HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Kicsoda Brüsszel?

2023.12.22. 10:40 Steve123

A legújabb nemzeti konzoltáció nem sok vizet zavart. Már megszoktuk, hogy nem fontos kérdésekben kérik a véleményünket, hanem a fidesz a politikai propagandát terjeszti ezen az úton is. Egyébként azzal nem is lenne gond, ha egy párt a saját ideológiáját akarja népszerűsíteni pártpénzből, de kormányzati pénzből tenni ugyanezt nem éppen etikus. Ha a kormány az emberek véleményére lenne kiváncsi, akkor megkérdezné, hogy szeretnénk-e Budapest - Belgrád vasút vonalat, ez előnye, ez a hátránya, szeretnénk-e svéd nato csatlakozást, euro bevezetést, Paks 2-t orosz kivitelezésben. Ezeknél a kérdéseknél nincsenek jó vagy rossz válaszok, nem úgy, mint a mostani konzultációnál, amikor azt kérdezik, hogy akarjuk-e, hogy Brüsszel migráns gettókat hozzon létre Magyarországon. 

A hazugságnak több formája létezik. Ha azt mondom, hogy zöld az ég, akkor hazudok. Ha azzal jövök, hogy Péter állítja, hogy zöld az ég, amikor nem tette, akkor megrágalmaztam Pétert. Ha viszont kérdést teszek fel, 'Egyet ért-e Péterrel, hogy legyen az ég zöld?', akkor már állítottam semmit, hiszen kérdeztem. Persze egyértelműen utalok rá, hogy az gonosz Péter akar zöld eget. Péter szerencsére nincs itt, hogy megvédje magát.

Minden történetben kell, hogy legyen egy főgonosz, hiszen, ha nincs semmi probléma, akkor miről szól a történet. Lehet a gonosz az ordas farkas, a mostoha, Darth Vader, de Orbán Viktor főellensége Brüsszel. Kicsoda Brüsszel? Miért akar migráns gettókat létrehozni? Látom magam előtt, ahogy egy szürke hajnalon a brüsszeli bürokraták gyűlést tartanak. Az egyikük felteszi a kérdést, hogy miként lenne még jobban bántani Magyarországot? Némi gondolkodás után, kitalálják a migráns gettókat. Hihető ez a történet? 

Akkor még is kicsoda Brüsszel? Hát mi vagyunk! Te és én, az olaszok, a németek, a portugálok és a többi uniós ország lakosai. Mi együtt vagyunk Brüsszel. A mi képviselőink döntenek Brüsszelben, akiket mi választottunk, mi küldtünk oda. Ők a mi érdekeinket képviselik. Persze vannak viták, de ez nem homályosítja el a célt, hogy az EU célja, hogy együtt erősebbek legyünk. 

A filmtörténet egyik meghatározó jelenete, amikor megkérdezik, hogy kicsoda Spartacus? A filmben az egyik legnagyobb erény, az önfeláldozás, mutatkozik meg. Sokan vállalnák Spartacus helyett a büntetést és azt kiáltják, hogy Én vagyok Spartacus. Itt az idő, hogy mi is vállaljuk, mi vagyunk Brüsszel.

 

Stanley Kubrick on X: ""I am Spartacus." @TheAcademy award-winning film is  now of cultural, historical and aesthetic significance, as confirmed by the  US Library of Congress. #StanleyKubrick https://t.co/5PSNouzizs" / X

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr8018286425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása