HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A választási péznszórás beszedése

2022.05.27. 11:35 Steve123

A választások előtt két kézzel szórta a kormányzat a pénzt, mindent a győzelemért. Mindenki sejtette, hogy ennek meg lesz a böjtje és ez az idő eljött. Természetesen azt hangoztatják, hogy nem az emberek fogják megfizetni. Ennek a valóságáról mindenki meggyőződhet saját maga. Csak el kell menni a boltba és megnézni mennyit fizettünk tavaly és mennyit fizetünk idén. A pénzünk egyre gyorsabban és gyorsabban értéktelenedik el. Hiába olcsó a csirkefarhát, ennek a veszteségét a bolt beszedte, a kiflin, kenyéren, zöldségen. Ha most újabb sarcot fog kapni a nyakába, akkor azt is be fogja szedni. 

Valójában mindenki logikusan cselekszik. A kormány onnan vesz el pénzt, ahonnan tud. A cégek ezt úgy hárítják tovább az emberekre, ahogy tudják. Van egy jól bevált forgatókönyve a sarcolásnak. Mondjuk egy jó célt. Anyák megmentése, ország védelem, korházak rendbetétele, stb. Nevezzünk meg bűnös cégeket, akik "extra" profitot szednek be, adóztassuk szét őket, aztán ha árat emelnek, akkor arról már nem tehet senki.

Bájos, amikor az inflációt két részre bontja a propaganda. A fizetések emelkedése a kormány kitartó munkájának az eredménye. Az árak emelkedése természetesen Brüsszel hibája. Egy ideje már nem emlegetik Sorost, csak nem beteg szegény? 

Várom, hogy értelmes módon kérdezzék meg a kormányt a mostani sarcok kapcsán.

  • Még mindig fenntartja a miniszterelnök azt a mondatát, hogy csak gyenge országnak van gyenge valutája?
  • Ha most elveszik az "extra" profitot, akkor ha veszteségesek lesznek a cégek, akkor majd segít az állam?
  • Ha az extraprofit rossz dolog, akkor egy olimpiai bajnok jutalmát is el kell venni, mert extra jól teljesített?
  • Ha nem fogják a cégek ráterhelni a sarcot a lakosságra, akkor kire fogják? A tulajdonsora?
  • Ha egy szomszédos országban fogják megsarcolni a magyar cégeket, akkor mit fog reagálni a kormány?
  • Ha az ellenzék nyert volna és ők javasolnak egy ilyen megszorító csomagot, akkor mit reagált volna a Fidesz?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr817841745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása