok: "Akkor remélem az se érdekel, hogy hogyan kerül a tej a bótba a polcra..."

Kisfácán! A tej a bótba az nem az enyém. A pénz amit felveszek a banktól az viszont igen, ráadásul nem keveset fizetek nekik azért, hogy ott lehessen.

Baromira utálom amikor valaki valamit nem tud elmagyarázni másoknak, és magyarázatként előhoz valamit aminek köze nincsen ahhoz a problémához amihez nem ért. Ezek szerint te a tehénfejéshez qrvára értesz, a bankokhoz meg már annál kevésbé...

profilo 2013.09.11. 11:50:29

@Szevasztok:

Én csak azt nem értem,hogy hol voltak a "nagyon fizetni akaró",a "nincs ingyen ebéd" elvét valló polgártársaink akkor,amikor a jellegzetes bajuszú Lajos bácsi oly sok mindent akart fizetőssé,a piac által szabályozottá tenni?

Miért nem védték meg akkor Lajos bácsit?
Miért hagyták,hogy a prolik seggbe rúgják?

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 11:50:34

@tobeor: tehát ezután se lesz szó szerint ingyenes, hiszen a fentebb írt havi fix díjakat mindenki fizeti. Akkor mit óbégatsz?

tobeor 2013.09.11. 11:51:42

@eßemfaßom meg áll: Már leírtam, de kurva vicces hogy képtelen vagy felfogni :DD

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 11:51:49

Most már nem csak víz/villany/gáz nem lesz ebben az országban (a rezsicsökkentés miatt), hanem bankautomaták sem! Köszönjük, orbánviktor! Megyünk vissza a középkorba. Ezt akatja az orbánviktor kirány!

(Ma a maszop nyugger gyógyszeremet vettem be...) :P

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 11:51:56

Lehangoló olvasni azokat a kommenteket, akik arról beszélnek, hogy a bankok pofátlanok, mert nem teszik lehetővé az ingyen készpénzfelvételt, és a kormányt látják jó színben, mert kikövetelné. Annyi itt az öskomcsi proli, hogy iszonyat. De legalább ha már a piaci versenyt zsigerből gyűlölik, legalább azt vennék észre, hogy ki is vezetett be tranzakciós adót a készpénzfelvételre.

Netuddki. 2013.09.11. 11:52:16

@hekhekhekhekkinen: Ha azt hiszed, hogy szerintünk nem az orbán kormány áll az adóemelések mögött akkor ostobább vagy mint amennyire másokat ostobának hiszel...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.11. 11:55:55

@Mária:

De ezt lehet érni normális árakkal is. Persze ehhez önmérséklet kellene, főleg a kormány rlészéről.

Mária 2013.09.11. 11:56:19

@Szevasztok:

Magyarázd el kérlek, miért kellene a számlavezetési díj MELLETT, meg a készpénzfelvételi díj MELLETT, meg a tranzakciós adó MELLETT még külön havonta 500 forintot (évente egyszer, egy összegben 5-6 ezer fforintot) fizetni egyes bankokban csak azért, mert kártyát is kértél a számládhoz?

Nos? Miért?

És ne mondd azt, hogy akkor váltsanak az emberek bankot.

Tudják jól a bankok, hogy ezt MEGTEHETIK, miután évtizedekig boldog-boldogtalannal igényeltették a folyószámla-hiteleket, meg a hitelkártyákat, amit nem nagyon tud felmondani és egy összegben visszafizetni az, akinek még a számlavezetési díj emelése is azt jelenti, hogy kevesebb tej jut a gyereknek az asztalra.

Csak mellesleg szólok, hogy nem én vagyok az, akit a hitelei kötnek valamelyik bankhoz, ennek ellenére át tudom érezni a problémát. Nemrég kerestem olcsó számlát, de amiket találtam, az igencsak kiverte nálam a biztosítékot.

Szevasztok 2013.09.11. 11:57:28

@kovi1970: "A pénz amit felveszek a banktól az viszont igen, "

Höhö nagyon tévedsz!!!

Amit te felveszel az ATM-ből az nem a TE PÉNZED, hanem csupán egy papírdarab, ami megtestesíti a TE követelésedet a jegybankkal szemben. Egyébként meg ez a tranzakció csupán a számlakövetelésedet materializálja.

Szóval ha neked úgy kényelmesebb, hogy materiális formában tartod a követelésedet virtuális helyett, akkor úgy helyes, hogy ezért te fizess (esetleg a bankod átvállalja, ha téged szeret, de ez kettőtök ügye.)

_most_ 2013.09.11. 11:57:40

ha jól értem akkor ez a fidesz logika, először megadóztatnak minden tranzakciót, készpénzfelvételt, melyet természetesen a bankok áthárítanak az ügyfélre, ennek következtében megszűntek az eddig létező ingyenes készpénzfelvételi csomagok, erre a fidesz elkezd azzal kampányolni, hogy miért nincs ingyenes a készpénzfelvétel, na ehhez kell pofa :D

2013.09.11. 12:00:21

@Mária: Tájékozódni kéne, nem fröcsögni.

www.axa.hu/hu/bankszamla/kamathozo-bankszamla

Ingyen minden, és értelmezhető (bár nem magas) látra szóló kamat.

Van még kérdés?

Szevasztok 2013.09.11. 12:01:43

@Mária: "Nos? Miért?"

Még egyszer: ha felismerted, hogy a te ellenfeled nem a bank, hanem a kormány, akkor automatikusan rájössz a válaszokra is.

Bár először azt kellene tisztázni, hogy mit a akarsz? Kapitalizmust vagy szocializmust?
Ha az utóbbit, akkor nem érdemes tovább beszélgetnünk...

tobeor 2013.09.11. 12:02:02

Nem is értem miért stagnál a gazdaság, amikor a gazdaság egyik motorját, a pénzügyi szektort a kormány ellenérdekeltté teszi a profitban, azaz a működésben, létezésben is :)

Gondolom hamarosan eljön az állami nonprofit bankok világa is, ahogy a nonprofit közműszolgáltatásokat már intézik.

És ha majd mindent sikerül államivá és nonprofittá tenni, és lesz heti két ingyen kenyérfelvétel meg benzinfelvétel, akkor eljön a fidszkommunizmus szép új (régi) világa, alig várom, de jó lesz :)

Mária 2013.09.11. 12:04:12

@Szevasztok:

"Még egyszer: ha felismerted, hogy a te ellenfeled nem a bank, hanem a kormány, akkor automatikusan rájössz a válaszokra is."

Ez hülyeség. A díjak sokkal nagyobb mértékben emelkedtek, mint amekkora plusz terhet raktak Orbánék a bankokra.

_most_ 2013.09.11. 12:04:24

@Zakk: kérd nyugodtan készpénzben a munkabéred, hidd el sokkal többe fog kerülni a munkáltatódnak, mintha bankszámlára kapnád, és ez a plussz költség gyanítom meg fog jelenni a béredben is :D

I_Isti 2013.09.11. 12:05:46

Ki az a debil ebben a hazában, aki azt hiszi, hogy a kétfarú kutya párt ingyen sör ígérete kamu! Tényleg azt hiszi bárki is, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor nem fizetnek mindenkinek ingyen sört?

2013.09.11. 12:06:28

@Zakk: Mondok egy alternatívát, szépen visszaállunk a készpénzes kifizetésre és akkor a hőn szeretett bankjaid leszopják magukat. "
Épp az állam követeli meg a bankszámlára utalást.

Szevasztok 2013.09.11. 12:06:38

@Mária: "Ez hülyeség. A díjak sokkal nagyobb mértékben emelkedtek, mint amekkora plusz terhet raktak Orbánék a bankokra."

Ezek szerint a szocializmusra szavazol? (lásd Marxista pol. gazdaságtan)

Mária 2013.09.11. 12:07:43

@Szevasztok:

"Amit te felveszel az ATM-ből az nem a TE PÉNZED, hanem csupán egy papírdarab, ami megtestesíti a TE követelésedet a jegybankkal szemben."

Tegyük fel, legközelebb amikor felveszed a pénzedet, kirabolnak.

Semmi baj, hiszen nem a pénzedet viszi el a rabló, csak pár papírfecnit, amin a jegybankkal szemben fennálló követelésed összege volt.

Nyilván nem fogsz rendőrt hívni pár papírdarab miatt.

I_Isti 2013.09.11. 12:08:08

@Szevasztok: A bankjegy nem követelés mert nincs mögötte semmi, se arany, se valuta, csak az a hit, hogy ha elmész a boltba, akkor elfogadják.

2013.09.11. 12:08:54

@Mária: Ez hülyeség. Mivel nem jött be a várt tranzi adó, etért a bankoknak be KELL fizetni 208%-ot, ha tetszik, ha nem.
Gondolom, ez korrekt, ugye? Főleg visszamenőlegesen.

Szerinted ki fogja megfizetni? Nem te?
Ha nem lesz bank, az a pénz akkor is hiányozni fog az államkasszából. Szerinted kin hajtja be majd Varga? Nem, nem rajtad! Á, dehogy! Majd megadóztatja az EU-t! Hülye-e vagy?

I_Isti 2013.09.11. 12:09:31

@Mária: "Magyarázd el kérlek, miért kellene a számlavezetési díj MELLETT, meg a készpénzfelvételi díj MELLETT, meg a tranzakciós adó MELLETT még külön havonta 500 forintot (évente egyszer, egy összegben 5-6 ezer forintot) fizetni egyes bankokban csak azért, mert kártyát is kértél a számládhoz?"

Miért nem váltasz másik bankra?

prolee 2013.09.11. 12:09:39

Hülye vagy bazmeg!? A saját pénzem felvételéért mi a retkes faszért kellene fizetnem?
Régen is volt két ingyenes felvét, aztán pénzért adták, de a munkáltatóm (közpénzből)kompenzált, mert ő hajszolt bele a lakossági folyószámlába. Azt megelőzően ugyanis át nem léptem volna egy bank küszöbét.
Én egyébként is minden pénzemet kiveszem a bankból, mert az ott csak egy elektronikus jel, aztán ha 0-ra módosulna az egyenlegem, akkor baszhatnám, sosem tudnám bebizonyítani, hogy volt ott pénzem.
Na meg aztán azt sem szeretném, ha egy reggel arra ébrednék, hogy állambácsi önkiszolgálta magát, mint Cipruson.
Annyi pénzem meg úgysincs, amivel pénzintézeti szinten lehetne kezdeni valamit. S ezzel nem vagyok egyedül. Pár millióan azért élünk itt egyik hónapról a másikra.

tobeor 2013.09.11. 12:10:16

@Mária: Ezt alátámasztanád számokkal is?

2013.09.11. 12:11:19

@Mária: @I_Isti:

Mindkettő téves. Ha a pénz nem követelés, akkor mi? Nyilván nem fogadná el a sarki fűszeres, hisz a fedezetlen váltó is értéktelen.
Tehát: ha nem tud eleget tenni az állam a követeléseknek, akkor államcsődnek hívják a történést.

Szevasztok 2013.09.11. 12:11:51

@I_Isti: "A bankjegy nem követelés mert nincs mögötte semmi, se arany, se valuta, csak az a hit, hogy ha elmész a boltba, akkor elfogadják."

Ettől még követelés, csak fedezetlen...

Mária 2013.09.11. 12:12:17

@Lrdx:

Ha jól látom, ez egy megtakarítási számla, nem egy munkabér fogadására kitalált lakossági folyószámla.

Miért linkelted ide?

buday008 2013.09.11. 12:12:25

@Szevasztok: Az -jobban élt az emberek többsége mint most ebben a kis "vadkapitalizmusban". mert ha valaki elhiszi hogy ennek köze van az igazi nyugati típusú klasszikus piaci kapitalzmushoz--az tényleg nagyon setét. Most őszintén : miért jó az nekem hogy az egykori "komcsi" OTP egy akkori alkalmazottja az akkori "komcsibetétesek" pénzévela saját kis magánkirályságát építgeti??? Közbe megnyomják a vakert hogy juj de mekkora üzletember. S akkor még nem írtam a belügyminiszterünket, demján-skála sándor urat, simicska, széles stb---most őszintén ezek jobbak???

sw_engineer 2013.09.11. 12:12:30

Elképesztő az a butaság, ami sok hozzászólóból kijön. Tényleg nem veszitek észre, hogy nem a bankok szopatnak titeket, hanem a kormány?
Eddig nekem is olyan számlacsomagom volt, amely biztosított ingyenes készpénzfelvételt. Ez megszűnt, mert a bankoknak perkálni kell a készpénzfelvétel után az állam felé, ők pedig tovább hárították. Az a pénz, amit tőlünk elvesznek, amikor bármilyen pénzügyi tranzakciót hajtunk végre, nem a bankokat, hanem az államkasszát gyarapítja. Magyarul: ebben a helyzetben nem a bankok, hanem a kormány mohóságának az áldozatai vagyunk. Egy icipicikét kellene csak gondolkozni, hogy ez világos legyen, mégis úgy tűnik, lehetetlen, hogy az emberek többsége ezt megértse.

lavór 2013.09.11. 12:13:54

"Ingyen készpénzfelvételt, ingyen sört!"

Hm... A két dolgot összevonni kissé nevetséges. Egyébként volt már ingyenes készpénzfelvételi lehetőség a bankautomatáknál, limitált darabszámmal.
Emellett már nagyon vicces, hogy mennyire korlátoltak az emberek. Az agyonadóztatott fizetésükből még több levonást igényelnek, Mert most ugye arról szólna a fáma, hogy legalább az ne kerüljön már pénzbe, hogy kézbe vehesse a leadózott, megsarcolt minimálbérét.

Mária 2013.09.11. 12:13:55

@I_Isti:

"Miért nem váltasz másik bankra?"

Hol írtam én, hogy ilyen banknál vagyok?

Azt írtam, hogy nézegettem a lehetőségeket, és ilyeneket is találtam.

2013.09.11. 12:15:07

@Mária: Ez hülyeség. A díjak sokkal nagyobb mértékben emelkedtek, mint amekkora plusz terhet raktak Orbánék a bankokra. "
Viszont ezt ezzel nem lehet kompenzálni. Nagyon egyszerű dolog ez, de még ezt sem látod át. Kár érted!
Csak a bankok egymás közti versenye vinné le a költségeidet.
Namost: ha csak egy bank marad magyarországon, az monopol helyzetbe kerül. Ha államilag szabályozott, akkor is. Tehát, ha az államnak kell pénz a költségvetésbe... de ezt már írtam.

Szevasztok 2013.09.11. 12:16:19

@Mária: "Nyilván nem fogsz rendőrt hívni pár papírdarab miatt."

Attól még lehet értéke...

Még egyszer: a bankjegy az a követelésed megtestesítője, és nem maga a pénzed. A pénzt számlapénz formájában a bankrendszer teremti, és kérésre materializálják. Ez pedig költséges.

2013.09.11. 12:17:04

@lavór: Mert most ugye arról szólna a fáma, hogy legalább az ne kerüljön már pénzbe, hogy kézbe vehesse a leadózott, megsarcolt minimálbérét. "
Nem. Kurvára nem erről szól. sajna, nem látod át, dehát ez jó a fidesznek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.09.11. 12:17:35

Végigolvastam a kommenteket.
Ennyi földbuta vérkomcsit szerintem Észak-Koreában sem hord hátán a Föld mint amennyi nálunk tobzódik fidesz jelvénnyel...

buday008 2013.09.11. 12:18:15

De most megint annyira eszetlen a kommentelők egy része aki sír a bankok elmaradt kplevételi lehúzása miatt , minta gyurcsányi szar 300 ftnál?? Tényleg elhiszik hogy a 300ftos lehuzásokból majd helyrejött volna az egészségügy?? vagy most a bank ha lehúz abból nekem bármiféle hasznom is lenne az életemben? Ha igen akkor Nektek a a gazdaságról lövésetek nincsen sajnos.. Nem kellett volna böszméskedni lopni csalni hazudni éjjel nappal azt lenne pénz az EÜre is. A bankok meg oldják meg. Elcsaltak bőven elegt a 23 év alatt, emberek ezreit átverték utcára tették stb---Ha nem tetszik --ott van londoni négernegyed nyiss ott bankot...

Szevasztok 2013.09.11. 12:18:43

@buday008: "most őszintén ezek jobbak???"

Miért ezek most a kapitalizmust építik?

Nem inkább azon kéne erőlködni, hogy hogyan lehetne az igazi kapitalizmus felé haladni, mint inkább visszasírni a jó akolmeleg cocializmust?

I_Isti 2013.09.11. 12:19:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: @Szevasztok:

Nézzetek utána az úgynevezett belső érték nélküli, vagy más néven modern pénz fogalmának!

2013.09.11. 12:21:04

@eßemfaßom meg áll: "ha az Orbán kormány nem szólna bele a piacba. Mondjuk nem kötelezne a kártyahasználatra, a számlavezetésre"

Csak szólok, ezek nem az elmúlt 3 év "eredményei"

Viszont maradtak. Tehát elfogadja a jelenlegi kormány. Amúgy csupán azért jött fel, mert szóba került a készpénzes bérfelvétel.

buday008 2013.09.11. 12:21:14

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Ez ne fideszesség. Józan ész. A munkához jogod van. A munkához tiszta jövedelemhez jutsz ami a tied. Ha meg az enyém akkor le is vehetem. Faxom fog a semmire fizetni- ezt odatudnáka melóhellyemen is adni egy borítékba ingyen azt csákó nyoma sincs. Mert elhiheted hogy van ember aki még erre is rávan szószerint szorulva amit a bank elvesz a semmire..

Szevasztok 2013.09.11. 12:21:27

@lavór: "Mert most ugye arról szólna a fáma, hogy legalább az ne kerüljön már pénzbe, hogy kézbe vehesse a leadózott, megsarcolt minimálbérét."

A mai világban az k*rva sokba kerül, ha kézbe akarod venni. Ha neked ez a luxus kell, akkor fizess érte.

2013.09.11. 12:21:43

@I_Isti: Na pont ezért nincs mögötte aranyfedezet. Ez öngól.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 12:21:48

"Miért nem váltasz másik bankra?"
Azért egy vállalkozónak az nem olyan egyszerű, hogy hetente bankot cserél. Ha jól tudom.

lavór 2013.09.11. 12:22:34

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Fizess csak nyugodtan. Ennek ellenére vannak olyanok, akiknek számít az a levonás.
De majd azért homályosítsd fel őket, hogy miért is olyan jó nekik, hogy a fizetésükhöz már csak pénzért juthatnak hozzá.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 12:22:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ha nem maradtak volna akkor meg azért nem lenne sapkája a füstszűrőnek

opati666 2013.09.11. 12:23:19

@kovi1970: "a bank használja a pénzemet, amiért pár forint kamatot fizet"

Hol bankolsz? Megyek oda! Nekem sem az FHB-nál, sem az OTP-nél nem fizetnek egy kanyi kamatot sem a folyószámlámra...

2013.09.11. 12:23:36

@buday008: Figyelj, ha a céged ezután kp fizet, az kurva sokba kerül neki. tehát nem fog. Vagy jövedelmed egy részét zsebbe tolja, az meg ugye nem legálisan szerzett.

lavór 2013.09.11. 12:23:37

@Szevasztok:

Már a pénztárnál is fizetsz vásárláskor. Az sem ingyenes.

Szevasztok 2013.09.11. 12:23:51

@I_Isti: Ezt biztos nekem akartad írni?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 12:24:11

@Szevasztok: A kártyás fizetésért is levon a bank. Mert áthárít. A kormány pedig azt mondja, hogy ácsi! Kicsit vegyen vissza az áthárításból, mert a banki adó elvileg a bankokra lett kitalálva, nem a Józsi bácsira.

_most_ 2013.09.11. 12:25:18

@buday008: tehát a fizetésed egy jelentős részét boldogan adózod le, majd bármit vásárolsz boldogan fizeted a 27%-os Áfát, boldogan fizeted a tranzakciós, készpénzfelviteli adót, de a banki szolgáltatásokért már nem akarsz fizetni :D

tobeor 2013.09.11. 12:25:31

@eßemfaßom meg áll:

Ezt személyesen te regisztráltad a FB-on? :)

Miért nem egy ilyet csináltál?:

www.facebook.com/egymillioanafideszkommunizmusert

I_Isti 2013.09.11. 12:26:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: Tényleg nézz utána! Akkor lenne a papírfecni követelés az állammal szemben, ha az mnb-ben lenne annyi arany, amennyiből az összes forintbankjegyet át lehetne váltani aranyra. De nincs.

Egyébként meg:
"A mai modern pénz belső érték nélküli pénz, ami mögött tehát nem áll ott az arany, azaz nincs aranyfedezete. A mai kor pénzének fedezete az az áru- és szolgáltatásérték, amit az adott gazdaság előállít, illetve nyújt egy adott időszak alatt.

A pénzteremtés a bankrendszer segítségével történik, jellemzően hitelteremtés, hitelnyújtás útján, ezért is tekintjük a modern pénzt hitelpénznek. A jegybank a kereskedelmi bankoknak, a kereskedelmi bankok pedig a gazdasági szereplőknek hiteleznek. A modern pénz lényege a társadalmi bizalom, amelyet törvényes garanciák is elősegítenek. A törvényes fizetőeszköz az állam által deklarált pénz, amely azonban csak akkor látja el a pénz funkcióit, ha a társadalmi közmegegyezés támogatja az állami akaratot. Ezt tömören úgy fejezhetjük ki, hogy a modern pénz működésének jogi (törvényi) és gazdasági feltételei vannak."

2013.09.11. 12:26:13

@eßemfaßom meg áll: Értsd már meg! Ez egy demagóg duma, hogy bevedd a kormány népsegítő politikáját!
Nem ez van mögötte: ki kell tolni az országból a bankokat. Hogy csak az államé maradjon. aztán majd keresztbe kapod a faszt, ha az államnak több kell, simán lenyúlja a pénzed.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.09.11. 12:26:43

A gőgös, sunyi, álszent Orbán Viktornak!

Sajnálom, hogy ön arra az útra tévedt, ahonnan már nagyon nehéz a visszatérés a helyes irányba! Ön és kormánya a 2/3(a) kihasználva úgy véli , hogy morális dolog, hogy a választást elcsalja. Javaslom Mr. Viktor Orbán! STOP, MIELŐTT MÉG TÚL KÉSŐ LENNE! Igen álláspontom szerint, szerencsétlen ,hogy a rezsicsökkentést fegyverként használva a Magyar-nép ellen De – De mint tudjuk ez csak egy rohanás az idő ellen ,a tények ellen, a kábítás mellett, mert a valódi hozzáállás nem értelmezhető! Vagy ön szerint lehet ez? Ön szerint miért van most válságban az ön által vezetett ország? Miért most? Miért? Mit ígért a választóinak 2010(ben) kormányra kerülésekor? MIT? MIÉRT? MI VALÓSULT MEG az ígéreteiből Mr. Viktor ORBÁN?

Ö azt állítja, hogy a siker útjára terelte az országot! Kérdezem én! Milyen sikerekről beszél Mr. Viktor Orbán?

Sikernek lehet nevezni, hogy az ön és kormánya vezetése alatt a Magyar nép 46,5% - a periféria szélére sodródva „tengetik” mindennapi életüket a fenntartásuk érdekében?

Sikernek lehet nevezni, hogy a Magyarság többségét megosztotta a gyűlölet irányába?

Sikernek nevezhető, hogy a rasszizmus a „fénykorát” éli mióta ön hatalmon van? Vagy-talán a szárnyai alól „kipattant” jobbik(ot) ezért hozta létre?(A válaszom erre a kérdésre IGEN YES).

Sikernek nevezhető ön szerint Mr. Viktor Orbán, hogy hazug propaganda gépezetével teljes tudatlanságba taszítja népét(ami valójában soha nem az ön népe volt és nem is lesz).

Sikernek nevezhető a GDP (vel) kapcsolatos hazug állítása?

Sikernek nevezhető az UNIÓ folytonos támadása amit ön és „tisztelt” kormánytagjai gyakorolnak nap mint nap? (DE-- DE az UNIÓ pénzére igényt tartanak maradéktalanul).

Sikernek nevezhető Mr. Viktor Orbán , hogy az iskola rendszert észak-Korea szintjére süllyesztette?(Európa közepén).

A stadionokat kinek építi Mr. Viktor Orbán? Azoknak az embereknek akik már annak is örülnek, hogy kenyeret tudnak venni? Vagy azoknak akik az ön által létrehozott munkarendszerben kénytelenek dolgozni a SEMMI pénzért? Vagy talán annak az 500 ezres tömegnek aki elhagyták főként az ön rendszere miatt az országot?

(Itt egy megjegyzést ha megenged. Az az 500 ezres tömeg amit ön és kormánya mindig igyekszik a szőnyeg alá söpörni ,vagy csak a szavazás szempontjából figyelembe venni hátsó szándékkal. Valójában nem 500 ezres tömegről beszélünk,pláne ha figyelembe veszem, hogy ennek az 500 ezres tömegnek vannak gyerekeik, feleségeik, társaik. Akkor ez a szám az 500 ezres valójában 750 ezerre tehető).

Vagy talán azoknak épít stadiont akikre számít a valamikori forradalom leverésénél(jobbik)?

A kérdés halmaz folytatható lenne. Ön Mr. Viktor Orbán egy vörös vonalat húzott a magyar demokráciába, amit ön ugye tagad de az a vörös vonal már akkor piros volt mikor ön hatalomra került ami már nyugati szellemű felfogásban sem tolerálható. Hogyan lehetséges ez? Mitől fordult át az ön szellemisége, felfogása a népe gyűlöletére a népe pénze teljes elrablására?
Mr. Viktor Orbán! Ön véleményem szerint nemalkalmas egy ország vezetésére, alkalmas viszont egy ország megosztására, alkalmas ön és közel álló tagjai egy ország kifosztására. Az ön által felügyelt médiából HITELES TÉNYSZERŰ híreket nem lehet kapni. Ha én az ön által kezelt médiából tájékozódnék, akkor feltehetőleg most a dicsérő levelemet fogalmaznám meg önnel szemben, DE - - DE nem az ön korrupt médiájából információimat.

Mr. Viktor Orbán! Ma Magyarországon ön Homályos árcédulát tesz kormánya vezetésére. A Magyar nép már nem sokáig hisz önnek. Ön egy olyan fiú aki „Farkast” kiált fel, mondván „NEM AZ ÉN HIBÁM” sajnos aki elhiszi ezt önnek nagy hibát követ el!

Sajnos figyelembe véve az önt körülvevő "ellenzéket" a megállapításom velük szemben siralmas. Mesterházy alátámasztja az ön politikai eszméit ezért gondolom önnel együtt ö is bukni fog. Persze az sem véletlen, hogy a Mesterházy nevet nem is oly régen még (i)vel írta, nemrég módosította re. De -- De-hát biztos mindennek megvan az oka.
Azt sem tartom elfogadhatónak és gondolom nem vagyok egyedül evvel a gondolattal Mr. Viktor Orbán, hogy Gyurcsány Ferencet ennyire ön és mag alá gyűrt Mesterházy a végletekig próbálják lehetetleníteni. Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban kérem fogadja el tanácsomat. Hegy a heggyel nem, EMBER AZ EMBERREL TALÁLKOZIK! A DK és vele együtt Gyurcsány Ferenc a Magyar politikából nem írható le.(bármennyire is szeretné ön és Mesterházy. Számolni kell vele és számoljanak is. A DK&Gyurcsány mögött is igen széles tábor áll! Nagy-hiba lenne őket leírni.

Mr. Viktor Orbán ! Kérjük(most még csak kérjük) vegye figyelembe a NÉP AKARATÁT! Kérjük vegye le azt a kapucnit ami eltakarja az igazság és alázatos személyét a népével szemben! Ön tűlépet minden olyan határt amit egy pres túl léphet, már csak az erőszak és a véráldozat lehetőséget nem használta ki.(sajnos a szándék az akarata erre is erősen megvan).

Takarodj, még van egérút!
Válasz erre

Szevasztok 2013.09.11. 12:26:50

@lavór: "De majd azért homályosítsd fel őket, hogy miért is olyan jó nekik, hogy a fizetésükhöz már csak pénzért juthatnak hozzá."

A fizetésük ott van a számlájukon. Szabadon rendelkezhetnek vele (persze az állam lenyúlja a tranzakciós illetéket, de ezért ott tessék reklamálni).

A kp az egy "luxus", ha valaki ezt akarja, akkor tessék állni a költségét.

buday008 2013.09.11. 12:27:03

@Szevasztok: Nem látok potenciált per pillanat a klasszikus kapitalizmusban egész EUrópában. Mindnehol erősödnek fel a szocialista mozgalmak. Ha úgy nézem Mo-n ez akísérlet megbukott.Oldalako keresztül lehetne elemezni hogy a politikusok , vezetői réteg korruptsága és /vagy a "félázsiai" lakosság hozzáállása miatt. Érzi ezt maga Orbán is érzi azt az egész politikai réteg. Itt a tényleges eszközökkel , gazdasági politikával van baj, mert az hogy érzik egy dolog. A szocializmust amit Kádás rákosi testesített meg én sem hoznám vissza--de:! attól még lehetne szocialista gazdaságpolitikát folytatni.

Szevasztok 2013.09.11. 12:28:10

@dr. Kóser Malac: "A kártyás fizetésért is levon a bank. Mert áthárít. A kormány pedig azt mondja, hogy ácsi! Kicsit vegyen vissza az áthárításból, mert a banki adó elvileg a bankokra lett kitalálva, nem a Józsi bácsira."

Akkor miért nem az utalásokat teszik ingyenessé?

Annak legalább lenne értelme is! De így ez csak szavazatvásárlás...

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 12:28:31

@Mária:
"Ez hülyeség. A díjak sokkal nagyobb mértékben emelkedtek, mint amekkora plusz terhet raktak Orbánék a bankokra. "

A bankomnál a tranzakciós adó legutóbbi emelése óta úgy változtak a tranzakciós díjak, hogy a kondíciós listában külön tüntetik fel a tranzakciós adót, amelyet teljes mértékben áthárítanak. Az alap tranzakciós díj viszont kevesebb, mint a tranzakciós adó előtt volt.

lavór 2013.09.11. 12:28:51

@Szevasztok:

Nem igaz, kérhető a munkáltatótól a készpénzes kifizetést. A kp nem luxus. Emellett mint írtam már, megszűnt az ingyenes áruvásárlás is, ha kártyával fizetsz.

2013.09.11. 12:28:53

@I_Isti: A modern pénz lényege a társadalmi bizalom, amelyet törvényes garanciák is elősegítenek. A törvényes fizetőeszköz az állam által deklarált pénz, amely azonban csak akkor látja el a pénz funkcióit, ha a társadalmi közmegegyezés támogatja az állami akaratot. Ezt tömören úgy fejezhetjük ki, hogy a modern pénz működésének jogi (törvényi) és gazdasági feltételei vannak."

Tehát az állam garantálja a pénz értékét. Vagyis követelésed van az állammal szemben. Hogy mi mögötte a fedezet, az lényegtelen, követelés, ha fedezetlen, akkor államcsőd...

Szevasztok 2013.09.11. 12:29:34

@dr. Kóser Malac: "Te melyik bankból nyomod?"

Semmi közöm a bankokhoz, csak tovább látok az orromnál...

A kp használat erősítése az egy káros irány.

vigyorex 2013.09.11. 12:29:50

lájkoljátok, terjesszétek:

www.facebook.com/egymillioanakeszpenzfelvetelidijert

Tiltakozzunk a diktatúra ellen!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.11. 12:30:08

miért csak 2? miért nem 4 vagy 10 mondjuk???

buday008 2013.09.11. 12:30:20

Az volt itt a baj a 23 év alatt hogy olyanok akartak MON-n kapitalizmust felülről kiépíttetni,akik a szocializmusban szocializálodtak , igazából szart sem értettek mega ynugati gazdaságok működéséből. beleerőltették egy szinten a lakosságot akiknek az alapvetőfelfogásáhoza amai napig nem ilik. Közben ők szarrá harácsolták magukat. S most látván ezta nép ő is követeli az ellopható morzsákat..

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 12:30:26

@Szevasztok: "Akkor miért nem az utalásokat teszik ingyenessé?"
Ingyen akarod használni a banki rendszereket az utalásodhoz? (Többnyire 2 bank között mozog a dolog). Hát milyen embert vagy Te??? :D

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 12:30:49

@buday008:
Ez is kemény, durva mennyi agyhalott van.

orient 2013.09.11. 12:31:42

Azért tényleg mulattságos(vagy inkább rémísztő?) olvasni, hogy éhezik az emberek itt a kommunizmust. Azt hogy állam avatkozzon be a szabad versenybe és apró részleteiben határozza meg mit szabad és mit nem. vagy szimplán államosítsa az egészet, mert a szoci(kádári) 40 év bizonyította az milyen jól működik.

Ingyen bankolás törvényileg. Energiaszolgáltatás piaci versenyébe való erőszakos beleszólás (rezsicsökkentés), multik és kapitalista nagytőke és profit üldözése és elvétele mint a gonosz világ szüleménye. Komolyan ezt csak olvasva olyan mintha valami Lenin kötetet lapozgatnánk.

Azért hozzátenném a vitához, hogy a gonosz bankok/multik/energiacégek gonosz profitjának elvételével kezdődött régen is és aztán meg sem állt addig, hogy a szomszéd burzsujnak nagyobb a lakása, autója, TV-je és akkor tőle kell elvenni mert ő a harácsoló kapitalista imerialista, a munkásosztály ellensége, mondta ezt természetesen akkor az is akinek nem volt annyi mint a szomszédnak és könnyebb volt elvenni mint megdolgozni érte. Egyenesen ezen az úton haladunk és politikától függetlenül szólnék azoknak akik éljenzik ezeket (pl.:rezsicsökkentés),hogy a mindent adjon ingyen a piac és semmi profitot nem termelhet ideológia nagyon közel van ahhoz hogy vegyük el szomszédét mert Ő gazdag aki csak a szegényeket kiszipojozva juthatott hozzá az értékeihez ideológiához. Finoman kérdezném tényleg ezt akarjuk?

bpbp78 2013.09.11. 12:32:46

@Mária:
kicsit el vagy tévedve...de ezt már többen megírták...
Nem bankoltunk eddig drágábban, mint külföldön lehetne...Drága volt, mert az átlag életszínvonal más nálunk, mint tőlünk nyugatabbra, de valótlanságot ne állíts!
Viszont lassan tényleg drágább lesz az idióta tranzakciós adó miatt...
Az azért remélem megvan, hogy mivel nem lett elég lóvé a költségvetésben ebből (mert ott fent számolni és tervezni azt nem tudnak), így pótbefizetésre kötelezték a bankokat...
Igaz nem ők tehetnek erről, hanem a piaci folyamatokra való normális reagálás, de mit is magyarázok neked...?!
Szóval most lesz jó ki pótbefizetés is azon túl, hogy tovább emelkedett az illeték mértéke...gondolom ha most sem lesz meg a lé, akkor újabb pótbefizetés és így tovább....

Ja és ezt véletlenül sem mi fogjuk legvégül megfizetni..jobb ha felkészülsz, hogy egyre drágább lesz minden...köztük a bankolás is.

Igen, kérhetnéd készpénzben a pénzed, de nem kapnád, mert "jó" kormányunk tovább szigorította a cégek készpénzforgalmát, így ez esélytelen...

És ha nem jöttél még rá, akkor nem a bank az igazi ellenséged!!! Rossz helyen keresgélsz!

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 12:32:58

@lavór:
Ha nem lennének ilyen ostoba emberek, ki kellene találni titeket és cirkuszban mutogatni. Tranzakciós adó, mint olyan nem ismerős?

tobeor 2013.09.11. 12:33:01

Itt egy hosszabb cikk arról miért baromság, miért a nemzeti érdek ellen való ez:

index.hu/gazdasag/2013/09/11/keszpenz/

Fideszbolsik, kommunizmust akarók ne olvassák, úgyse értik.

Szevasztok 2013.09.11. 12:33:23

@lavór: "Nem igaz, kérhető a munkáltatótól a készpénzes kifizetést. A kp nem luxus. Emellett mint írtam már, megszűnt az ingyenes áruvásárlás is, ha kártyával fizetsz."

Kérhető, de azért előtte kérdezd meg, hogy szeretni fognak-e ezért (a békát persze vsz lenyelik).

Ami nemzetgazdasági szinten ~100mrd Ft-ba kerül évente (lásd kp logisztika), miközben van ingyenes alternatíva is, az igenis luxus.

A kártyás fizetés sarcolása miatt meg reklamálj a kormánynál.

Szevasztok 2013.09.11. 12:34:19

@dr. Kóser Malac: "Ingyen akarod használni a banki rendszereket az utalásodhoz? (Többnyire 2 bank között mozog a dolog). Hát milyen embert vagy Te??? :D"

Ha már szavazatokat kell vásásrolni, akkor ez még mindig értelmesebb választás...

Mária 2013.09.11. 12:35:03

@bpbp78:

"Nem bankoltunk eddig drágábban, mint külföldön lehetne."

Nézegess szlovák kondíciós listákat.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 12:35:29

@buday008:
Akkor valld büszkén az elvtársaiddal, hogy komcsik vagytok, és ne próbáljátok beadni, hogy jobboldaliak meg nemzetiek vagytok.

lavór 2013.09.11. 12:35:29

@Szevasztok:

Letojom, hogy szeretnek-e. Én azt nem szeretem, ha lenyúlják a lóvémat. Sokkal jobb, ha nálam marad.

@Ensiada Arkoveitie:
Szerintem tüntess, hogy többet fizethess, sőt ne is kérd a fizetésedet, egyből adóként fizesd be.

prolee 2013.09.11. 12:35:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mindegy, hogy miről szól. Számlavezetési díjat fizetek, kártyadíjat fizetek, fizetek a folyószámla-egyenleg kiküldéséért, mert kötelező számlára utalni azt a fizetést, amit régen kp-ban vettem fel.
1-2 alkalommal (ami nálam csak egy) kibírja, hogy felveszem a lét és kiürítem a számlát.
Erről szól. Számomra. S hogy az elkurmány megadóztatja a bankot? Leszarom. Engem is megadóztat, azt meg a bank szarja le magasról.

buday008 2013.09.11. 12:36:08

@Ensiada Arkoveitie: Hagyd már abromságodat. A tranzakciós adó még Matolcsy agyában volt csak ikor a bankok lehuztak már a kp felvéttel...Ja és ha kicsit emlékezné a kapitalizmusnak messze ellentmondóan nálunkannak idején Köteleztek! hogy bankszámlára kapd a fizetéseder!!! és sok helyen meglepő módon az OTPhez--ugye ugye a nagykirály csányi ur miből lett nagy...

igazi hős 2013.09.11. 12:38:27

@Robyyy: Az angol bankod mennyit is fizet az államnak, ha használod a kártyádat? Semmit? Valamint egy átlag angol bankkártyán hányszor nagyobb forgalom van, mint egy magyaron? Itthon csodás ügyfél vagy, ha havi 100 ezer költesz kártyával, kint meg egy vicc lenne.

tobeor 2013.09.11. 12:38:31

@Mária:
Szlovákiában is van
-extra bankadó
-tranzakciós adó
-27% ÁFA
-bankellenes kormány?

Szevasztok 2013.09.11. 12:38:38

@lavór: "Én azt nem szeretem, ha lenyúlják a lóvémat. Sokkal jobb, ha nálam marad."

Akkor reklamálj a kormánynál. A pénzedet ők nyúlják le, persze ügyesen teszik, hogy ne vedd észre...

2013.09.11. 12:38:49

@lavór: Az Mt. 158. § (1) bek. szerint a munkabért a munkavállaló által meghatározott fizetési számlára utalással kell kifizetni. Amennyiben a munkavállaló a munkáltató számára fizetési számlát jelöl meg a munkabérfizetés teljesítéséhez, úgy átutalással lehet teljesíteni, amennyiben erre nem kerül sor, úgy készpénzben kell teljesíteni. Ebből következően a munkáltató nem utasíthatja a munkavállalót jogszerűen arra, hogy bankszámlát nyisson a munkavállaló valamely pénzintézetben. Kollektív szerződés ugyanakkor rendelkezhet arról, hogy a munkabér kifizetésére bankszámlára utalással kerül sor a munkáltatónál. Az Mt. 156. § nem tiltja ugyanis az Mt. 158. § (1) bekezdésétől való eltérést e tekintetben."

Csakhogy: a készpénzes kifizetés költséget jelent a munkaadónak. gondolom, ő ennek örül...
1. ha fel kell vennie készpénzt a bérek kifizetéséhez, az neki is költség.
2. ha ez munkaerőigényes, mert fel kell venni valakit, vagy megnő a munkaideje a pénztárosnak, az költség
3. a pénzkezelésnek vannak szabályai: páncélszekrény kötelező, a pénz szállítása előírásoktól függ, dokumentálni kell, ez adminisztrációs költséget jelent, a könyvelőnek plusz idő a lekönyvelése, tehát többet fog kérni, ha a cégnek saját alkalmazottja, akkor nem fog beleférnia munkaidejébe, tehát szükséges a létszámfejlesztés,
4, a pénztárat nem akárki kezelheti, rendelkeznie kell szakvizsgával, a pénzkezelés szabályairól.

Gondolom, ennek függvényében NEM fog csökkenni a béred!

Szevasztok 2013.09.11. 12:39:44

@prolee: "S hogy az elkurmány megadóztatja a bankot? Leszarom. Engem is megadóztat, azt meg a bank szarja le magasról."

Hát ezért vagy proli. A szó minden értelmében...

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 12:39:54

@lavór:
Fogd már fel te agyhalott, hogy ez nem arról szól, hogy mennyit fizetünk.

Arról szól, hogy rengeteg bank volt, ahol korábban is voltak számlacsomagok, ahol ingyenes volt a készpénzfelvétel, pedig nem volt kötelező, egyszerűen így hozta a piaci verseny, mert nyilván amúgy van költsége annak a bank részéről, hogy készpénzt veszel fel. De nektek kommunistáknak nehezen érthető fogalom az, hogy piaci verseny.

Erre a komcsi kormányod bevezette a tranzakciós adót, amit nyilván a bankok áthárítottak, így immár nincsen ingyenes készpénzfelvétel. Most pedig államilag akarják ugyanezek a kommunisták kötelezni a bankokat, hogy legyen ingyenes a készpénz felvétel. Szerinted ez rendben van?

Másrészt ha a tranzakciós adó nem is lett volna, akkor is ott van a piaci verseny, ami meghatározza az árakat, ha nem vagyok elégedett a bankomnál a díjakkal, akkor átmegyek másikhoz, ha elegen gondolkodnak így, az lejjebb viszi az árakat. Ellenben ha törvényileg szabályozod az egyik költséget, akkor a bank majd másik költséget emelni fog.

prolee 2013.09.11. 12:40:45

@Szevasztok: A munkáltatótól kért készpénzes utalás nekem pl. azt jelenti, hogy el kellene zarándokolnom a postára a fizetésemért, ami nagyon nem esik útba. Ti. a pénzes-postás akkor hozza ki a lakásra, amikor dolgozom. És persze tartaná ő is a markát, különösen ha azt látja, hogy a magyar átlag felett keresek, nem pedig nyugdíjas papa vagyok.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 12:42:18

Mondjuk onnan lehet tudni, hogy az ötlet jó, hogy a blog.hu massziv orbánfób hardcore nickjei egyből rárepültek.

prolee 2013.09.11. 12:42:30

@Szevasztok: Hát nem lehet mindenki olyan okos "tudjukmerjüktesszükszadeszos", mint te.
Én kérek elnézést. :))))

2013.09.11. 12:42:40

@buday008: A tranzakciós adó még Matolcsy agyában volt csak ikor a bankok lehuztak már a kp felvéttel...Ja és ha kicsit emlékezné a kapitalizmusnak messze ellentmondóan nálunkannak idején Köteleztek! "

Nekem ingyenes volt a kp felvét.
Már nem emlékszem. Melyik kormány volt akkor épp, mikor köteleztek a számlavezetésre?
Mert a Mt. 158 § tiltja.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 12:43:09

@buday008:
A fejlett országokban az a trend, hogy egyre inkább átállnak az elektronikus fizetésre. Ez azért jó, mert átláthatóvá válik a készpénzforgalom, ami az adócsalást, a fekete kereskedelmet és a korrupciót képes lesz visszaszorítani. Nyilván olyan kormányunk van, amely ebben ellenérdekelt, de hogy ennek te még tapsolj is, az vagy azt jelenti, hogy ennyire ostoba vagy, vagy azt, hogy benne vagy a bizniszben, harmadik lehetőség nincs.

A bankoknak pedig nem ingyen van az, hogy te készpénzt tudjál felvenni, ellenben bizonyos feltételek teljesítése mellett eddig is sok banknál volt olyan számlacsomag, amelynél ingyenes volt. Az, hogy te maradtál az OTP-nél, az a te bajod.

bpbp78 2013.09.11. 12:43:14

@opati666: kicsit jobban meg kellene nézni...minimálisat, de fizetnek...
OTP látra szóló 0,1%

Szevasztok 2013.09.11. 12:43:32

@prolee: "A munkáltatótól kért készpénzes utalás nekem pl. azt jelenti, hogy el kellene zarándokolnom a postára a fizetésemért, ami nagyon nem esik útba."

Aki postára jár pénzért, sikeres ember nem lehet...

lavór 2013.09.11. 12:44:03

@Ensiada Arkoveitie:

Te se vedd fel a fizetésed, egyből utald csak adóként át az állam felé. Agyhalottként gondolom, fel sem fogod, mennyit fizetsz már így is különféle módon az államnak.

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem érdekel, minek örül a munkaadó, letojom. Az érdekel, hogy a munkabérem, amiért mondjuk én meg is dolgoztam, hozzám kerüljön.

orient 2013.09.11. 12:44:35

@Mária: Igen igazad van. Szlovákiában olcsóbb mert ott nem ugat bele az állam mindenbe hanem hagyják a piacot versenyezni és lenyomni az árakat. Ez nem működött itthon megfelelően. Kartelezés mehetett a háttérben esetleg? Lehet, de akkor erre kéne felállítani egy biztottságot és nagy büntetéseket ráverni a cégekre ha nem tartják be a szabályokat, így működik egy normális gazdaságban, de nem úgy hogy akkor erősszakkal elveszem tőlük mert én azt megtehetem. Gondolom, ha te látsz valakit lopni valahol akkor remélem örülnél, ha a hívott rendőr legyen ott pár percen belül, kapja el és kapjon jogi büntetést utána. Nem azt hogy 3 legény menjen oda, verje félholtra és vegyen el tőle mindent mert az úgyis csak egy tolvaj aki mindent lopott. Ezzel sajnos az a gond,hogy kormányunk jelenleg utóbbit csinálja a cégekkel, és mindenki ámuldozik, hogy nincs gazdasági növekedés. vajon miért? Nem az a gond hogy rendbe akarják szedni esetleg a cégeket, hanem az ahogy teszik, nem hivatalos jogi úton, eljárással, bírsággal kényszeríteni őket tisztességes működésre, hanem erővel elvenni úgy, hogy igazából nincs bizonyítva semmi.

wartburg1963 2013.09.11. 12:44:38

@Szevasztok: "Még egyszer: ha felismerted, hogy a te ellenfeled nem a bank, hanem a kormány, akkor automatikusan rájössz a válaszokra is."
Szerintem Mária nem ezt kérdezte. Mint ahogy azt sem, melyik (persze csak elvileg) szabadon választható társadalmi rendszer volna a kívánatosabb.
Nem.
Ő -- sokunkkal együtt -- csupán arra kíváncsi, miért természetes a bankok részéről az újabb sarc?

BelAmi 2013.09.11. 12:45:26

Az azért különös, hogy csak azóta erősödött ennyire fel a bankellenes hangulat Magyarországon, amióta OV folyamatosan sarcolja őket, amit természetesen áthárítanak a betétesekre. (OV hazudik, amikor ennek az ellenkezőjét állítja) Most is ez fog történni: kisebb betéti kamatok, dupla kártyadíj, dupla számlavezetési díj stb, stb. És ebben senki sem akadályozhatja meg őket. A kedves ügyfél, eszi nem eszi, nincs választása.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 12:45:31

@Ensiada Arkoveitie: "Erre a komcsi kormányod bevezette a tranzakciós adót, amit nyilván a bankok áthárítottak, így immár nincsen ingyenes készpénzfelvétel."
Azt is meg lehetne érteni, hogy a kommunisták a bankokat akarták plusz adófizetésre szorítani! Ha a bankok áthárítják, akkor megint lépnek.

bpbp78 2013.09.11. 12:45:55

@Mária: kicsi többet nézegettem szerintem, mint te...de veled erről nem fogok vitatkozni.

Linkelj már egyet ide be, ami szerinted olyan rettentően jó kondíciókat ad...

Szevasztok 2013.09.11. 12:46:27

@wartburg1963: "Ő -- sokunkkal együtt -- csupán arra kíváncsi, miért természetes a bankok részéről az újabb sarc?"

Én meg azt írtam, hogy ha választ a kapitalizmus és a szocializmus között, akkor rá fog jönni magától.

Ha kell kifejtem, de a kommentek kerete nem igazán alkalmas erre...

buday008 2013.09.11. 12:47:13

@Könnyen elkaptuk, uram!: dE hülye duma Istenem. Az én korábbi kftmben megtudtuk oldani hogy kimenjen a kp az embereknek??haver 2 nappal fizetés előtt bemész a bankba , szólsz mennyi kp kellene, a megbeszélt időpontba odamész kemény 3-4 órai mezei melóval akármint mint kft tulajdonos kicimleteled azt kiviszed a pénzt... Mi ezzel a baj?? Neked nehéz lenne?? Nekem nem volt az..

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 12:48:00

@dr. Kóser Malac:
Miért, azt gondolod, hogy amikor tejet veszel a boltban, az áfát nem hárítja át a tejtermelő-nagyker-kereskedő?

Szevasztok 2013.09.11. 12:48:16

@lavór: "Nem érdekel, minek örül a munkaadó, letojom."

Gondolom ezt mondod majd jövőre is, amikor közlik, hogy az idei béremelés elmarad mert...

bpbp78 2013.09.11. 12:48:28

@buday008: igen, lehúztak, ha sportot űztél a kp felvételből.
Korábban is számos banknál 1 felvétel ingyen volt...volt ahol kettő...

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 12:48:48

@lavór:
Nem az a baj, hogy buta vagy mint a segg, hanem az, hogy mindezt büszkén hirdeted is.

2013.09.11. 12:50:00

@lavór: Nem érdekel, minek örül a munkaadó, letojom. Az érdekel, hogy a munkabérem, amiért mondjuk én meg is dolgoztam, hozzám kerüljön. "

Értem! Akkor is, amikor nem lesz béremelésed? Vagy amikor tőled válik meg először? Esetleg, amikor többletmunkát kér, ugyanazért a pénzért? Hidd el, a cég bérköltségben gondolkozik. Ebben te bolhafing vagy. Monduk, én azonnal kirúgnálak, a leírt soraid miatt. Te nem vagy jó dolgozó, ha leszarod annak az érdekét, akitől a fizetésed kapod. Így csak egy akadály vagy az eredményes gazdálkodásban. Menj az államhoz, a segélyt felveheted tranzakciós illeték nélkül is. Vagy nem?

Peterpapo 2013.09.11. 12:50:27

Valaki leírta már azt, hogy a bankoknak és a telekom cégeknek is vannak részvényeseik. Minden nagy cégnek van egy éves terve, amit hozniuk kell. Ha ebbe beleszarnak, akkor valahol máshol kell kitermelniük az előre meghatározott nyereséget. Vajon miért emelnek percdíjat, meg egyéb díjat? Mert nem az emberek fizetik meg ugye?

tobeor 2013.09.11. 12:51:17

@wartburg1963: te tényleg nem erre a választ?

Szevasztok 2013.09.11. 12:51:29

@buday008: "Neked nehéz lenne?? Nekem nem volt az.."

Amíg te vagy az embereid ezzel foglalkoztatok, addig se csináltatok értelmesebb dolgot. Ha ezt te nem veszed észre, akkor a hiba nem az én készülékemben van...

profilo 2013.09.11. 12:51:30

@wartburg1963:

Barátunk felismerte és elfogadta,hogy ő a sor végén áll és mindig rajta csattan az ostor,mindig az ő szájában forgatják a fütyköst.
Ez ellen ő tenni nem tud,így kényelmesebbnek és könnyebben emészthetőnek tartja,ha az elfogadása mellett ez a szopatós gyakorlatot még reklámozza,jelen esetben igehirdetőként terjeszti is.

Szerinte jobb ha így kúrnak seggbe,mintha ellenkeznél.

Akár még igaza is lehet....,de fene a gusztusát.

:)

2013.09.11. 12:52:13

@buday008: Kis céged volt. Nekem nem. Egyébként 2 millió felett mind a be- mind a kifizetésnél fizetni kellett.
Szóval a hülye duma a tiéd...
A NAV meg külön vadászik a kp mozgásokra. Mert tudod, a pénzmosási törvény... Ja, még nem hallottál róla? Komoly vállalkozó lehetsz!?

lavór 2013.09.11. 12:52:25

@Szevasztok:

5 éve ugyanazon az áron melózom. úgyhogy semmi új nem történne. Csak annyi változik, hogy az egyre éhesebb állam, egyre többet vesz el. Hiába is próbálják meg magyarázni, hogy nem terhelik rá majd a fogyasztókra... Ráterhelik. A hülye fogyasztó meg beveszi a maszlagot a népnevelő tévében. Már alig várom, mikor köszön el úgy a bemondó:" Derűs napot kívánok, ma 10%-kal nőtt a szállítás ára(bátran behelyettesíthető bármi másra)..."

Jenyei 2013.09.11. 12:54:01

@I_Isti: Ez a sör nem annyira fontos, mert én boros vagyok, de akkor Szegeden lesz végre tényleg hegy? Mert ez a másik fontos ígéretük. Nagyon várom már. Az örök élet túl sok, 300 év mondjuk, ígérjenek csak annyit, de azt tartsák is be.

Szevasztok 2013.09.11. 12:55:33

@lavór: "Csak annyi változik, hogy az egyre éhesebb állam, egyre többet vesz el. Hiába is próbálják meg magyarázni, hogy nem terhelik rá majd a fogyasztókra... Ráterhelik. "

Ennek fényében meg nem értem a korábbi kommentjeidet. Az állam itt is kavarja, és most ennek örülsz?

lavór 2013.09.11. 12:55:46

@Ensiada Arkoveitie:

Ne is törődj vele, az a fontos, hogy neked sok az eszed. Na meg gondolom azon kiválasztottak közé tartozol, akinek az állam kompenzálja a készpénzfelvételt az amúgy sem kevéske fizetéséből.

2013.09.11. 12:59:17

Már bocsánat, de nekem például eddig is havi kettő vagy három (nem emlékszem a szerződésre) ingyen készpénzfelvétel járt, és tudtommal jár a mai napig. Ha eddig szegény bank ezt valahogy ki tudta gazdálkodni úgy, hogy nem volt neki kötelező felajánlania, akkor ezentúl sem rokkannak bele. Emellett ugye magának a kártyának is van díja, az is bevétel nekik, arról meg ne is beszéljünk, hogy egyrészt ez a saját pénzem, amit kötelező bankszámlára kapnom, úgyhogy itt énrám van kényszerítve valami nem másra, másrészt ezt a bent lévő pénzt a bank használja, tehát nem ingyenes értékmegőrzőként működik. Kicsit unom már a bankok vehemens védelmezését, úgy tesznek egyesek, mintha a bank valami jótevő lenne, akit most kegyetlenül sanyargatnak.

wartburg1963 2013.09.11. 12:59:23

@Szevasztok: Már megbocsáss, de ez nem társadalmi rendszer kérdése. Többen és többször leírták előttem, hogy a nyugati folyószámla kondíciók jellemzően kedvezőbbek, pedig ott -- remélem, ebben egyetértünk -- kőkemény kapitalizmus van.
Nem társadalmi rendszerekről folyik a vita/beszélgetés, hanem a banki szolgáltatásokért elkért újabb (és szerintem-szerintünk jogtalan) sápról. Hangsúlyozom, szó sincs ingyenességről -- hol olvastál ilyet?
Ha ERRE válaszolsz, szívesen olvasom..

prolee 2013.09.11. 12:59:37

@Szevasztok: Nem tudom, nem ismerek olyat, aki postára jár. Olyat viszont többet is, aki azt hiszi, hogy ebben az országban mindenki "bankol".
Pedig a nyugdí, a segíly, a közmunka bére, meg a minimálbér című járandóságok összekaparása egyáltalán nem minősül bankolásnak.
S aki csak azért nyitott lakossági folyószámlát, mert feltétele volt annak, hogy felvehesse az államilag támogatott lakáshitelt, meg szocpolt, amiről mindenki tudta, hogy sosem fogja visszafizetni .... na, az se bankolás.
A folyamatosan lecsúszó értelmiségi középosztály hónapról hónapra él, némi vésztartalékot elásva minden hónapban feléli a fizetését.
Ez sem igazán bankolás.

Az a baj, hogy fentiek adják a lakossági ügyfelek jelentős részét. Olykor látom a hátrahagyott bizonylatokat az automatáknál. Jellemzően ötszámjegyű egyenleggel....

Aki valóban "bankol" (magánszemélyként) az nem itt teszi.

sas70 2013.09.11. 13:00:33

Elmondom a rokonom történetét a bankváltásról, igaz tengeren túli (tán még az üveghegyen is túl)
Szóval berágott a bankjára és felhívott telefonon egy másikat, hogy érdeklődjön. Tíz perc múlva visszahívták, hogy ajánlatot tegyenek. Elmondta milyen hitele (jelzálog), hitelkártyái, befektetése stb. van. Elmondták, hogy kedvezőbb feltételeket adnak és ha megfelel nyilatkozzon, hogy kell-e. Így a telefonba. Másnap bemehetett aláírni 3 db papírt és kapott egy ideiglenes kártyát nehogy pénz nélkül maradjon, amíg a két bank egymás között elintézi a dolgokat. Kb egy hét múlva megkapta az új kártyáit, áthelyezték a hiteleit, értesítették az egyéb kártyatársaságokat, munkáltatót stb. Mindent elintéztek egy telefonnal és három papírral. Nem kellett órákat ácsorogni az ügyféltérben, nem volt röghöz kötés egy szaros hitel miatt, mint nálunk. Persze ezt az ügyintézést hagyjuk meg a rothadó nyugat ópiumának, mi dagonyázzunk csak a kommunizmus, tranzakciós, bankadós mocsarában és örüljünk ha orbánatyuska rendeletileg elintézi nekünk az ingyen kp. felvételt. Vastaps!

prolee 2013.09.11. 13:02:18

@shitgun: A kártyadíj azért is érdekes, mert a kártyámat rendszeresen cserélgetik. Az amerikai amex kártya meg 20 éve jó.

prolee 2013.09.11. 13:04:02

@sas70: Miért, orbánatyuska előtt nálunk is így ment a bankváltás?

2013.09.11. 13:05:32

@sas70: Teljesen jogos. A NATWEST most épp azzal kampányol, hogyha átviszed a számlád hozzá, akkor azonnal kapsz 100 fontot.

And37 2013.09.11. 13:06:33

Erről a vonatról lemaradtam.

1) Nem értem miért egyenlő az ingyen készpenzfelvétel az ingyen sörrel (az egyik az enyém, csak nem szívesen adják, a másik sose volt az enyém - ráadásul nekem eddig Ersténél első 2 kpfelvétel ingyen volt, és teljesen igazuk van, hogy velem fizettetik ki a tranzakciós adót, én is azt tenném a helyükben).

2) Nem értem, miért kell mindenáron védeni a bankokat - profitorientált vállalatok, nyilván nem a kispénzű ügyfél a fő célközönség számukra.

3) Nem értem, miért ne avatkozhatna be piaci folyamatokba az állam - PSZÁF ha időben megtette volna a devizahiteleknél, akkor most nem itt tartanánk.

4) Nem értem, miért jó ötlet pl. a tranzakciós adó áthárítását megakadályozni - ez szerintem indokolatlan beavatkozás.

5) Nem értem, miért került ennyire túlsúlyba egymás érvek nélküli szapulása egy szerintem erőltetett poszt kapcsán.

6) Nem értem, hogy lehet kiállni akár a kormány, akár az ellenzék oldalán melldöngetve, ismerve eddigi valós és retorikai teljesítményüket.

Asszem, mostmár így maradok... :)

2013.09.11. 13:06:44

@prolee: két évente cserélik, Angliában is. Gondolom, elkopik. Ja, igaz, ingyenes. de odahaza is az volt.

tobeor 2013.09.11. 13:08:44

@shitgun: Arról hallottál, hogy két hónapja duplájára emelték a tranzakciós adót?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 13:10:21

@lavór:
Még egyszer elvtárs. Én is nagyon örültem annak, hogy ingyen vehettem fel készpénzt, amikor még így volt, de mindezt ne az állam zsarolja ki, hanem a piaci verseny hozz a létre. Bár jól tudom, nálatok komcsiknál a piac az szitokszó.

2013.09.11. 13:10:50

@And37:
1. demagógia
2, a bank profitorientált, tehát így is kell cselekednie. Ha nem ezt teszi, a bank első emberét jogilag felelősségre vonhatnák, ugyanis törvény szabályozza, hogy egy cég vezetőjének nyereségre kell törekednie.
3, az állam szabályzókkal avatkozzon be, ne demagógiával. Ez az.
4, Ezzel igazolod az előző állításomat, egyetértünk.
5, politikai megosztottság, a fidesz célja.
6, én sem.

tobeor 2013.09.11. 13:11:54

@And37: Tényleg sokat nem értesz. Pl. érzékeled a különbséget a saját pénzed, és a készpénzfelvétel között?

Azt érted, hogy az 1-es és 4-es pontjaid között ellentmondás van?

2013.09.11. 13:12:41

@tobeor: és? majd ettől megy csődbe a bank, mi? A kétszeri ingyenes levételtől. Francokat, max az éves céljukat nem érik el, más nem történik. AKi meg csóresz, annak számít, hogy szirszar fizuját levehesse ingyen, és mittomén 70 ropiból ne kelljen még 1-2 ezret arra kiadnia, hogy hozzájusson a saját pénzéhez, amit kötelezően nem kp-ban, hanem számlára kap. Ha már számlára kapjuk a zsét, legalább egy apró lehetőség legyen, hogy egyszer-kétszer veszteségmentesen hozzájussunk. Én speciel még fizetek havi 1500 körül az sms-ekért, nem sajnálom a bankot, rajtam biztos bőven visszakeresi az egyszeri ingyenes pénzlevételt.

tobeor 2013.09.11. 13:17:49

@shitgun: A bankok fele már most is veszteséges. Bármilyen cég, amelyik hosszútávon veszteséges, az csődbe megy.

Te tényleg azt hiszed, hogy bankpártiak meg bankellenesek állnak két oldalon?
Azt hiszed ez erről szól?

Van fogalmad arról, hogy torzítja a normális működést az állami beavatkozás, és ez milyen károkat okoz az egész nemzetgazdaságnak? Arról van fogalmad, hogy az eddig extra adó és az ország gazdasági recessziója-stagnálása között milyen összefüggés van?
És arról hogy hogy rombolja a nemzet szellemi állapotát a kommunista megoldás átverése?

tobeor 2013.09.11. 13:20:19

Csak halkan:
a 27%-os a 25%-os képes több pénzt vesz el tőletek, mint havi 2x-es pénzdíjas készpénzfelvétel.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 13:20:39

@And37:
1. A készpénzfelvétel nem ingyen van a banknak, ha bizonyos számlacsomagoknál ingyen adja, azt azért teszi, mert valahol máshol fizeted meg ennek a költségét, pl. mert oda utalod a kiemelkedő fizetésed, vagy lekötöttél X összeget náluk.

Tehát jó a hasonlat az ingyen sörrel, bizonyos szórakozóhelyeken is csinálnak olyat, hogy 1 óráig ingyen van sör, de közben mással, pl. beugróval vagy a drága töménnyel ezt kifizeted. A gond akkor kezdődik, ha az állam előírja, hogy a szórakozóhelyek kötelesek ingyen sört adni. Ha meg emellett a beugrót úgyis úgy határozzák meg, ahogy akarják, ez esetben magasabb lesz a beugró.

2. Senki nem védi a bankokat. A hatósági árazás viszont rossz irányba vezet, ahogy a készpénz erőltetett előnyben részesítése is az elektronikus utalásokkal szemben (amelyek továbbra sem lesznek ingyenes).

3. Akkor már csak azt kellene bizonyítani, miért is káros folyamat, ha a bankok egy szolgáltatásért (készpénz felvétel) fizettetnek. Mert a tömeges devizahitelezés tényleg káros dolog volt. Ha már beavatkozik az állam, akkor a kártyás fizetést, utalást, beszedést kellene előnyben részesítenie, hiszen az a jó irány, ha a készpénz aránya visszaesik.

4. Szerintem az egész tranzakciós adó kontra produktív, de ezt már sokan levezették.

5. Én egy ideig minden fityiszesnek igyekeztem mindent a szájába rágni, de a legegyszerűbb összefüggéseket sem akarják megérteni (nem arról van szó, hogy egyet értenek-e vele), és komolyan felhúz, hogy ilyen emberek cseszik szét az ország jövőjét.

6. Ezt én sem értem.

svega 2013.09.11. 13:22:39

Anglia: HSBC Bank: havi 6 font, ebben minden benne van, az összes utalás, levétel, felvétel, fizetés, netbank ingyenes + Európára utazási biztosítás. Lloysd és Santander: minden ingyenes és nincs számlavezetési díj sem, 0 font.
És Anglia működik.
Ami pénzem bankban van, az az enyém. Ebből nem engedek. Nem fizetek azért, hogy a sajátomat felvegyem. Aki ebből enged, az a focista-politikus-cigány szekerét tolja.

2013.09.11. 13:22:58

@tobeor: látom már, hogy te itt ebből a kérdésből pártpolitikát akarsz csinálni nagy, rejtett igazságok kimondásával, holott én nem efelé mondtam, amit. Nálam a kérdés egyszerűbb, a bank és az én kapcsolatomon én eddig soha, érted soha nem nyertem egy büdös petákot sem, nem jó nekem, nem szeretem, bele vagyok kényszerítve. A saját pénzemért fizetek, abszurd. Erre most egyesek melldöngetve védik a bankokat, hogy csőd, meg kommunizmus, meg diktatúra. Ez engem nem érdekel. Aztán meg mutass már linket a nagy veszteséghez, nyilván vannak kimutatások, az OTP, ahol én vagyok, tudtommal rohadtul nem veszteséges például. Én vagyok a veszteséges.

Szociknak vége 2013.09.11. 13:23:51

@shitgun: @tobeor:

Naná, a bankok már 2 éve a bankadókor is csődbe mentek. És csomagoltak, elmentek. Ja nem.

Amúgy sem érdekel mert nincs bankom. Meg nem is ott dolgozom. Meg magyar bank sem nagyon van, azzal meg kivételezni kell. Ennyi.

lavór 2013.09.11. 13:24:12

@Ensiada Arkoveitie:

Pedig azt hittem, hogy minden készpénzfelvétel után önként befizettél valami kis pénzt a banknak, hogy erősödjön a piaci verseny. Ha meg nem, akkor nyugodtan visszavehetsz a nagy arcoskodásból.
A birka magyar már csak ilyen, leveszik úton-útfélen és még tapsikol is neki. Nem csoda, hogy ilyen sötét az ország.

2013.09.11. 13:24:23

@svega: nakábé erről van szó.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 13:25:16

@shitgun:
Ha 70 ezres fizetést felveszel, az 420 Ft tranzakciós adót jelent. Ha egy ekkora fizetésű ember csak erre használja a számláját, akkor a bank legalább ennyivel növelni fogja a számlavezetési díjat, oszt jónapot.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 13:26:45

@lavór:
Érdekes, nekem éppen úgy tűnik, hogy te vagy az, aki tapsikolsz, hogy az állam lehúz téged is, csak éppen annyira buta vagy, hogy észre sem veszed.

lavór 2013.09.11. 13:27:20

@Ensiada Arkoveitie:

Akkor valamit nagyon benéztél.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 13:31:52

@Ensiada Arkoveitie:
"Ha 70 ezres fizetést felveszel, az 420 Ft tranzakciós adót jelent. Ha egy ekkora fizetésű ember csak erre használja a számláját, akkor a bank legalább ennyivel növelni fogja a számlavezetési díjat, oszt jónapot."

Mindegyik, vagy elkezdenek versenyezni? Esetleg kartel...?

tobeor 2013.09.11. 13:32:30

@shitgun:
Egy árve szót sem ejtettem pártpolitikáról. Ezek szerint te akarod pártpolitikaivá tenni (rám kenve ezt) ezt a kérdést, mert a kérdéseimre nincs válaszod, és jobban szeretnél pártjelszavak mögé bújni.

"Nálam a kérdés egyszerűbb, a bank és az én kapcsolatomon"

A kérdés messze nem csak a te és a bank kapcsolatodról szól, eleve ezt kéne megérteni. Szól a kormányról, a különadókról, a kapitalizmus működéséről, a szabadpiaci és kommunista értékekről.

"Nálam a kérdés egyszerűbb, a bank és az én kapcsolatomon én eddig soha, érted soha nem nyertem egy büdös petákot sem"
Nyerni? Te összetéveszted a bankot a nyerőgéppel? Soha senki nem ígérte neked hogy ezen nyerni fogsz, ez egy szolgáltatás, amiért fizetsz, épp úgy mint a fodrásznál.

"nem szeretem, bele vagyok kényszerítve."
Akkor miért nem azok ellen ágálsz, akik ebbe belekényszerítettek?

"A saját pénzemért fizetek, abszurd."
Nem azért fizetsz, hanem a szolgáltatásért. A bank nem tehet róla, hogy téged a kormány bankhasználatra kényszerít, ettől még neki ezzel költsége, munkája van.

Érted a rendszert?
1. A kormány téged bankhasználatra kényszerít.
2. A bank ezért pénzt kér, mert nem jótékonysági szervezet, és pénzbe került a rendszere felépítése és fenntartása, működtetése.
3. Te a bankra haragszol, aki nem kérte tőled, hogy igénybe vedd a szolgáltatását.

"Erre most egyesek melldöngetve védik a bankokat, hogy csőd, meg kommunizmus, meg diktatúra."
Komolyan, elkeserítő... senki, nulla darab ember védi a bankokat. A magyar nemzetgazdaság piaci működését védjük, mert a kommunizmus már egyszer szarba vitte az országot. Érted miért emlegetnek itt sokan kommunizmust? Vagy nem is akarod érteni?

"Ez engem nem érdekel."
Ja.
Akkor engem se érdekelnek a te réveid, ez így konstruktív beszélgetésnek ígérkezik...

"az OTP, ahol én vagyok, tudtommal rohadtul nem veszteséges például."
Az OTP valóban nem az, az a legnagyobb magyart bank, amely a bankadóból aránytalanul keveset kapott a nyakába, de ez más történet.

tobeor 2013.09.11. 13:34:07

@Shalala Lala: Szóval te nem érted, hogy egy bank nem tud csak úgy elmenni egy országból, ellenben át tud alakulni alvó bankká, amitől a gazdaság recesszióba vagy stagnálásba szokott fordulni, mivel nem működik az egyik fontos része.

And37 2013.09.11. 13:38:08

@tobeor: 1-es és 4-es pont között nincs ellentmondás, csak ha tranzakciós adó van.

De számomra az ellentmondás feloldására a tranzakciós adó kivezetése a szimpatikusabb, mint az aktuális keménykedés.

Szociknak vége 2013.09.11. 13:40:13

@tobeor: Dicsak!

Hát akkor kapják össze magukat a bankok, mert a gazdaság sokat gyorsult ebben a ciklusban az előzőhöz képest.

Lajos ghr 2013.09.11. 13:42:28

Eddig is voltak bankok, ahol ingyenes volt az első 2-3 kp felvétel. De nem fognak csődbe menni a bankok, nagyon kedves, ahogy aggódnak emberek a külföldi milliárdos részvényesek kieső aprópénzéért.

tobeor 2013.09.11. 13:44:27

@And37: A készpénzfelvétel egy szolgáltatás. Ehhez fiókokat illetve automatákat, ezeket feltöltő, karbantartó embereket, biztonságot, és az egész számítógépes rendszert fenn kell tartani. Ennek ára van. Ha tehát te készpénzt akarsz felvenni, annak ára van. Ha az állam rátesz erre még egy adót is, akkor még nagyobb az ára.

Most már érted?

@Shalala Lala: A gazdaság 3 éve stagnál, az előző ciklusban pedig végig nőtt, egy évet leszámítva amikor beütött a világválság.

De látom mér elmúltnyolcévezni akarsz, magyarul menekülsz az érdemi vita elől.

tobeor 2013.09.11. 13:45:33

@Lajos ghr:
Ugye neked sincs fogalmad arról, hogy most kiálltál a kommunizmus mellett?

And37 2013.09.11. 13:46:41

@Ensiada Arkoveitie: "Tehát jó a hasonlat az ingyen sörrel, bizonyos szórakozóhelyeken is csinálnak olyat, hogy 1 óráig ingyen van sör"

Nem. Én döntöm el, hogy bemegyek-e a szórakozóhelyre, a fizetésem viszont mindenképp köteles vagyok bankszámlára kapni, itt nincs döntési lehetőségem, hogy kívánok-e élni vele. (Ha nem a feketegazdaságot akarom bővíteni.)

wartburg1963 2013.09.11. 13:50:37

@tobeor: "Komolyan, elkeserítő... senki, nulla darab ember védi a bankokat. A magyar nemzetgazdaság piaci működését védjük, mert a kommunizmus már egyszer szarba vitte az országot."
A "másik oldal" tehát nem a havi kétszeri ingyenes kpfelvétel mellett érvel/vitatkozik, hanem a magyar nemzetgazdaság piaci működését védi. Ami, enélkül, ugye nyilván nem volna lehetséges.
Értem.

Szociknak vége 2013.09.11. 13:50:40

@tobeor: Naná.

epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tec00115

2006-10 GDP 'növekedés' - 3,15%

2010-13 GDP növekedés + 0,75%

/a 2006os és 2010es választási év el van felezve/

tobeor 2013.09.11. 13:50:56

@And37: És a bank kényszerít rá, hogy igénybe vedd a bank szolgáltatásait?

Szevasztok 2013.09.11. 13:51:32

@wartburg1963: "Már megbocsáss, de ez nem társadalmi rendszer kérdése."

Annyiban az, hogy a szoci szemlélet szerint bizonyos dolgok "járnak", és majd az állam gondoskodik erről.

A kapitalizmusban, meg elfogadjuk a versenyt, mert azt látjuk, hogy (ha hagyják) jobban működik, mint az állami kézi vezérlés.

"Nem társadalmi rendszerekről folyik a vita/beszélgetés, hanem a banki szolgáltatásokért elkért újabb (és szerintem-szerintünk jogtalan) sápról. Hangsúlyozom, szó sincs ingyenességről -- hol olvastál ilyet?"

A kp kezelés a banki szféra legköltségesebb tevékenysége. Ha szerinted ezért jogtalan pénzt kérni, akkor az egy kőkemény szocialista szemlélet.
Nem is beszélve arról, hogy a kp felvét azért drágul, mert a kormány adót emel. Ezek után meg a bankokat szidni, khmmm.... inkább nem mondom ki.

tobeor 2013.09.11. 13:52:55

@wartburg1963: Kapisgálod, főleg ha a mélyebb összefüggésekbe is belegondolsz.

@Shalala Lala: Lol, egy mondatot nem bírsz végigolvasni? :D
"az előző ciklusban pedig végig nőtt, egy évet leszámítva amikor beütött a világválság."

tobeor 2013.09.11. 13:54:03

Kezdem azt hinni, hogy ha népszavazást csinálna az ország arról, hogy visszaállítsák-e a kommunizmust, a többség megszavazná....
Az ingyen sört is megszavazná.

Huncutkukac (törölt) 2013.09.11. 13:55:00

Csak a TISZTÁNLÁTÁS végett:

A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 154. illetve a módosított 2013. évi CIII. törvény § (1) bekezdése rendelkezik a munkabér kifizetésének módjáról. E szerint "a munkabért - jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - a magyar törvényes pénznemben kell megállapítani és kifizetni. Azt utalvány vagy más formában fizetni tilos. E rendelkezés nem zárja ki, hogy a munkáltató kollektív szerződés rendelkezése vagy a munkavállaló megbízása alapján a munkabért vagy annak meghatározott részét a munkavállaló fizetési számlájára átutalja. A munkabér vagy meghatározott részének fizetési számlára történő utalása a munkavállaló részére költségtöbbletet nem okozhat." Ugyanezen § (3) bekezdése alapján ezektől a rendelkezésektől semmilyen formában nem lehet eltérni, azaz sem kollektív szerződés, sem a felek megállapodása nem rendelkezhet másként (pl. úgy, hogy az a munkavállalónak többletköltségek okozzon).
Az e bekezdéshez fűzött indokolás rámutat arra, hogy bankszámlára történő utalásra csak kollektív vagy egyéni megállapodás alapján kerülhet sor, a munkáltató nem kötelezheti a munkavállalókat bankszámla megnyitására.

Hoppácska!

És a másik dolog: egy példán keresztül:

Megkapja a közmunkás az ÁLLAMTÓL a lényegesen a létminimum alatti összeget, mely jelen esetben 37.000 forint!

Ha bármely banknak van POFÁJA ebből a "bérből" még különböző díjat levonni, akkor az kérem nem kapitalizmus, hanem BŰN!!!

Már azt sem értem, hogy ki és hol írja elő, hogy a közmunkásnak bankszámlát kell nyitnia?
Itt ugye a törvényben előírt kollektív szerződésről nem beszélhetünk! Ennél fogva ez bérkifizetési módszer valószínűleg a Munkatörvénykönyvének idevágó rendelkezése szerint törvénytelen!!!

(A tipikusnak tekinthető, két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 2,90 x 83 941 Ft = 243 429 Ft-nak felelt meg. E háztartásban az egy főre jutó átlagos létminimumérték 60 857 Ft volt. A különböző háztartástípusokra érvényes egy főre számított értékek 2011-ben a 68 ezer Ft-os átlag körül, az 51 ezer és 84 ezer Ft közötti sávban szóródtak.)

Erről ennyit...

Szevasztok 2013.09.11. 13:55:49

@And37: "Nem értem miért egyenlő az ingyen készpenzfelvétel az ingyen sörrel (az egyik az enyém, "

Azért mert a kp nem a tiéd. A kp a követelésed materializált formája, aminek a kezelése nagyon költséges, vagyis valaki(k)nek komoly pénzbe kerül, hogy neked az ATM kiadja a kp-t amikor csak te akarod.

2013.09.11. 13:59:16

@tobeor: ismerve blog.hu-s munkásságodat, a pártpolitikában te jeleskedsz. A kapitalizmus működését többé kevésbé ismerem, például azt, hogy akár a magyarországi hitelezésben, akár a 2008-as válságban milyen szerepük volt a bankoknak. Akkor valahogy a most hőbörgők nem aggódtak a nemzetgazdaságért, amikor szirreszarra dobálták ki az előre láthatóan visszafizethetetlen hiteleket, propagálták a devizahitelt boldog-boldogtalannak, meg a személyire elhozható Suzuki Swifteket nyomta minden sarki autókereskedés egy bankkal a seggében, akkor hol, kinél volt a felelősség? Nem vagyok hajlandó sajnálni egyiket sem, a szolgáltatás, amit nyújtanak, számomra egy kötelező dolog, és nem hiszem, hogy ez a kötelezőség csak úgy létrejött, ebben bőven benne voltak a bankok is, jól jártak vele, jól járnak vele most is. Ha meg azon megy a rinya néha, hogy a bankok áthárítják a tranzakciós adót szegény emberekre, akkor a bank szempontjából hol a nagy veszteség? Talán sehol? Hisz úgyis mi fizetjük meg. Ha havonta kétszer nem fizetem meg, abba nem fognak belerokkanni. Ahogy fentebb is írtak példát, máshol is működik az ingyenes készpénzfelvétel, nem csak két alkalommal, és nem tudom, hogy ott van-e különadó, de ha tudják nyújtani az ingyenes felvételt, akkor nyilván működik valahogy a dolog. Aztán meg hogy ez nem politika, hallgass bele néha Bolgár úr műsorába (én szoktam szórakoztat) azt az ajvékolást, ami ott megy a bankokért (és nem a nemzetgazdaságért).

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 14:01:26

@lavór:
Lehet, akkor ezek szerint neked sem szimpi a kormány legújabb agymenése, csak félreértettem.

Szociknak vége 2013.09.11. 14:01:54

@tobeor: Bizony Lol. Ennyit a maszopról.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 14:04:32

@dr. Kóser Malac:
Az majd kiderül, viszont ha a bankok elkezdik leépíteni a hazai leánybankjaikat, akkor még az is lehet, hogy a verseny miatt még többet is áthárítanak, hiszen ez esetben nem érdekük a hazai ügyfélkör bővítése.

wartburg1963 2013.09.11. 14:04:39

@Szevasztok: "Annyiban az, hogy a szoci szemlélet szerint bizonyos dolgok "járnak", és majd az állam gondoskodik erről.
A kapitalizmusban, meg elfogadjuk a versenyt, mert azt látjuk, hogy (ha hagyják) jobban működik, mint az állami kézi vezérlés."
Szó sincs minderről, sajnos. A bankok, piaci verseny nélkül, ha úgy tetszik kartellben, egyoldalúan plusz költséget terhelnek költségeket. A kérdés ugyan "háromtest probléma" (kormány, bankok, ügyfelek/lakosság), de ez mit sem változtat azon, hogy a lépés egyoldalú, s szó sincs sem tisztességes piaci versenyről, sem pedig a sogenannnte szabadversenyes(?) kapitalizmus jó vagy rossz működéséről.
További szép napot kívánok!

Szociknak vége 2013.09.11. 14:06:19

@Ensiada Arkoveitie: Akkor majd bővít az OTP. De gecire nem akarnak elhózni...

wartburg1963 2013.09.11. 14:06:55

@tobeor: "Kezdem azt hinni, hogy ha népszavazást csinálna az ország arról, hogy visszaállítsák-e a kommunizmust, a többség megszavazná.... Az ingyen sört is megszavazná."
Természetesen igen. De ez a topic nem erről szól. Eddig sem volt ingyenesség banki oldalról.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.11. 14:07:11

@And37:
Manapság a céges tranzakciók viszont nagyobb részt bankon keresztül mennek, tehát ha meg készpénzben kellene fizetniük, akkor a cég oldaláról lenne költség, amit nyilván nem azonnal, de hosszútávon ugyanúgy áthárítana rád.

Másrészt még egyszer, a tranzakciós adó előtt voltak számlacsomagok ingyenes készpénzfelvétellel. Nekem havi 1 ingyenes volt, asszonynak havi 2.

szuperkrumpli 2013.09.11. 14:08:26

A barmok kitalálják a tranzakciós adót, majd az ingyenes kp. felvételt! Több kp. több feketegazdaság! Gratulálok a narancsos balfaszoknak!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 14:08:59

Mivel fognak kampányolni a "demokratikus" ellenzéki pártok? (Már amelyik, ugye nem kommunista?)
+10-15% -os rezsi emeléssel? A kézpénzfelvételi díj visszaállításával? :)

lavór 2013.09.11. 14:10:10

@Szevasztok:

Na ezért kérje a munkavállaló a kezébe a fizetését.
Akkor már az övé (amúgy is az övé, csak nem a pénztárcájában tartja), ha meg az államnak meg a bankoknak nem tetszik, így jártak.

Szevasztok 2013.09.11. 14:10:20

@wartburg1963: "A bankok, piaci verseny nélkül, ha úgy tetszik kartellben, egyoldalúan plusz költséget terhelnek költségeket."

Ha a kérdést úgy tesszük fel, hogy indokolt-e a banki költségek növekedése, akkor erre lehet értelmes választ adni (a tények alapos megismerése után). Ez egyébként fogyasztóvédelmi feladat - ez ellen egy szóval nem tiltakoznék, sőt!

De most azt a kérdést vetették fel, hogy legyen ingyenes valami.

Ez pedig 2 nagyon különböző dolog.

tobeor 2013.09.11. 14:10:36

@shitgun:
"ismerve blog.hu-s munkásságodat, a pártpolitikában te jeleskedsz."
Aha, szóval már ott tartasz, hogy nem arra reagálsz, amit itt írok, hanem elkezdtél kutatni, hogy hogy tudod rámsütni a pártpolitizálás bélyegét. Ezzel elismerted, hogy itt nincs olyan, mert ha lenen akkor azzal jönnél. És továbbra is: ezt te erőlteted, itt végig érveltem bármiféle pártpolitika nélkül, te meg kényszeresen rám akarod sütni a billogodat. Érveid nincsenek, ezért próbálsz övön alul támadni.

"A kapitalizmus működését többé kevésbé ismerem"
Igen, akkor miért kampányolsz amellett, hogy a hatalom magáncégekre ingyenes szolgáltatást erőltessen rá?

