HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Túró Rudi Szép kártyát akarunk!

2013.01.09. 10:35 Steve123

Megütötte a fülemet, hogy újabb szék kártyákat vezetnek be. 

188. Elgondolkodott már valaki azon, hogy mi értelme van az egésznek az állam szempontjából? A munkaadónak megéri mert kisebb járulékkal tud ugyanannyi összeget odaadni. A dolgozónak csak nyűg az egész, mert korlátozott időben, korlátozott módon lehet csak felhasználni. Valójában az állam lemond valamennyi járulékról, de miért is? Hogy támogassa az üdülést, az éttermeket, stb. 

189. Miért pont ezeket a területeket kell támogatni? Miért nem vezetik be a dinnye, magyar bor, gyulai kolbász, pálinka szép kártyát? Van még más ötletetek?

190. Azt értem, hogy volt olyan szándék, hogy a külföldi étkezési utalvány cégeket kirugdalják az országból, de az ő utalványaikat miért kell egy hazai utalvánnyal lecserélni? A forint már smafu? 

191. A helyi pénzek, pl. Balatoni korona, teljesítették az elvárásokat? Sokban az is hasonlít az említett kártyához.

192. Vagy valójában egy ügyes vámról van szó? A szép kártyát Magyarországon kell elhasználni. Azt elfelejtjük, hogy a vámnak csak akkor van értelme, ha csak nekünk van ilyen? Ha a többi ország is védi magát tőlünk (shöne Karte, nice card), akkor ez egy 0 összegű játéknak felel meg. Ezért is bontják a vámokat az EU-ban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr374980992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.02.06. 20:13:34

Régebben olvastam (még a Sodexho meg a többi utalvány idején), hogy valójában a kiadott utalványok jelentős része felhasználatlan marad.

Ebben van is valami, magam is jártam úgy, hogy az internet utalványaimat nem sikerült teljesen felhasználni, részben amiatt, hogy esetenként elkéstem a fizetéssel és az ügyfélszolgálaton vagy postán értelemszerűen kp. fizetésre volt csak lehetőség...

Szóval: a munkáltató átutalja az utalvány kibocsátójának a pénzt, aki a levásárlás kezdeményezésekor tovább utalja azt a kereskedőnek (mindegy, hogy bolt, panzió, stb.).
De nyilván csak azt, amit levásárolnak, amit nem, az megmarad a kibocsátónál. Gondolom, megérte vele foglalkozni a külföldi cégeknek.

Na ez a pénz most mind a khmm... szv. azokban a bizonyos zsebekben landol.

Ne feledkezzünk meg azokról a százalékokról sem, amit a beváltóhelyekről gombol le az utalvány kibocsátója, még emlékezhetünk rá, hogy tavaly mekkora alkudozás volt, melyik üzletláncnak mekkora sápot kell fizetnie.
süti beállítások módosítása