"Akkor valahogy a most hőbörgők nem aggódtak a nemzetgazdaságért, amikor szirreszarra dobálták ki az előre láthatóan visszafizethetetlen hiteleket"
Név szerint kikre gondolsz, és mindezt miért közlöd velem? Leírtam a saját álláspontom, erre már nem csak a máshova írt komentejimmel jössz, hanem valaki mások szerinted rossz évekkel ezelőtti álláspontjukkal egy tök másik ügyben?

Ez már röhej, te személyeskedni akarsz meg terelni, meg hőbörögni, az érdemi érveléssel meg sem próbálkozol.

"Nem vagyok hajlandó sajnálni egyiket sem"
Ki kérte tőled hogy sajnálj bárkit is?

"a szolgáltatás, amit nyújtanak, számomra egy kötelező dolog, és nem hiszem, hogy ez a kötelezőség csak úgy létrejött, ebben bőven benne voltak a bankok is, jól jártak vele, jól járnak vele most is."
Szóval a bankok kormányoznak és írják a törvényeket? Egyre jobb...

"Ha meg azon megy a rinya néha, hogy a bankok áthárítják a tranzakciós adót szegény emberekre, akkor a bank szempontjából hol a nagy veszteség?"
Ha áthárítják, nincs veszteség, ki mondta hogy van?

"Ha havonta kétszer nem fizetem meg, abba nem fognak belerokkanni."
Hű, ez ám az érvelés. Kérlek havonta kétszer szállíts engem ide-oda a kocsiddal mint egy taxi, ingyen. Nem fogsz belerokkanni....

Azt amúgy tudod, hogy nem csak te vagy a bankok egyetlen ügyfele, hanem sok millió ember?

"Ahogy fentebb is írtak példát, máshol is működik az ingyenes készpénzfelvétel"
Soha sehol nincs ingyen semmi, legfeljebb marketing célból mondanak valamit ingyenesnek, amit máshol fizetettnek meg veled. Mit képzelsz a bankok bárhol a világon ingyen osztogatnak szolgáltatást, mint a Mikulás?

"nem tudom, hogy ott van-e különadó, de ha tudják nyújtani az ingyenes felvételt, akkor nyilván működik valahogy a dolog."
Bocs, de ez már nem vitaképes színvonal. Nem tudod, de valahogy működik, blabla...

"Aztán meg hogy ez nem politika, hallgass bele néha Bolgár úr műsorába (én szoktam szórakoztat)"
Nem hallgatom, rádiót se hallgatok soha. Lám már legújabban egy rádióműsor betelefonálóit kéred rajtam számon...

2013.09.11. 14:11:09

@dr. Kóser Malac: garantált alapjövedelemmel:))))

tobeor 2013.09.11. 14:11:20

@Shalala Lala:
Te beszélsz magyarul? Szerinted ez mit jelent?:
"egy évet leszámítva amikor beütött a világválság."

Szevasztok 2013.09.11. 14:11:51

@lavór: "Na ezért kérje a munkavállaló a kezébe a fizetését."

Neked még nem szóltak, hogy a 21. században vagyunk? Vajon a kommentjeidet is írógépen írod? Vagy postagalambbal küldöd?

tobeor 2013.09.11. 14:12:00

@wartburg1963: Valóban nem, most akarnak ingyenességet...

tobeor 2013.09.11. 14:12:50

@dr. Kóser Malac:
Látom te egy büszke kommunista vagy :)

Heti két tank benzint kérek, ingyen.

Szociknak vége 2013.09.11. 14:13:00

@tobeor: Azóta is világválság van.

2007ben milyen világválság volt amikor Baynauék kinyomtak 0,1% növekedést?

2013.09.11. 14:13:22

@tobeor: tudod mit? Győztél, én meg megyek vissza dolgozni. Igen, feladtam, mert elfogytak az érveim, és mert igazad van. Apróságként a végére: nem kellett nyomozni, sok blogot olvasok, és felfigyeltem már a kommentjeidre, szépen egy irányba mutatnak. Ha ez neked személyeskedés, akkor vedd annak, egyébként nem az. Szép napot.

lavór 2013.09.11. 14:13:55

@Szevasztok:

Sőt, busszal járok, nem repülővel. Hiába na, valamiért neked nagyon fontos, hogy elszedegesd az emberektől azt a pénzt. Netán jutalékot is kapsz?
Vagy csak élvezed, ha hülyének néznek?

Szevasztok 2013.09.11. 14:16:44

@lavór: Akkor sokadszor: A kp használat nagyon drága, számos egyéb hátránya mellett. Aki pedig egy drága és rossz rendszert támogat, az káros tevékenységet folytat.

tobeor 2013.09.11. 14:17:07

@Shalala Lala: Nincs világválság, ez olcsó mosakodás, nézd már meg a szlovákokat, lengyeleket, németeket, stb. szépen nőnek. A délieknél van válság, szerencsére ez minket nem érint, ahogy ezt a többi visegrádi ország bizonyítja is.

Azt már sikerült felfogni amit előbb írta,, vagy továbbra is túl nagy feladat egy mondat értelmezése?

wartburg1963 2013.09.11. 14:17:50

@Szevasztok: Tehát ha valami teljesen ingyen van, az összeegyeztethetetlen a kapitalizmussal/piacgazdasággal, s szükségképpen bolsevista ármány? (Hasonlóképpen, ha mondjuk az állami múzeumok díjmentesen látogathatók, az vérbeli tőkés rendszerben elképzelhetetlen? khmm..)
Végül: ha kormányunk tíz forintot kpfelvételi díjat javasolt volna, akkor az már piackonform lenne?

orient 2013.09.11. 14:18:30

@dr. Kóser Malac: Hát mondjuk kampányolhatnának azzal hogy a Csehországban kikényszerített piaci verseny hatására több mint 10% -kal csökkentek a rezsiköltségek állami beavatkozás nélkül. Mindez úgy hogy tömérdek fejlesztéssel és beruházással járt együtt ami sok helyi cégnek is munkát adott lendítve ezzel a gazdaságon. És bár cégek látják, hogy komoly verseny van ott és csökkenteni kell a nyereségüket, de mivel szabad piacgazdaság van ezért érdemes befektetni és beruházni mégtöbbet. Kiváncsi leszek mondjuk 10 év múlva hol tart majd MO és Csehország. Tippem szerint úgy fog küzdeni a magyar egy prágai melóért mint most egy londoni vagy németországi munkalehetőségért. Egyben igazuk van Orbánéknak, a növekedés motorja európában valóban közép európa lesz, kár hogy mi ebből kimaradunk és még románia is paradicsom lesz hozzánk képest hamarosan.

tobeor 2013.09.11. 14:19:26

@shitgun: valóban egy irányba mutatnak a kommentjeim: egy modern, nyugatos, felvilágosult, európai, antikommunista Magyarországot akarok.
Mindez azonban nem befolyásolja hogy itt érveltem, te pedig kényszeresen nem az érveimmel törődsz, hanem a múltammal, amit egyébként büszkén vállalok, mert igazi hazafi vagyok aki mindig az ország érdekét nézi.

lavór 2013.09.11. 14:20:07

@Szevasztok:

Számomra az állam tevékenysége káros. Na, akkor 1:1.
Majd akkor támogatom az olcsóbb rendszert, ha NEKEM megéri. Jelen pillanatban számomra és sokak számára drágább ez a nagyon olcsó rendszer. Nem kérem a szolgáltatást, túlárazott.

tobeor 2013.09.11. 14:20:47

@wartburg1963:
haha, szerinted a díjmentesség = ingyenesség? :D

barátom, azokat az "ingyenes" múzeumokat te fizeted... de ha még ezt se érted, akkor kár a szóért...

Szociknak vége 2013.09.11. 14:21:05

@tobeor: 'Nincs világválság, ez olcsó mosakodás, nézd már meg a szlovákokat, lengyeleket, németeket, stb. szépen nőnek.'

- Nocsak, a németekről biztosan tudom hogy 0.4% az idei előrejelzés. Mint nekünk.

2013.09.11. 14:22:52

@tobeor: te haraptál rá kényszeresen arra az egy kijelentésre a sok közül, és te vetted magadra a Klubrádiót is, pedig nem is hallgatod. Ha nem védekezel ennyit, jobban állna, amit mondasz. Mostmár tényleg léptem, ha válaszolsz, vedd úgy, hogy helyeslek.

Szevasztok 2013.09.11. 14:23:50

@wartburg1963: "Tehát ha valami teljesen ingyen van, az összeegyeztethetetlen a kapitalizmussal/piacgazdasággal, s szükségképpen bolsevista ármány?"

Nem. Ha valamely árunak az előállítása, szolgáltatásnak a nyújtása valakinek költségbe kerül, és ezt a kormányzat hatalmi szóval ingyenessé akarja tenni anélkül, hogy a költségeket átvállalná, az nem fér bele a kapitalizmus kereteibe, szükségképpen bolsevista ármány. (Arról nem is beszélve, hogy az irány kifejezetten káros - feketegazdaság stb.)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 14:24:19

@orient: "Hát mondjuk kampányolhatnának azzal hogy a Csehországban kikényszerített piaci verseny hatására több mint 10% -kal csökkentek a rezsiköltségek állami beavatkozás nélkül."
Nem mondod! Nálunk ez nem jött össze, pedig ugrott a Pannon-puma is! :)

wartburg1963 2013.09.11. 14:25:21

@tobeor: És ez most jó nekünk? Vagy mégsem? Vagy épp ezért omlott össze a brit világbirodalom? jajj... :-)

Szevasztok 2013.09.11. 14:25:47

@lavór: "Majd akkor támogatom az olcsóbb rendszert, ha NEKEM megéri."

Erre mondják, hogy panelproli... Csak az a jó ami neki jó, mindenki más meg le van, de vastagon! (Persze az ilyen nem veszi észre, hogy amit támogat az neki is rossz, mert nem lát tovább a következő hó elsejénél.)

tobeor 2013.09.11. 14:26:31

@Shalala Lala: És akkor ez szerinted recesszió vagy növekedés? És kinek kéne gyorsabban növekednie, egy stuktúrálisan lemaradt országnak, amely az EU-s pénzek nettó haszonélvezője, vagy egy nettó befizetnek?

Az előző mondatom tényleg nem érted, vagy rájöttél milyen hülye voltál és terelsz?

tobeor 2013.09.11. 14:27:53

@wartburg1963:
Nem semmi alak vagy, leégeted magad azzal, hogy nem érted mi a különbség az ingyenesség és a díjmentesség között, majd még te röhögcsélsz... Ha ilyen Móricka szintre akarsz süllyedni, akkor szólj, nem zavarlak.

wartburg1963 2013.09.11. 14:28:26

@Szevasztok: Uraim! A szabadversenyes kapitalizmus nagyjából száz éve megszűnt, ti. valamennyi állam ezt teszi. Kérdés csak az, mit és mennyire jogosan. A havi kétszeri ingyenes kpflvételi lehetőség kapcsán elvekről, ráadásul hamis elvekről vitatkozni, már bocsánat, de dőreség. Jó esetben.

orient 2013.09.11. 14:29:18

@wartburg1963: A piackonform az lenne, ha egy egészséges piacgazdaság egészségesen nőne (lsd. Szlovákia, Lengyelország) és a növekedő bérekkel együtt nem azon menne a vita, hogy a levétel 50 Ft vagy 300, hanem modjuk ez senkit sem érdekelne mertha az átlag keresne 200-300,000 adózás után akkor kutyát sem az érdekelne hogy a levétel mennyibe kerül. Mellesleg ha igazságtalanul sokat kér a bank akkor vizsgálódjon a hatóság és állapítsa meg, hogy a bankok háttérben megalkudnak egymás között és kényszerítse őket versenyre (tisztességesen, nem komcsi módon).

Mellesleg szerinted ha lesz 2 ingyenes felvétel a bankból amit banknak kell kifizetnie tranzakciós illetékben az államnak , akkor szerinted nem fogja a bank 3x vagy 3x emelni a számlavezetési díjat (teljesen jogosan teszem hozzá).

Egyik helyen benyeli, másikon elveszi majd szépen és ez így van rendjén, mert nem az államnak kéne megszabályozni menniybe kerül 1 kg kenyér, 1 L tej, 1 m3 gáz , vagy egy pénzlevétel. vagyis megteheti csak ezt hívják szocializmusnak. Orbán el is ismerte , ugye: "ilyen még Kádár alatt sem volt" értem tehát Kádár most már az etalon, hát jó irányba megyünk valóban.

lavór 2013.09.11. 14:33:39

@Szevasztok:

Fingod nincs mit jelent a "proli". Valahol olvastad, szajkózták, te meg ismétled. Mondtam már, fel se vedd a fizetésedet, minek az neked? Fizesd be egyből a pártkasszába, mindegy melyikbe. A piaci társadalom sajnos azt is tartalmazza, hogy egy szolgáltatást beáraznak a fogyasztók. Most ezt drágának ítélik, így jártatok. Tudod, minél jobban összeszorítod a markod, annál több homok pereg ki belőle. A nyugdíjak nagy részét szerintem postás vitte ki eddig is, sokan az új szabályozás miatt vissza is mondták, hogy utalják nekik. Most akkor akinek van egy kis esze és nem hagyja, hogy kizsebeljék, már "panelproli"? Hogy oda ne rohanjak...

tobeor 2013.09.11. 14:34:34

A kommunista-pártiakat arra kérem, havi 2x jöjjenek el hozzám takarítani, mosogatni, ablakot pucolni.

Cserébe mert jófej vagyok, elnézem ha mindezt vörös csillagos kitűzőben teszik.

Szociknak vége 2013.09.11. 14:35:16

@tobeor: Szerintem ez sehol sincs a 2008ig tartó konjunktúrához képest.

Tudod amikor Bajcsányék 0.1%-okat növekedtek, a környék meg évi 3%-ot.

Ezért nem kerülnek hatalomra többet, mert ennél a fidesz is jobb.

2013.09.11. 14:35:54

@tobeor: na, csak kibújt az illemtanár, te felvilágosult nyugati européer:)) Ha azt mondom neked, hogy nézd csak meg, milyen gyorsan hajtanak az autópályán, akkor azt is magadra veszed, hogy de te aztán nem? Jópofa maki vagy, na szevasz.

orient 2013.09.11. 14:36:56

@dr. Kóser Malac: Nem azt mondtam mi jött össze, hanem hogy minek kéne összejönni és hogyan. Mielőtt rámsütöd nem mondtam hogy MSZP/SZDSZ páros jobban csinálta. Ők is elloptak mindent amit lehetett. Én nem politizálok csak arról beszélek, hogy akárki is van ennek a szarkupacnak a tetején, egy szabad piacgazdaságot kéne építsen nem egy szocialista államot ahol állami szabályozás, állami árszabályozással. Nevettséges, hogy egy Fidesz aki komcsiellenes, úgy kormányoz mintha egyenesen Kádár meg Lenin mondána hogyan tegyék. (profit fúúúj, tőke fúúj, multik, imperialisták fúúúj) mondjuk engem azért érdekelne hogy te ingyen dolgozol vagy pénzért? Nem értem egy cégnek, magánbefektetőnek miért kéne non-profit módon ingyen üzemeltetnie? Az is érdekelne hogy a magyar "világcégeknek" és vállalatoknak honnan lenne áram, csatorna, fűtés, internet, telefon és más ilyen apróságok amikre ezek a gonosz multik annyi pénzt költöttek amire a magyar államnak 100 év alatt sem lett volna pénze mert jelenleg is azzal van elfoglalva hogyan adjon 26. havi nyugdíjat miközben félig csődben az ország. Ne gyere hogy az gyurcsány meg bajnai miatt, mert egyik kutya másik eb. AMit azok elszartak, azt a fidesz szépen viszi tovább.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 14:40:01

@tobeor: Szándékosan terelsz, vagy ennyire nem érted?
Nincs ingyenes banki szolgáltatás most sem.
Majd megy hozzád a takarítónő havi kétszer, ha előtte havonta fizetsz neki rendesen. Ha még kér külön pénzt azért, ha kimossa a rongyot a WC és a polc letörlése között, akkor háboroghatsz... :)

Szevasztok 2013.09.11. 14:40:36

@lavór: "Fingod nincs mit jelent a "proli". "

Ha nem vetted volna észre a "panelproli" kifejezést használtam és rögtön utána le is írtam röviden, hogy mit jelent. De még egy ismérv: a támogatását olcsón, gombokért meg lehet "vásárolni".

Szevasztok 2013.09.11. 14:42:19

@wartburg1963: "A havi kétszeri ingyenes kpflvételi lehetőség kapcsán elvekről, ráadásul hamis elvekről vitatkozni, már bocsánat, de dőreség. Jó esetben."

A kormánynak havi 2 kp felvétel költségével foglalkoznia, már bocsánat de dőreség. Vagy inkább szavazatvásárlás?

lavór 2013.09.11. 14:44:19

@Szevasztok:

Na, nem baj, majd egyszer rájössz. Csak akkor már késő lesz. Viszont én akkor is röhögni fogok rajtad. :D Addig is csak fizess, fizess, fizess... támogasd az olcsó államot.

lavór 2013.09.11. 14:45:55

@Szevasztok:

Azt mégsem ismerhetik be, hogy a különadók miatt elvesztettek az emberek egy szolgáltatást. Micsoda dolog is lenne, hogy nem a mockosz bankok a hibásak, hanem ők elkúrták, mármint a többször bukott jobb oldal.

tobeor 2013.09.11. 14:47:42

@Shalala Lala: Tévedsz, ez tény, és erre bizonyíték a szlovák, lengyel növekedés. Ráadásnak itt a lenyúlt 3000 mrd manyup,amiből meg pláne robbanásszerű növekedést kellett volna generálniuk, ha már az államadósságra egy forint nem költöttek.

A másik kérdésemre sokadjára sem válaszoltál, ritka nagy terelős gyereke vagy te.

tobeor 2013.09.11. 14:48:40

@shitgun: Értem hogy akarsz még provokálni, de kér a gőzért :) csáó te kis piti troll :)

tobeor 2013.09.11. 14:49:52

@dr. Kóser Malac:
Szándékosan terelsz, vagy ennyire nem érted?
Most nincs ingyenes banki szolgáltatás, de ezt akarja a kormány kommunista eszközzel befolyásolni, és ezt támogatod te.

tobeor 2013.09.11. 14:51:25

@wartburg1963:
"A havi kétszeri ingyenes kpflvételi lehetőség kapcsán elvekről, ráadásul hamis elvekről vitatkozni, már bocsánat, de dőreség."

Mondom én, gyere már el hozzám havi 2x mosni, vasalni. E lehetőség kapcsán elvekről, ráadásul hamis elvekről vitatkozni, már bocsánat, de dőreség.

Szevasztok 2013.09.11. 14:53:29

@lavór: "Azt mégsem ismerhetik be, hogy a különadók miatt elvesztettek az emberek egy szolgáltatást. "

Miért is nem? Ja a szavazatvásárlás...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 14:54:21

@tobeor: Szóval, amikor pár banknál volt ingyenes kézpénz felvételi lehetőség (saját automata), akkor az kommunista csökevény volt?

lavór 2013.09.11. 14:58:47

@Szevasztok:

És mondd, te már megmentett devizahiteles vagy? Vagy csak most fogunk megmenteni? Mert ugye az nem szavazatvásárlás. Mindegy hogy magyarázod, ebből már nem jössz ki jól. Aki még egy pici aggyal rendelkezik, annak már nem adod be azt a kamu népmesédet. Hülyítsétek csak egymást. Bele is fogtok jövőre bukni. Ez a kisebbik baj, a nagyobb az, nem lesz a következő kormány sem jobb. Túl hülye a magyar.

tobeor 2013.09.11. 15:00:41

@dr. Kóser Malac: Soha sehol nem volt ingyenes készpénz felvételi lehetőség, az csak egy egyszerű marketingfogás volt, annak a díját megfizetted a havi költségben vagy máshogy. Ez annyira volt ingyen, kint az "ingyen" ötödik csoki, ha négyet veszel egy akcióban. Te tényleg beszoptad ezeket a marketingfogásokat és elhitted hogy ingyen kapsz bármit, a két szép szemedért? Elhitted hogy idegen cégek neked adnak ingyen dolgokat? Minden reklámhülyeséget beveszel szó szerint?

A piacgazdaságban soha semmi nincs ingyen. Csak a kommunizmusban, de arra meg az ország megy rá.

prolee 2013.09.11. 15:01:51

Tehát az nagyon komcsi dolog, ha az elkurmány szabályozással kényszeríti ki az ingyenes pénzfelvételt, mert azt a szent piacnak kellene kikényszeríteni. (Ez egyébként igaz.)
De az egyáltalán nem volt komcsi dolog, amikor a manyupba csatornázták a lovettát (6+2%) és nem várták meg, hogy a szent manyup-piac keresse az ügyfelek kegyeit, vagy egyáltalán foglalkozzon azzal, hogy neki ügyfelei vannak. :)))))

tobeor 2013.09.11. 15:04:28

@prolee: Valóban nem volt komcsi dolog. Az állam egy számára terhes és kigazdálkodhatatlan, állami formájában hosszútávon összeomló szolgáltatást piaci alapokra akart helyezni, azaz elindult a kommunista nyugdíjrendszer felszámolása, és helyébe a piaci nyugdíjrendszer kiépítése felé.

orient 2013.09.11. 15:06:07

@dr. Kóser Malac: Nem mikor volt ingyenes levétel az egy költség volt a banknak amit benyelt mert megérte neki hogy odaviszed a pénzed cserébe amit használhat, tudod megint kapitalizmus. Jelenleg nem ér meg neki hiába van ott a pénzed de különböző banki adók, tranzakciós illeték, deviza mentés csomag miatt annyiba kerül már neki a készpénz felvételed, hogy rádterheli mivel hiába tartod ott a pénzed, hiába termel rajta profitot már annyi elvisznek az adói hogy bukik rajta még így is (tudod kapitalizmus van, közgép sem szeretetből épít utakat, hanem kemény priftért ami rendben is van). Bankok miért nem vonulnak ki? Mert itt van X millió hitelük kihelyezve amit nem hagyhatnak itt. Itt már rég nem profitot realizálnak, hanem veszteségeket akarják minimalizálni, ezért nem is hiteleznek már. AHogy kifutnak a hitelek szépen mind elmegy innen. TUdom te ennek örülsz, mert fúj tőke, fúj profit, fúj imperialista multi, de majd ha marad egy állami bank aki annyit kér majd amennyit akar a szolgáltatásokért verseny nélkül amennyit akar, és ő veri el a pénzünket offshore számlákra akkor jó lesz tudom, mert ha magyar lopja el a pénzed az jobb mintha a gonosz külföldi. Ez mellett lesz -5% GDP csökkenés akkor tudom majd megint a gonosz multik és imperialisták lesznek a hibásak, akik támadják az országot pont mint Kádár alatt...s mint Észak koreában, Iránban és más szpergazdag országokban. Nem az ész érvek amire még jobboldali Orbánközeli-közgazdászok is figyelmeztetnek rég óta (lsd. Chikán)

prolee 2013.09.11. 15:06:40

@tobeor: Áhá! Így már értem. Hát nagyon köszönöm, hülyén halok meg ha erről fel nem világosítasz. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

áasdklfjáasn 2013.09.11. 15:07:03

@Könnyen elkaptuk, uram!:
De, ha kéred, akkor köteles, tök mindegy, mennyibe kerül neki.
(Ja, és nem vonhatja le tőled azt, amibe neki kerül.)

Egyébként ez remek módszer az emberek egymásnak ugrasztására, merthogy mindkét félnek igaza van, és egyiknek sincs.

Az emberek ugyanis joggal várják el, hogy ingyen juthassanak a pénzükhöz, azaz havi legalább egyszer felvehessék a fizetésüket járulékos költségek nélkül. ha kerestél 100 ezer forintot, akkor annyit szeretnél elkölteni, nem 99 500-at, merthogy 500 Ft-ból 2 napig lehet kajálni, ha ügyes vagy (nem bélszínt a Gundelben, az tény, de mondjuk megvan belőle 2 kilónyi lecsó némi kolbásszal + kenyérrel, ha a megfelelő helyen vásárolsz - persze, havi 30 nap naponta 3-szor már uncsi lenne).

Az viszont szintén teljesen jogos elvárás, hogy lépjünk a XXI. század irányába, és csökkentsük a minimálisra a készpénzhasználatot.

Ehhez viszont kellenének az alábbi feltételek, amelyeket részben a bankok, részben a kormány gáncsoltak* el:
- ingyenes kártyás fizetés (októbertől kb. sehol nincs) - állam miatt

A többi viszont a bankok sara:
- ingyenes átutalások (kb. sehol nincs)
- ingyenes közműdíj-beszedés számláról (kb. sehol nincs)
- egyetlen és ésszerű/elfogadható éves díj, és nem külön költség a bankkártyára, számlavezetésre, internetes hozzáférésre, készpénzfelvételre, egyenleglekérdezésre meg a franc tudja még, mire (tisztességes helyeken évi kb. 5000-6000 Ft-ért mindezt megkapod, egy darab éves költséged van, a kártyát pedig ingyen cserélik, ha lejárt, nem a bekerülési ár 10-szereséért minden 3. évben, mint nálunk, hisz a banknak is az a jó, ha kártyával vásárolsz)

*némi nyelvtannáculás:
gáncsoltak, merthogy bankok + kormány = ők/azok, T/3, akkor is, ha a kormány csak ő/az, E/3, viszont ilyenkor nem ezt kell nézni, hanem a közös számot és személyt, lásd pl.: én meg Julcsi (=mi) elmentünk tejért.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 15:08:11

Szóval, akkor nem szabad összehasonlítani (szabad piaci versenyben sem!) az árakat, mert valahol úgy is átbasznak. Tök mindegy melyik bankhoz mész, mert ugyanannyit fogsz fizetni mindenütt. Nem vagy Te piac ellenes? :P

prolee 2013.09.11. 15:10:45

A manyup nagyon kapitalista volt ám. Azt sem tudta, ki a tagja, nem is érdekelte. Ha pénztárt váltott a delikvens és ezt nem jelentette be, a foglalkoztatót baszták meg, akinek semmi köze nem volt a jogviszonyhoz. A manyupban olyan kupleráj volt, hogy az adóhatóság revizorai tettek rendet. Aztán nem ment nekik az egész adminisztráció, ezért beterelték az adóhatóság nyilvántartásába a befizetéseket.

Szégyen volt az a halom szar.

prolee 2013.09.11. 15:15:03

@tobeor: Ez bizony így van. A bank nem adja ide ingyen a fizetésemet, ezért az állam egy mocskos szar, hogy erőlteti a kártyás fizetést csak azért, mert neki így kényelmesebb a zsebekben turkálni.

tobeor 2013.09.11. 15:15:35

@prolee: Nagyon szívesen. A mai állami nyugdíjrendszert még a kommunista 50-es években alakították ki és a mai napig ugyanazon az elven működik. A fidesz ezt a kommunista nyugdíjrendszert védte meg a piaci konkurenciájától.

tobeor 2013.09.11. 15:17:50

@prolee: Ezt a sok butaságot honnan szedted?
Ami átláthatatlan szar, az az állam nyugdíjrendszer, a piai ellenben minden évben küldte az elszámolást, kimutatva a vagyonnövekményt, és minden évben szabadon lehetett átlépni máshová, azaz verseny volt.

De most komolyan, te kommunista vagy? Miért nem bírod a piacgazdaságot?

2013.09.11. 15:18:59

@Mária: Rosszul látod. Standard bankszámla.

prolee 2013.09.11. 15:21:46

@áasdklfjáasn: Tökéletesen igazad van.
De az sms-díjakat kihagytad.

OTP direkt SMS-kódot küld, ha egy már nem használt űrlapot törölni szeretnék. Semmi pénzügyi tranzakció, de sms az van. Pénzért. Hogy a rák enné el a büdös pofájukat!!!!

puffancs 2013.09.11. 15:21:59

@tobeor: pontosan igy van, minden banki alapszolgaltatas ingyenes:
-szamlavezetes
-debit es credit kartya
-keszpenzfelvetel (minden bank altal uzemeltetett automataban korlatlanul, egyedul a te szemelyes napi limited szabalyozza, mennyit veszel ki)
-vasarlas
-internet banking
-megtakaritasi szamla
stb

szoval igen, ezek mind ingyenesek,ertsd: nem kerulnek semmibe.

Ha olyan bankszamlat kersz, amihez kulonbozo biztositasokat, ingyenes kulfoldi bankolast stb akarsz, akkor azert kell dijat fizetned, de az alapszolgaltatasokert semmit.

prolee 2013.09.11. 15:25:19

@tobeor: Nem a piacgazdaságot nem bírom, hanem a baromságot. Aki nem nyalja a seggét a piacgazdaságnak az kommunista? Igen eccerűen gondolkodsz, így biztosan könnyebb az élet.
:))))
A sok butaságot pedig saját tapasztalatból írom. Te sok nyugdíjpénztárban dolgoztál????? :))))))))

And37 2013.09.11. 15:25:32

@tobeor: "És a bank kényszerít rá, hogy igénybe vedd a bank szolgáltatásait? "

Nem, törvény kényszerít. A sörfogyasztásra nem.

Ne tegyél már úgy, mintha két hónappal ezelőtt nem lett volna ingyenes készpénzfelvételi lehetőség, és ilyen sületlenséget csak Marsról jött zöld mukik találhatnak ki.

Csak aztán jött a tranzakciós adó, nem meglepő módon a bankok reagáltak, mégkevésbé meglepő módon állam bácsi aktuális aduászai a saját céljaiknak és képességeiknek megfelelően meg erre reagálnak.

Az, hogy a bank a szerverpark fenntartását/fejlesztését, az ügyfélszolgálatot, hirdetéseket, ATM automatákat, bankközi tranzakciók díjait miből fizeti, ha nem készpénzfelvételi díjból, az az ő dolguk, úgyis meg fogják oldani, teljesen mindegy, hogy a kormány épp mivel próbálja a választók kegyeit keresni. A végén mi fizetünk vagy így, vagy úgy - lehet hogy nem habzó szájú átlagemberek, hanem becsődölt vállalkozások képében, vagy több ezer leépített banki alkalmazottal.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 15:25:37

@tobeor: "állami formájában hosszútávon összeomló szolgáltatást piaci alapokra akart helyezni"

mindezt állampapírok vásárlási kötelezésével, és állami garanciavállalással.

Szent piac....

prolee 2013.09.11. 15:31:44

@tobeor: Az állami nyugdíjrendszert nyugodtan ki lehet hajítani a büdös francba.
Piaci viszonyok között mindenki gondoskodjon magáról úgy, ahogy akar.
Van, aki 8 gyereket taníttat, hogy majd azok tartsák el. Van aki vagyont gyűjt, hogy annak kamatából tudjon visszavonulni.
Van, aki nyugdíjbiztosítót vesz igénybe.
Van, aki 40 évesen akar visszavonulni, van, aki még 70 évesen is dolgozna.
Mi a francért pofázik bele az állam, hogy mit csinálok vénségemre?

Csak az egészségbiztosítás lutri, tehát csak ott van helye társadalmi kockázatközösségnek.

MINDEN KÖTELEZŐ nyugdíjrendszer szar.

tobeor 2013.09.11. 15:32:08

@puffancs: Nehéz elhinni :) Ha mégis van ilyen, az a rendkívül fejlett és magyar ésszel felfoghatatlanul gazdag angol bankrendszer miatt van, amely nyilván megteheti, hogy marketing-célból az alapokat ingyen adja, azért, hogy aztán hozzájuk kötődj és a fizetőst is náluk válaszd. Ez a magyar viszonyokra biztosan nem igaz, de még azt is kétlem, hogy tényleg tök ingyé adnak mindent. Kizárt hogy direkt veszteségesek akarjanak lenni... Ugye azért az angol benzinkúton nem adják ingyen adják a benzint, vagy azt is, mert akkor megyek oda :)

tobeor 2013.09.11. 15:33:08

@prolee: Na mond, akkor mit javasolsz piacgazdaság helyett ha nem kommunizmust, noha az ingyenesség-igényed a kommunizmusra utal?

prolee 2013.09.11. 15:35:19

@And37: Esetleg a bónuszzsetonokat csökkenteni?????

orient 2013.09.11. 15:35:32

@puffancs: Hát az én Finn bankomban egy sima számlafizetés is X euro, többszöröse a MO áraknak, és minden más szolgáltatás is. Megint ez versenytől függ és attól, h szervek mennyire tartatják be a versenyt. Nyilván angliában is megvan az oka az ingyenes bankolásnak, úgy ahogy itthon is voltak inygenes számlák bizonyos feltételekkel. Gondolom angliában sem a havi 300 font jóváírásra adnak mindent ingyen egy bankszámlához.

tobeor 2013.09.11. 15:36:46

@And37: És ha a törvény kényszerít, akkor miért a bankkal van a bajod? Tényleg nem érted mire akarok kilyukadni?

"Ne tegyél már úgy, mintha két hónappal ezelőtt nem lett volna ingyenes készpénzfelvételi lehetőség, és ilyen sületlenséget csak Marsról jött zöld mukik találhatnak ki."
Egy újabb géniusz :DD
SOHA nem volt semmilyen ingyenes készpénzfelvétel. Az marketing-duma volt, mert jól hangzott, de azt te magad fizetted ki a havi díjban meg másban. te tényleg azt hitted, hogy ingyen ad neked valamit a bank? Hogy téged szeretnek és ajándékoznak neked? Minden reklámot szó szerint beszopsz?

"Az, hogy a bank a szerverpark fenntartását/fejlesztését, az ügyfélszolgálatot, hirdetéseket, ATM automatákat, bankközi tranzakciók díjait miből fizeti, ha nem készpénzfelvételi díjból, az az ő dolguk, úgyis meg fogják oldani, teljesen mindegy, hogy a kormány épp mivel próbálja a választók kegyeit keresni. A végén mi fizetünk vagy így, vagy úgy - lehet hogy nem habzó szájú átlagemberek, hanem becsődölt vállalkozások képében, vagy több ezer leépített banki alkalmazottal."

Jé, akkor mégis kapisgálsz valamit... de ha tudod hogy ez hová vezet, akkor miért is támogatod?

tobeor 2013.09.11. 15:38:15

@eßemfaßom meg áll: Ahogy mondod. Neked az állami nyugdíjrendszer tetszik? Ami össze fog omolni 20 éven belül? Miért jó ez neked?

tobeor 2013.09.11. 15:39:31

@prolee: értem.... És szerinted ma az emberek hány százaléka keres annyit, hogy félre tudjon tenni?

puffancs 2013.09.11. 15:40:36

@tobeor: nem, ingyen nem adjak, de egy ora munkaert itt atlagosan 3x tobb benzint tudsz venni, mint egy ora munkaert atlagberen Magyarorszagon, vagyis durvan 3x olcsobb.
es ez ervenyes a ruhakra (nem beszelve a valasztekrol es a minosegrol), elelmiszerre, elektronikai eszkozokre es sokminden masra.

nyilvan a szolgaltatasok ennek megfeleloen 3x dragabbak, de ez mas eletminoseg. mas szinten mondod, hogy draga, mint magyarorszagon.

egy biztos. amig a magyar ilyen hulye, hogy vezetik, mint a birkat, hogy megveszi a szart aranyaron, addig a helyzet nem fog valtozni.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 15:40:37

@tobeor: "marketing-célból az alapokat ingyen adja,"

Ugye te is tudod, hogy a bank az igazából nem úgy működik, hogy beviszed a pnzedet amit a havidijért tárolnak neked egy dobozban és ha kéred visszadják, hanem a berakott pénzt a hitelnek nevezett konstrukciban ugynevezett kamat (és egyéb költségek) felszámolásával odaadják másoknak. Ebből úgynevezett bevételük származik. Nem kevés, hanem sok, ebből pl lehet fizetni az alap pénzkezelés költségeit, és mindjárt létezhetnek a varázslatos INGYENES szolgáltatások.

Szevasztok 2013.09.11. 15:41:00

@lavór: "És mondd, te már megmentett devizahiteles vagy? "

Ez olyan fideszes: a témához nincs érvem, ezért terelek...

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 15:41:37

@tobeor: az itteni manyup ugyanazon az állami rendszeren alapult állampapírokba fektetve állami garanciával. Ha az állami omlik, akkor az a virtuális magán is omlik.

puffancs 2013.09.11. 15:42:34

@orient: egy kozonseges current account megnyitasahoz (es nem fenntartasahoz) kb 500 fontos havi depositot kell vallalnod. nem tortenik viszont semmi, ha nem fizetsz be semmit. azert kernek munkaltatoi igazolast bankszamlanyitashoz.
de ha elveszted a munkad, es nem erkezik semmi befizetes sem szuntetik vagy teszik fizetosse a szolgaltatast.

lavór 2013.09.11. 15:44:26

@Szevasztok:

Megint félrebeszélsz, te jöttél itt nekem a panelprolizással, nem? Mondom, ezt most elszúrtad. Ne is erőlködj! Nem tudod megmagyarázni, amit nem lehet.

prolee 2013.09.11. 15:45:42

@tobeor: Valójában teljesen mindegy, hogy piacgazdaság, vagy kommunizmus, mindig az emberi tényezőn múlik minden. A mormonoknál - USA kellős közepén - kommunizmus van.
A piacgazdaság ugyanúgy összefonódik a politikával és ugyanúgy betesz a konkurrenciának, mint ahogyan a kommunista tervgazdálkodás összefolyt a politikával és kicsinálta az ellenfeleket.
A piacgazdaság csak éjjeliőr állam mellett működik.
Ne, most ha szétnézel az EU-ban, annak tagállami és központi szerveinek tömkelegében, a vízfej államapparátusokban, akkor láthatod, hogy az éjjeliőr állam olyan kurva messze van ettől, mint Makó Jeruzsálemtől.

Sőt, az államszervezés önálló üzletággá nőtte ki magát, ami nagyon káros és nem lehet tudni, hogy hova vezet, de hogy a szent piac önszabályozó jellege ilyen körülmények között nem működik, az egészen biztos.
Még akkor sem, ha a Patásördög helyett Szent Bokros Lajos lesz a miniszterelnök.

tobeor 2013.09.11. 15:46:40

@eßemfaßom meg áll: És ugye tudod, hogy egy bank létrehozásának, fenntartásának vannak költségei? Hogy a hitelezésnek is vannak költségei, sőt kockázata is, mert a hitelek egy része bebukik (lásd devizahitelesek) és soha nem kapja vissza a hitelt a bank?

tobeor 2013.09.11. 15:49:50

@eßemfaßom meg áll: Csak a felét kellett állampapírba fektetni. Ha az állam omlik, minden magyar vállalkozás omlik ami forintban számol, mert akkor a forint is omlik, akár manyup akár más.

Döbbenetes, hogy ti, kommunisták az átláthatatlan, korrupt, az összes befizetést azonnal felélő, populista politikusok választási osztogatásának és így közvetve az államadósság növelésének is forrást jelentő kommunista nyugdíjrendszert véditek az átlátható, egyéni számlákat használó, versengő, a tőkét nem felélő, sőt kamatokkal hizlaló, fenntartható nyugdíjrendszer helyett.

áasdklfjáasn 2013.09.11. 15:50:15

@Jenyei:
Miért lenne jó neked, ha 300 évet élnél, és ebből 220-at úgy, hogy minden ízületed fáj, alig bírsz mozogni, és hugyozni is csak az ágyba tudsz, a faszodat meg toronydatuval se lehet már felállítani?

Azt ugye nem ígérték sehol, hogy az örök életben (vagy akár a 300 évben) végig 30 éves maradsz.
Mert értelme csak úgy lenne.

Szevasztok 2013.09.11. 15:51:13

@prolee: "Valójában teljesen mindegy, hogy piacgazdaság, vagy kommunizmus, mindig az emberi tényezőn múlik minden. "

Működő kommunizmus nem létezik, létező kommunizmus nem működik.

Szóval ha egy piacgazdaságban a politikai vezetés a kommunizmus felé kacsintgat, akkor jó ha idejében megszólalnak a riasztók a fejekben!

prolee 2013.09.11. 15:51:43

@tobeor: Ma szinte senki, mert az Állam/manyup mindegy/ szinte minden lét lenyúl arra hivatkozással, hogy majd ad nyugdíjat.
Aztán majd nem ad nyugdíjat, mert azt mondja, hogy akkor, fiatal koromban, amikor benyúltak a seggembe és kifordítottak, akkor az elődeik rosszul csinálták a dolgokat és ők ugye arról már nem tehetnek, tehát értsem meg, hogy járni jár, de nem jut.

Nekem mindegy, hogy az állam tapsolja el, vagy a magyup megy tönkre, lényeg az, hogy arra a pénzre, ami nem nálam van, mert azt kötelező valahova befizetnem, ne, arra hideg vizet ihatok. Már csak azért is, mert már a szüleim befizetéseit is eltapsolták és az én befizetéseimből a folyó kifizetéseket teljesítik, nem pedig nekem rakosgatják félre gondosan a pénzt.

orient 2013.09.11. 15:53:15

@puffancs: akkor szemezgesd ezt :)

www.nordea.fi/Personal%2bcustomers/Everyday%2bfinances/Accounts%2band%2bpayments/Payment%2bservice/1012484.html

Ehhez képest magyar számlám egy álom. Utálom ezt a kint minden olcsóbb dumát. Nem a 1-3, 10 eurón
van a hangsúly bankolásnál, hanem hogy mekkora bérből kell kifizetni. Addig amíg itt állami árszabályozás van mint Kádár alatt addig várhatjuk itt a nyugati béreket, talán majd 200 év múlva elhiszi egy befektető hogy nincs veszélyben az itteni befektetése, addig meg mehetünk dolgozni a magyar kizsákmányoló cégekhez akik nem tudnak majd fejlődni, mert infrastruktúra egyre jobban lerohad majd, mert a gaz multi nem fogja fejleszteni ott ahol nem termelhet profitot csak non-profit működést engednek neki. Magyarul marad a versengés a rezsicsökkentésen, banki felvételen ami pár ezer forintot jelent havonta, ahelyett, hogy a gazdaság menne rendesen és a bérek növekedésével ezek teljesen jelentéktelenné válnának. Mondjuk ez csak olyan helyen lehettséges ahol az emberek dolgozni akarnak és nem a saját nyomorukat a szabadkőművesekre, imperialista összeesküvésre szeretnék fogni vagy egy közel keleti népre/ országra amit 1945 ben hoztak létre, és semmi köze a magyarországi helyzethez. Na ameddig ezekben látják a megoldást és felemelkedést addig itt valóban a havi 300 FT-os készpénzfelvétel lehet választási propaganda.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 15:53:47

@tobeor: És? Azért nem 1% a kamat és azért kell 3x fedezet a hitelfelvevőnek. De mi köze ennek ahhoz, hogy a betétesnek azért is fizetnie kell, hogy bank begyüjthesse töle azt a pénzt amiből a bank csinál pénzt?

prolee 2013.09.11. 15:53:49

@Szevasztok: Mindig a kommunizmus felé kacsingatnak, mert szegény országban csak azzal lehet választást nyerni, hogy elvesszük a gazdagoktól és nektek adjuk, csak szavazzatok ránk.
Ebben az országban Horthy volt az utolsó, aki nem volt kommunista.

tobeor 2013.09.11. 15:55:24

@prolee: Drága barátom, a mormonok az USA terültén vannak, nem hoztak létre új államot az USA-n belül, nincs náluk kommunizmus.
Te nem vagy képes megkülönböztetni egy kapitalista piacgazdaság területén létrehozott csoport belső magángazdálkodását - akiknek nincsenek állami kiadásaik és kötelezettségeik a honvédelemtől a szociális rendszeren az oktatásig és az infrastuktúra-építésig, stb - egy nemzetgazdaságtól.

Sajnálom, de ez így komolytalan, erre nincs időm....

Patreides · patreides.blog.hu 2013.09.11. 15:57:18

"...és úgy általában azt mondják minden alkalmazottnak, hogy ők meg hetente két napot dolgozzanak ingyen."

Ezt nyilván abszurd humornak szántad, de a helyzet az, hogy a tanároknál ezt gyakorlatilag pont így, éppen most valósították meg.
És propagandailag, a szokásos legpofátlanabb módon elnevezték fizetésemelésnek.

tobeor 2013.09.11. 15:57:18

@prolee: A manyupok nyereségesek, sikeresek voltak. Az, hogy te a saját alaptalan és légből kapott feltételezéseid tények veszed, és ezekre hivatkozol, meg ezekből indulsz ki, egy vicc.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 15:57:40

@tobeor: döbbenetes, hogy abban a hitben élsz, hogy az ellenvéleményen levő permanens lekommunistázása/lenácizása (pillanatnyi témától függöen) értelmes vitának számít.

puffancs 2013.09.11. 15:58:29

@orient: egyelore ez teljesen jelentektelen. mert az arak nyugatira nottek, mig a berek a beka segge alatt vannak, mar aki talal munkat. ugyhogy ez a legkisebb problema, amin vitatkozni kene, hogy legyen-e ketto keszpenzfelveteli lehetoseg vagy se. nekem az a normalis, ha a bank ingyen adja a szolgaltatasat, neked az, ha nem. nyilvan ha otthon elnek, nekem is termeszetes lenne, hogy fizetek azert, ami elvileg ingyenes kellene hog ylegyen.

Patreides · patreides.blog.hu 2013.09.11. 15:59:22

@prolee: De, csak ő rasszista kommunista volt. Csak a zsidó gazdagoktól vett el.

tobeor 2013.09.11. 15:59:31

@eßemfaßom meg áll: Mert a bank nem csinál abból semmi pénzt, hogy Józsi bának átutalják a pénzt 31-én reggel, és ő még aznap délben felveszi az egészet, hogy tudjon venni ennivalót, meg fizetni a rezsit hogy ne kapcsolják le az áramot. Ezért.

tobeor 2013.09.11. 16:00:50

@eßemfaßom meg áll: Okot adtál rá, most meg fel vagy háborodva. Talán magadban keresd a hibát, nem kéne a komcsi módszereket pártolni. Persze neked testszenek a komcsi módszerek, csak az nem ha ezt a szemedbe mondják. Dedós szint.

tobeor 2013.09.11. 16:02:06

@eßemfaßom meg áll: Ja, és nem náciztam le senkit.

döbbenetes, hogy abban a hitben élsz, hogy az ellenvéleményen levő permanens megvádolása nácizással értelmes vitának számít.

magyar bucó 2013.09.11. 16:02:19

Ha lehetne, készpénzben kérném a fizetésem.
Tele van a tököm a bankokkal, nevetséges kamatot fizetnek, de rendkívül leleményesen tudnak minden szarért pénzt levonni. Még a fingási díjat nem vezették be, de jövőre már biztosan olyan is lesz.

prolee 2013.09.11. 16:05:46

@Patreides: Hát ez kissé zavaros. Akkor épp olyan időket éltünk, hogy a zsidóktól mindenki csak elvenni akart.
Csak vannak, akik azóta már kimosakodtak.

KopaszMercis 2013.09.11. 16:06:12

@magyar bucó:
Menj be a fonokodhoz es csapkodd az asztalt... Legy bator aranytoku baratom ;)

orient 2013.09.11. 16:08:46

@puffancs: Ki mondta, élek? Megnyitottad egyáltalán a linket? Nem magyar bank, hanem kinti, és nem ingyenes. Mellesleg itthon is ingyenes volt amíg nem vezették be a tr. illetéket.

Árak nyugatira nőnek mert az olaj/gáz és sokminden más árát a piac határozza meg és nem az ország. Jelenleg ez a különbség fejlett és fejletlen ország között. Árak hasonlóak, bérek nem. Olaszországban is angol árak vannak vagy még több de alacsonyabb bérek, ezért fejletlenebb UK-nél. Magyarorsrzságon sem várhatjuk hogy valami olcsóbb legyen aminek piaci ára van és itt is annyiért importálják mint UK-ben. Mellesleg UK-ben olcsóbb mert nyilván sok minden szempont miatt olcsóbban kapja Ő is (világhatalom, sokkal nagyobb piac, régi piacgazdaság, már kiforrott verseny...etc) csupa olyan tényező ami itt nincs meg. Szlovákiában sincs meg de ott mondjuk félúton vannak már oda és mondjuk 20 év múlva ott is lesznek. Mondjuk ott már most sem az érdekli az embereket hogy a rezsi hány euro / hó. Mi meg ilyen rezsicsökkentéssel, állami bankszabályozással, piaci verseny durva szabályozásával, magánbefektetések non-profitra való kényszerítésével nemcsak hogy megálltunk ezen az úton hanem szépen visszafordúltunk és megyünk inkább Iránba meg É-Korába, mert ott jobb mint Angliában. Meg keleti testvériség, meg különben is profithajhász imperialisták és szabadkőművesek közé nem megyünk :))) Piaci szabályozás könyörgöm? Kádár megkönyezné ezt a sikert, de nem hiszem erre kéne büszkének lenni.

KopaszMercis 2013.09.11. 16:09:58

@prolee:
Es meg egy valami ehhez, tokeletesen kikeszit a sok baloldali hivatasos rettego, hogy patas orban igy, gonosz viktor ugy...

Mikor veszik mar eszre, hogy a Viktor nagyon is (nem cinikusan mondom) igyekszik. Egyszwruen, ennyire kepes szegenyke. Ez a teljesitmeny a maximum. Egy egyugyu atlagos videki lusta szarhazi... Barmilyen nyirsegi kesdobaloban talaltok egy tucat ilyet. Raadasul kozuluk 6 meg ertelmesebb is lesz, mint a Viktor, hogy kijojjon az atlag.

De ez a mi hibank, a mi tarsadalmunk neveli ki ezeket az alkalmatlan bena debil politikusokat. Nem az UFOk hozzak oket, kommunista csecsen csungo magyar csaladok es templomok altal nevelodnek. Ezt terneli a rendszer: "garbage in - garbage out"

prolee 2013.09.11. 16:10:53

@tobeor: Miből gondolod, hogy alaptalan? Azért, mert ide nem írhatom ki, hogy honnan tudom, hogyan működtek, még nem alaptalan.
Te honnan tudod, hogy alaptalan? Minden egyes manyupnál dolgoztál????? Láttad a befizetések könyvelését, tudod, hogy milyen gyakorlatot folytattak?
Én sem az ING-re gondolok (annál a pénztárnál voltam pénztártag, tényleg nem volt vele gond).

prolee 2013.09.11. 16:13:21

@KopaszMercis: Ebben is egyetértünk. Sőt én attól is kikészülök, hogy látva az együtt/DK/MSZP töketlenkedést, nyilvánvaló, hogy még alternatíva sincs... :(

Ettől pedig tényleg rettegek.

KopaszMercis 2013.09.11. 16:15:58

@prolee:
Amugy ha egy epkezlab ember kiallna, es azt mondana, hogy koszonjuk Viktor, az erofeszitest, de sajnos ez nem jott ossze, siman le tudna valtani a faszba az egesz brigadot.

prolee 2013.09.11. 16:18:30

@KopaszMercis: Ha jól belegondolsz, kormányzáshoz nem értő idióták írják elő, hogy dohányozhatsz-e, mit ehetsz, meddig kell iskolába járnod, meddig kell dolgoznod, hogyan kell gondoskodnod magadról stb.

Miért ne írhatnák elő, hogy ingyenes legyen a kp-felvét?

And37 2013.09.11. 16:19:50

@prolee: amint máshol a bónuszok csökkentése lesz a megszokott, hiányolni fogom a bankok gyakorlatából is. Addig meg inkább bónusz formájában, láthatóan és adózottan vegye ki a pénzét. (Nem tetszik, de nem a bónuszok miatt van/lesz gondban a bankrendszer.)

Frizuravarjú 2013.09.11. 16:26:29

A Jobbik az egyetlen normális, szakértő párt.

A többi csak cionista szekértoló, nemzetét cigányországgá züllesztő hazaáruló.

And37 2013.09.11. 16:36:52

@Frizuravarjú: És Calgonnal a mosógép is tovább ég.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.11. 16:39:30

@KopaszMercis: "Nekem volt egy nagyon elonyos megallapodasom a bankommal, amibe egy ilyen dilettans videki szar cigany beleugatott es tessek rabaszas az egesz..."
Jobbikos létedre a zsidó bankárokkal egyezkedsz? Fúj!

buday008 2013.09.11. 16:43:00

@Frizuravarjú: "nemzetét cigányországgá züllesztő hazaáruló."--ez ténykérdés hogy vagy 35 éve biztosan így megy. Viszont a jobbik zsidózásával akkor sem értek egyet mert amég nincs gazdaságod, eltaposnak. Hameg már működik a gazdaságod akkor is felesleges zsidóznod. eygszerűen csak nem foglalkozol, nem fizetsz jóvátételt stb. Ugatni felesleg..

buday008 2013.09.11. 16:44:09

@dr. Kóser Malac: El ne hidd már azért hogy minden retek bankár -zsidó.. de attól még szarra nem jó a legtöbb xd

buday008 2013.09.11. 16:48:35

Valaki írta hogy amég elmentem a melósaim pénzéért meg címleteltem addig sem csináltam értelmeset. Most elmondoma jó embernek igen valóban kb 30 perc volta cégtől a bankig elmenni meg felvenni a lét.Utána még kb 2 óra kicímletelni amit már javarészt a bank elvégzett. Hm és szerinte nem vvolt értelme?? Hát szerintem meg volt--nem volt félreértés hogy mondjuk elküldök egy alkalmazottat és ezt mond ő azt meg a bank.Mert én voltam ott, láttam hogy mindne rendben van és igen értékelték az emberek hogy a főnök személyesen fizet.. Szóval sztem értelmesebb mit valhol baszni az idődet egy kocsmában..

buday008 2013.09.11. 16:53:28

Ja és minden ember anyázik mikor a fizetéséből a drága bank levon.. Sajnálom ez így működik..Nem elég hogy lehúznak lépten nyomon az árfolyamokkal , a szart sem adó kamataikkal, anulla szintűszolgáltatásaikkal még a emgdolgozott pénzemből is levonak... faxomat azt. Az hogy egy munkáltatónak meg költség a bankolás -ez van. belefér---nem kellagyonadóztatni mindne szarral, és akkor vagy anélkül is de jobban kibírja mint egy dolgozó akinek már hónap végén kajára nincs... Nem kell itt az álszent hülye dumát lökni meg magyarázkodni. 23 éve szarra nem jut ez az ország de megmagyarázza mind. csányik emg bankszövetség vezetője stb---most komoylan ezek az emberek mit tdunak felmutatni hasznot amit tettek az országnak?? azon kívúl hogy más pénzén parádéznak meg embereket tesznek ezrével tönkre...mihez értenek ezek máshoz??

buday008 2013.09.11. 16:55:06

focit azt inkább nem írnáma román-magyar után... Imádom ezta sok szakértőt....csak az ak élet soha nem őket igazolja---de a hiba az életben lehet biztosan...

Csak Norris 2013.09.11. 16:55:25

@orient: "Ez netto hazugság. Nekem a külföldi bankszámlám (ny-európa) többszeres költséggel jár mint az itthoni számlám. "

Testver, akkor teged jol atb...-tak, vagy nem megfelelo orszagban vagy. Bocs, ekezetem nincs.
Szal en csak akkor fizetek centet, ha nem huzom le az egyenleget idoben, es kikuldik, vagy ha a havi jovedelmem kevesebb mint 1000 eur.

Silent Bob 2013.09.11. 16:55:37

@tobeor: "Nem azért fizetsz, hanem a szolgáltatásért. A bank nem tehet róla, hogy téged a kormány bankhasználatra kényszerít, ettől még neki ezzel költsége, munkája van."
Testvérem, te mennyire vagy fiatal? KÖLCSÖNADOM a pénzem a banknak, aki kihelyezi jóval magasabb kamatra. Ebből van haszna (többek között). És még pluszban mindenért fizetek, számlavezetés, éves kártyadíj, sms, stb. Cserébe a minimum lenne, hogy saját automatából korlátlanul ingyen (régen volt ilyen) más bank automatájából minimális költségen vehessek fel pénzt.
(érdekes, ha én "vigyázok" a bank pénzére, akkor is én fizetek. :) )

buday008 2013.09.11. 16:58:09

egyébkén tmeg nem kell vergődni kikell meni az országbó azt jó napot bankok...Idehoznék 1 orosz 1 kínai 1 muszlim bankot azt csók a család átvennék az egész magyar piacocskát...nem kell itt sírni senkinek...Mikor embereket tesznek az utcára meghalni akkor sem sírtak...

orient 2013.09.11. 17:04:56

@Desmond77: Nem vagy a testverem szerencsere, ne testverez, kosz. Linkeltem a bank kondicios listat ide kicsit lejjebb. Keress ra es talalj egy ingyenes szamlat ott, koszi. Ez a legjobb bank itt mellesleg(Finnorszag).
A legkiterjettebb, legjobb szolgaltatasokkal. Mellesleg Magyarorszagon is volt egy tucat ingyenes szamla amig nem jott a tranzakcios illetek ugye? Errol is a bankok tehetnek tudom. Devizhitelrol is. Meg a szabadkomuvesek. Es leirtam azt is mar hogy ha rendesen keresek nem az erdekel hogy 1 vagy 10 euro a bankszamla/ho mert apropenz, szimplan szarok ra. De erzem te valahol nagyon nagy kariert csinaltal, nagy kiraly lettel kint es ilyenkor az a meno hogy ahelyett hogy elvezned kint az eletet itt kell alazni a nepet hogy ott milyen kiraly, de otthon mekkora szar minden. Es kint minden feleannyi. Hat elarulom itt minden sokszorosa a magyar araknak, termeszetesen sokkal jobban elek, mert a berek is nagyobbak, de ez netto hazugsag hogy MO-on minden dragabb, es nyugaton minden olcsobb. Na sicc vissza mosogatni.

Szúnyog 2013.09.11. 17:08:53

Primitív, prolis poszt.
1. Miért nem azon háborog a szerző, hogy milyen dolog, kötelező utalni a fizetést, s a dolgozó a saját pénzéhez is csak pénzért jut hozzá?
2. Ingyenes kártyahasználat nincs vásárláskor sem, mert ott a kártyatársaságok tartják a markukat. Vagy ha ők dolgoznak ingyen, az nem olyan, mint amikor a kocsmáros fizeti a sörömet???
3. Lószart kártyaleolvasót mindenhová. Egy csomó esetben a kártyalehúzásért a kereskedő által fizetendő díj eléri az árrés 20-120 %-át.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 17:16:03

@kovi1970: Azt is mondhatták volna, hogy mostantól a bankok semmilyen díjat nem szedhetnek be, de kötelező szolgáltatniuk és adózni utána.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 17:32:00

@Szúnyog: 1. Nem kötelező utalni a fizetést és ez van a Munka Törvénykönyvében: "A munkabér kifizetése - ide nem értve a nem magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára történő átutalást - a munkavállaló részére költséget nem okozhat."
2. Fizetéskor a kártyát kibocsátó bank kapja a pénzt az elfogadótól a kártyatársaságokon keresztül. A kártyatársaságok a kereskedőktől egy fillért sem kapnak, ők a bankoktól beszedett pénzekből élnek.
3. Igenis kártyaolvasót mindenhová. Szerinted mekkora költsége van annak, hogy az ATM-ekhez kiviszi a pénzt a biztonsági cég és rendszeresen javítják az ATM-eket? Ennél sokkal kevesebb az a díj, amit a kártyás fizetésért elkérnek. Nem véletlenül kér el 1-2 ezer forintot a legtöbb bank az idegen ATM-nél végrehajtott pénzfelvételért.

Csak Norris 2013.09.11. 17:32:48

@orient: Latom butasagert neked sem kell a szomszedba menni. Nezd meg a commerz bankot vagy a deutsche bankot.
Nem alazok senkit. Viszont az aroganciadbol latszik hogy valami favago lehetsz vagy tulhajszolt hentes.
Egyebkent csomo minden otthon olyan draga mint itt vagy dragabb. Azt nem tudom hogy finneknel hogy van, de le is szarom. Azt tudom hogy nyaralni hazajartunk 2010 ota, de mar iden nem tettuk, mert amit a szalason megsporolnank, elcszessuk az utra, a többi meg mind ugyanannyi.
Na tunj vissza sopord ossze a forgacsot.

Szúnyog 2013.09.11. 17:37:42

@Online Távmunkás:
1. Mind a közszférában, mind a nagy cégeknél utalnak. Ez a tény. S bizony a pénzedhez való hozzájutás pénzedbe kerül.
2. Teljesen mindegy, hogy a bank fizet a kártyatársaságnak, vagy fordítva, lényeg, a kártyahasználat pénzbe kerül, tehát a cikkíró hülyeséget írt.
3. Egyszerűen nem érted miről beszélek. Szerinted érdekli azt a bank biztonsági költsége, akinek az 5-10%-os árréséből elvisznek 1,5-2%-ot a kártyahasználat miatt?

wartburg1963 2013.09.11. 18:00:20

@tobeor: Ugyan nem értem, hogyan kanyarodtunk a vasaláshoz, de mivel kellő gyakorlatom van a dologban, hát szívesen! Közben politizálhatnánk is kicsit!
Hmm?
:-))

orient 2013.09.11. 18:00:34

@Desmond77: :))) Most mit viccelsz hentes az egy szep szakma, mi bajod a hentessel?

Tökre elvétetted az egész lényegét a dolognak. Nyilvánvaló ha kint élsz jobban élsz mint az itthoniak akármit is csinálsz, ebben nincs semmi újság. Amit utálok és ami csípte a szemem nálad is , hogy aki kimegy eteti az otthoniakat hogy kint 10x annyit keresek és minden fele annyiba kerül, közben meg 1000 euróért valahol robotol 12 órában. Nem tudom mit csinálsz és igazából nem is érdekel, de nem szeretem a ferdítést, mert így majd valaki kimegy és jól pofáraesik mikor éhenhal az 1000 eurós fizetésből Németországban.

Lehet kint van ingyenes bankszámlád elhiszem, otthon is volt tranz. illeték bevezetéséig. Nálatok sem lenne ha az állam agyonadóztatná a bankokat hidd el.

2. ami nettó hazugság hogy ott minden olcsóbb vagy annyi mint MO-on. Kérem nem a Lindt csokit, meg mosószert kell hasonlítani mert az import otthon és nyilván egy árban lesz. A napi megélhetési költségek viszont otthon jóval alacsonyabbak. 6000 FT-ból (20 euro) bevásárolok egy hétre egy átlag boltban felvágottat,sajtot, kenyeret,zöldséget, gyümölcsöt és egyéb élelmiszereket. Ez a valóság. Finnországban ugyan ez jóval drágább (természetesen fizetéshez képest így sem sok). Mivel sokat kell járjak más országokba (UK és Németország is rendszeresen) betérek vásárolni és biza köze sincs mondjuk 1KG paradicsom ára az otthoni áraknak. Otthon olcsóbb (nem fizetéshez képest hanem 1:1 összehasonlításba). Megint persze neked nyilván rendben van mert kinti bérhez ok, csak ne ferdíts, hogy olcsobb kint mert nem az. 6000Ft / 20 eurobol Németországban nem csinálsz nagybevásárlást azért ismerjük el, de Finno-ban sem. Nyilván áram és energiaárak hasonlóak mert annak világpiaci ára van és nem szociális alapjon kapja senki a földgázt. Albérlet sincs köszönőviszonyban sem otthon, vagy németországban , vagy akár finnországban. Tudom majd jössz azzal hogy te Frankfurt belvárosában 400/hó-t palotát bérelsz sőt úgy könyörögtek 20 főbérlő, hogy övét ved ki. (nálunk 800 eurónál kezdődik egy normális) Csak azért kell írni valóságot mert nem akarom valaki így menjen ki aztán meglepődjön, hogy Desmond77 azt mondta itt minden olcsóbb és éhen halok. Na én léptem.

Csak Norris 2013.09.11. 18:30:46

@orient: A hentessel semmi bajom, mig nem arrol szol hogy napi 12 ora csontozas. A nagyapam is az volt.

A ferditest en sem szeretem, azt eltalatad hogy kb 400 alatt berlek valamivel, de frankfurtba nem mennek, utalom a tomeget, kisvarosban vagyok, FF-ban tenyleg 800 lenne. Es nem is berlek palotat, hanem kis lyukat (1,5 szoba). Pesten ez 200 eur volt kb. A heti bevasarlasunk 30-40 eur, 2 fore, es otthon fozok. Persze nem a lindt csokit vesszuk.
Ami a kulonbseg, ha otthon veszem az occsot az ehetetlen. Virsliben meg csokiban probaltam regen.

Amit viszont itt megtehetek, vehetek lakast hitel nelkul. Otthon nem sikerult osszehozni.

Az olyan ferditeseket sem szeretm, hogy sokan mondjak, hogy 30-40 eur az autoatiras.
Hat az 70-80 inkabb, igaz ez is kevesebb mint otthon, de az ado itt 250-300 eur evente, a biztositas nekem 900, ezt sokan elfelejtik.

Egyebkent en azt mondom hogy csak a penz miatt senki se menjen otthonrol, mert csak szenvedes.

Remelem igy korrekt volt.

eßemfaßom meg áll 2013.09.11. 18:52:46

@tobeor: Okot adtam mi?

"Hát nem a doktor úr rajzol nekem itt mindig pinákat!"

Szevasztok 2013.09.11. 19:35:54

@Szúnyog: "Primitív, prolis poszt.
1. Miért nem azon háborog a szerző, hogy milyen dolog, kötelező utalni a fizetést, s a dolgozó a saját pénzéhez is csak pénzért jut hozzá?"

Na a te hozzászólásod az igazán prolis. Panelprolis.
Többször leírtam ma már, akkor neked is. Nem azért kell fizetned, hogy hozzájuss a pénzedhez, mert az már ott van a számládon. Azért kell fizetni, hogy az olcsó számlapénzt átváltsák neked igen-igen drága készpénzre. A készpénzhasználatért évi 100mrd (!!!) Ft nagyságrendű összeget fizetünk nemzetgazdasági szinten. Ez LUXUS!

Aki luxust akar, az fizessen érte!

lavór 2013.09.11. 19:40:11

@Szevasztok:

Jóember, akkor is fizet, ha csak kártyát használ!

Szevasztok 2013.09.11. 19:41:34

@lavór: "Jóember, akkor is fizet, ha csak kártyát használ!"

Ezért a kormánynál reklamálj!

Szevasztok 2013.09.11. 19:50:06

@lavór: Egyébként a világ legnagyobb marhasága volt a tranzakciós illeték az elektronikus műveletekre. A világon eddig mindenhol megbukott, majd pont nálunk lesz jó!

Az pedig, rátesz még egy lapáttal, hogy pont a kp használatot akarják "ólcsítani".

Sokkal értelmesebb lenne ezt a ráfordítást az elektronikus pénzhasználati infrastruktúra fejlesztésére fordítani, és drasztikusan visszaszorítani a kp forgalmat, ami köztudottan a feketegazdaság melegágya.

lavór 2013.09.11. 19:55:50

@Szevasztok:
Még egyet is értenék bizonyos részig. De sajna az ország lakosságának nagyobb részének az a havi 800 forint is pénz. Ráadásul rákényszerítik őket a bankhasználatra. Most megy a huzavona a bankok és a kormány közt; vajon ki fizet rá...?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 20:38:26

@Szúnyog: 3. Társadalmi szinten gondolkodj. A kisebb költségű fizetési módot kell preferálni. Szerinted egy komolyabb üzletláncban mennyibe kerül, hogy a nap végén a pénzszállító autó elvigye a készpénzt? Többe, mint a kártyás fizetés.

KopaszMercis 2013.09.11. 21:30:21

@dr. Kóser Malac:
Jobbikos lennek? Nem tudtam, sajnos se korrupt zsido sem melegpornos nem vagyok, igy nem lehetek jobbikos... Legalabb lenne cigany ver bennem, mint a Vona Gaborban.. De assincs :/

Szúnyog 2013.09.11. 21:42:37

@Online Távmunkás: pénzszállító autó?? Teljesen hülye vagy. Nem csak tescokból áll ám a kiskereskedelem. Szerencsére, mert akkor kezelhetetlen munkanélküliség lenn.

Szúnyog 2013.09.11. 21:43:54

@Szevasztok: az olcsó számlapénz.... :)) A virtuális. Nagyon hülye vagy.

tobeor 2013.09.11. 22:20:28

@eßemfaßom meg áll: :D Te agyhalott, egész délután a komcsi módszer mellett kampányoltál, most meg nagy kerek szemekkel csodálkozol :D

Ezek a komcsik mind egyformák...

A nácis hazugságodért se akarsz elnézést kérni ugye? :) Tudtam én, ismerlek...

2013.09.11. 22:52:34

@Szúnyog: pénzszállító autó?? Teljesen hülye vagy. Nem csak tescokból áll ám a kiskereskedelem. Szerencsére, mert akkor kezelhetetlen munkanélküliség lenn."

Szar riposzt. Ugyanis nem mondtál neki ellent.
Oké, nem Tesco. Akkor? Gondolod, hogy Sarki Fűszeres Józsinak ingyenes a kp feladás, kivét???
Gondolod, ő majd szintén kp fizeti a pékárut?
Hülye-e vagy?

2013.09.11. 22:56:43

@buday008: .Idehoznék 1 orosz 1 kínai 1 muszlim bankot azt csók a család átvennék az egész magyar piacocskát..."
Az fasza . Mert ők ingyért dolgoznak. Istenem, akkora fasz vagy, hogy lóbálni lehetne.

2013.09.11. 23:04:13

@áasdklfjáasn: A dolog ott kezdődött, hogy tranzakciós adót vetettek ki. majd megduplázták, aztán azt is. Nem folyt be. Ezért az állam befizetteti visszamenőlegesen az eddig (első félév) befolyt pénz 208%-át, mert ennyi volt az éves tervben.
Azért ez szép, kiszámítható gazdasági környezet, nem?
A vége mi lesz? A lakosság kp -ben kéri majd a fizetését. A vállalatok költsége megnő, lecsökkenti a bérköltségeit. Elbocsájtás, béremelés elhalasztása, "kötelező" túlóra, juttatások megvágása...
A forgalomba kerülő, megnövekedett mennyiségű kp hamarabb amortizálódik, cseréje pénzbe kerül az államnak. A megnövekedett igények miatt több bankót kell nyomni, több kerül a piacra, inflációt gerjeszt.
Át van ez jóóóól gondolva. (?)

2013.09.11. 23:10:51

@orient: Az UK azért olcsóbb. mert jóóóóval kevesebb az elvonás.
Valamint a nav se baszogat. Befizetted, jó adózó vagy. Pont.
Mellesleg, nem tudom, miféle bankot citáltál ide. Ez vállalati számla, vagy magán?
HSBC az egyik legdrágább Angliában. TÖBB SZÁMLACSOMAGJA van!
Lehet válogatni! Milyen szolgáltatásokat szeretnél?
Ami nekem van, annak 5,60 a havidíja.
Ingyen kaptam debit és credit kártyát, amit két évente, ingyen cserélnek.Ingyenes a pénzfeladás, pénzfelvétel, átutalás. Ami nem ingyenes, az a pénzfogadás,utalás külföldről,külföldre.
Ezért van benne baleset és utasbiztosítás, de nincs lakásbiztosítás. Az overdraft keret fél évente növelhető, a creditkeret szintén.
És ez az egyik legszigorúbb és legdrágább bank!

bpbp78 2013.09.12. 07:59:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: a lényeget le is írtad, már ami a Magyarországon élő, de külföldön bankoló emberekre igaz. Mivel itthon élünk és legtöbbször itt fizetünk, innen utalsz, innen kapsz bért, egy külföldi számlánál ezekre szép kis költségek rakódnak. Éppen ezért nem is olcsó. Úgy igen, hogyha kint élsz és a kinti számládról kinti költségeket fedezel.

DE a "határokat" átívelő tranzakciók a legtöbbször elég drágák.

Úgyhogy nem volt régen annyira drága nálunk bankolni, mint azt itt néhányan beállítják!

2013.09.12. 08:17:55

@bpbp78: Igen, én is ezt érzem, korábban nem volt olyan terhes fenntartani a bankszámláimat. Volt három. Rafi, Volks, CIB. És nem rázott meg a havidíj.

2013.09.12. 08:26:44

@Desmond77: Az olyan ferditeseket sem szeretm, hogy sokan mondjak, hogy 30-40 eur az autoatiras.
Hat az 70-80 inkabb, igaz ez is kevesebb mint otthon, de az ado itt 250-300 eur evente, a biztositas nekem 900, ezt sokan elfelejtik."

Anglia: átírás ingyenes, egy nyomtatvány kitöltése és postai feladása az összes teeendő.
A biztosítás(nekem 52 font, igaz, balesetmentes 4 év) meg azért nem összevethető, mert teljesen mást nyújt, mint odahaza. Mondjuk csereautó a javítás idejére, szállodai elszállásolás...
Az éves adóban meg benne van az autópálya használata is. Gondolom, Németországban is annyi az autópályadíj, mint Magyarországon.(-:

2013.09.12. 08:35:23

@buday008: Kis céged lehet. Mondjuk 50 alkalmazott bérét bérszámfejteni, kicímletelni nem pár perc. Mondjuk bizonyos összeg feletti pénzszállításnak szigorú előírásai vannak. Mondjuk ha kirabolnak, mert kifigyelik, hogy rendszeresen veszel fel pénzt, nehéz lesz elszámolni. mondjuk a bérfizetés először a pénz pénztárkönyvbe vételezésével kezdődik, utána a bérszámfejtő lapokat kell felvezetni a pontos összeggel a pénztárkönyvbe. Van neked olyan?
NAV ellenőrzés: 500 ezer.

2013.09.12. 08:42:44

@And37:
Ezért drága Magyarország:
Anglia
ÁFA :
Az általános mértéke 20% de egy sor termékre (általában élelmiszerek) 5% és van 0%-os kulcs is
Társasági adó:
A cég az úgynevezett adózás előtti nyereségéből fizeti és sávosan állapítják meg eszerint:

£0 – £300 000 a forgalom 20%-a
£1 500 000 fölött a forgalom 23%-a

Ennyi! Több adó nincs, az , ami van , már személyi jövedelemadó.
angoliroda.co.uk/mennyi-adot-fizetek-1-resz/

2013.09.12. 08:56:02

@orient: @prolee:
Érdekes megnézni, mennyit kér az állam odaát. Anglia:
www.hmrc.gov.uk/vat/forms-rates/rates/goods-services.htm

Az áfakulcsok furán alakulnak, magyar szemmel. Vajon miért kell nekünk olyan drágán fenntartani az államot? Mert rosszul gazdálkodik. Olyan mérvű az elvonás, amit nem bír el az ország. köszönjük, Viktor!

KopaszMercis 2013.09.12. 09:22:58

@shitgun:
Jobban tolja igy, mint amikor elt, bar attol nincsen elragadtatva hogy pocegodorbe temetted. Mondjuk az o hibaja, hogy nem nevelt beloled embert...

orient 2013.09.12. 11:18:55

@Desmond77: Így már teljesen korrekt :)) Minőségen lehet vitatkozni, nyilván általában véve jobb külföldön az gyártott termékeknél: sajt, felvágott, mosópor....stb. Mondjuk zöldség/gyümölcs meg otthon Magyarországon sokkal jobb mert friss árut kapsz nem importált spanyol/olasz/görög szemetet ami hetekig a kamionban érlelődik.

Csak azért kötözködtem mert sokan ezt mondják az otthoniaknak hogy minden olcsóbb kint. Aztán kap egy 1000 eurós ajánlatot és csodálkozik, hogy éhenhal belőle mondjuk Münchenben (konkrétan megörtént ismerőssel) Azért nettó 300.000 Ft-ból eléggé kényelmesen meg lehet élni Bpesten ami nem mondható el egy NY-i városról. Én azt mondom mindenkinek ha menni akar hogy netto 1400 EUR/ho alatt ne is gondolkodjon rajta, mert ez az összeg ami min. kell egy normális(nem fényűző) élethez akárhol.

Ha igaz és tényleg te 300-400 euróért bérelsz akkor az messze van várostól ahol nincs sok munka külföldinek (ha van ott akkor mázli), de azért ott autó nélkül élni szintén nem egy álom. Nagyobb városban drágább a lakás de kocsin sokat lehet spórolni.

orient 2013.09.12. 11:23:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: Én finnországi Bankot linkeltem, tudod nem mindenki Angliába megy meg Németországba :)))

LEhet Angliában vannak ilyen ingyenes számlák, de ne általánosítsunk hogy mindenhol olcsóbb mint Magyarországon. :))) Mert ez gerjeszti az ilyen összeesküvés elméleteket hogy a szemét EU meg multik meg tőkések mindent 100 annyiért adnak mint nyugaton. Tény MO-n nem mennek jól a dolgok ez igaz, de sokkal inkább az állam és mindenkori kormány hibája mint szabadkőműveseké meg a közel keleti népé akitket előszeretettel gyűlöl mindenki otthon eléggé ok nélkül.

2013.09.12. 14:54:07

@orient: Nagyjából ezt írtam én is, de a bankok számlavezetési költségei is csak azért jött fel, mert így is akartam demonstrálni, hogy az adóteher jóval nagyobb otthon.

Frizuravarjú 2013.09.13. 09:35:47

@buday008: Ne keverjük szerencsétlen zsidókat az őket bármikor szemrebbenés nélkül halálba küldő gaz cionistákkal!
Persze a Talmud tanításait tekintve igazad van, hogy mindkettő azonos fasiszta népirtó "felsőbbrendű" csőcselék, mondhatnám: a vallás alapján egykutya.
De azért nem azonos a két megnevezés.

Csak Norris 2013.09.13. 10:18:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Gondolom, Németországban is annyi az autópályadíj, mint Magyarországon.(-:"

NNem, most még nincs autópályadíj, de mindig erölködnek a bevezetésén. Holott a benzinbe be van építve, ezért drágább mint a környező országokban.
Persze ha bevezetnék, nem csökkenne a benzinár.

MOst a legutóbbi agymenése a hülye bajoroknak (szerencse h nem ott vagyok), hogy útdíj csak külföldieknek. Persze arról nem szól, hogy milyen utakra, és milyen formában...

2013.09.13. 14:38:18

@Desmond77: én is csak viccnek szántam.

2013.09.13. 14:38:18

@Desmond77: én is csak viccnek szántam.

Steve123 2013.09.18. 19:14:05

@eßemfaßom meg áll: "az állam kötelezően bankszámlára utalja a fizut ezzel forgalmat garantálva a bankoknak"

az MNB szerint 103 milliárd forintot (www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Kiadvanyok/mnbhu_mnbtanulmanyok/MT93.pdf)
egy főre 10 ezer forintot lehetne megtakarítani, ha készpénz helyett mindenki bankkártyát használna. Ennek legalább 10-szerese jönne be a gazdaság fehéredéséből.
Szóval szerintem mégsem olyan rossz az elektronikus fizetés. Fizetni kell érte, ugyanúgy, mint a buszért, amivel munkába járok, pedig a munkámmal is az államnak teremtek egy csomó adót.

Steve123 2013.09.18. 19:21:49

@Acsabi44: "Na nehogy már még én fizessek azért, mert használni akarom a pénzemet!"

A készpénz is pénzbe kerül nem is kevésbe. A tiszta helyzet az lenne, ha mindenki vállaszthatna, hogy készpénzben vagy számlára kapja a fizetését. A számlások fizetnek a banknak ezután, a készpénzesek viszont kifizetik a vállalatnak a készpénz szállítás, őrzés, stb. költségét.

Steve123 2013.09.18. 19:25:02

@doors: "A szerző csak azt felejti el, hogy ez az én pénzem amiért ugye kamatot alig kapok"

Egy széfet sem ingyen bérelsz pedig a privát tulajdonod van benne. Egy őrzött parkolóért is fizetni kell pedig a saját autód van ott.

Steve123 2013.09.18. 19:29:44

@orient: "felemeli a 400 FT os számlavezetési díjat felemelni mondjuk 2000 FT-ra mindenkinek. Tehát magyarul a jövőben ha egyszer sem veszek ki pénzt akkor is többszörösét fogom fizetni a standard számladíjakra."

Látod a jövőt. :(

Steve123 2013.09.18. 19:33:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: "úgy lenne jó, ha a kormány nem szólna bele a piacba"

A piac igenis igényel állami közbeavatkozást, de mi már régen a ló túloldalán vagyunk. Most minden párt azt ígéri, hogy ő majd megoldja az emberek gondjait, minden párt arra törekszik, hogy még több adót szedjen be, amiből meg tudja segíteni az adókba belerokkantakat.

Steve123 2013.09.18. 19:45:30

@hekhekhekhekkinen: "Az államnak X pénz kell minden évben. Ezt kurvára be fogja rajtatok hajtani, akár tetszik akár nem. Most csak annyi a különbség, hogy úgy konstruálta meg Viktor a pénzbehajtást, hogy ne őt utáld, hanem a cégeket aki neki szintén tejel."

Ez pontosan így van. Ráadásul az adózó nem panaszkodhat jobb nyugdíjért, orvosi ellátásért, stb., mert az államnak ténylegesen csak "keveset" fizetett. Amit a cégeken keresztül fizetett be arra nem hivatkozhat.

Steve123 2013.09.18. 21:37:45

@And37: "1) Nem értem miért egyenlő az ingyen készpenzfelvétel az ingyen sörrel (az egyik az enyém, csak nem szívesen adják, a másik sose volt az enyém - ráadásul nekem eddig Ersténél első 2 kpfelvétel ingyen volt, és teljesen igazuk van, hogy velem fizettetik ki a tranzakciós adót, én is azt tenném a helyükben)."

"3) Nem értem, miért ne avatkozhatna be piaci folyamatokba az állam - PSZÁF ha időben megtette volna a devizahiteleknél, akkor most nem itt tartanánk."

1. nem a pénzedért fizetsz, hanem a pénz felvételéért, mert az atm megvétele, karbantartása, feltöltése mind pénzbe kerül

3. szerintem is az államnak néha be kell avatkoznia; én például örömmel venném, ha minden banknál lenne egy kötelező egyszerű számla csomag, ahol a havi díjban minden benne van (ez lehetővé tenné az ajánlatok összehasonlítását); Viszont azt hadd mondhassa meg a bank, hogy mennyiért adja ezt. Ez a jog jár a piaci árusnak, járjon a banknak is. Neked is jogod van jobb bért kialkudni.

Steve123 2013.09.18. 21:48:36

@wartburg1963: "ha kormányunk tíz forintot kpfelvételi díjat javasolt volna, akkor az már piackonform lenne?"

Akkor lenne az, ha állam állná a különbséget. Sajnos az állam nem szereti a matematikát. A nyugdíjasok utazását nem fizeti meg egy az egyben a volán vállalatoknak. Ha beteg vagy és kell egy labor vizsgálat, akkor az állam nem a teljes árat fizeti ki a labornak.

Steve123 2013.09.18. 22:02:39

@prolee: "Mindig a kommunizmus felé kacsingatnak, mert szegény országban csak azzal lehet választást nyerni, hogy elvesszük a gazdagoktól és nektek adjuk, csak szavazzatok ránk."

Természetesen én nem vagyok gazdag, de aki nálam egy forinttal többet keres, azt 100%-os különadóval sújtsák.
Az ilyen embernek figyelmébe kell ajánlani, hogy hány nála rosszabb sorban élő vegetál, azokat segítse meg ő.

Steve123 2013.09.18. 22:12:17

@Online Távmunkás: "Azt is mondhatták volna, hogy mostantól a bankok semmilyen díjat nem szedhetnek be, de kötelező szolgáltatniuk és adózni utána."

Sajnos sokan pont ezt szeretnék (a politikusok meg mér rá is játszanak erre).
Ahogy az államnak nincs egy feneketlen pénzes koffere, úgy a bankoknak sincs. Az állam adókat szed, a bank díjakat.

2013.09.19. 08:52:30

@Steve123: Steve! Ezt úgy értsd, hogy az államnak korlátuzni kéne a piacot, szabályozókat alkotni, de nem kéne direkt belenyúlni. Az sose egészséges.
Két esetet vegyünk, csak példaként:
1, 2006-ban, tegyük fel, rájön a kormány, hogy a devizahitelek be fognak borulni. Mondjuk hoz egy törvényt, amivel szabályozza a hitelkihelyezést, olyan módon, hogy az esetleges veszteség felét a hitelező állja, mivel neki is felelőssége van a hitelezésben.
Abban a pillanatban a bankok sokkal óvatosabbak lettek volna.
2, tegyük fel, az állam , mikor erre rájön, nem szabályoz, hanem betilt minden devizás pénzmozgást, és csak forinthitel kihelyezését engedélyezi. Tudod, mi történik? Vagy teljesen leáll a hitelezés, vagy megdrágul, és most ugyanitt tartanánk, vagy inflációt gerjesztett volna.

2013.09.19. 08:53:43

@Steve123:
Sőt, igazán az lenne a beleszólás, ha létrehozna egy állami bankot, és azt mondaná, mától csak az hitelezhet!
süti beállítások módosítása