HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Koronavírus: Hazug számok

2020.09.23. 11:15 Steve123

A Chernobyl sorozatot mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyszerűen bemutatja, hogyan milyen döntések, milyen helyzet vezetett el a katasztrófához. Persze az még kőkemény kommunizmus volt. Az ma már nem fordulhat elő. Vagy mégis?

Az egyik jelenetben a sugárzás érétkét mérték a katasztrófa után. A pontos számra nem emlékszem, legyen 300 mSv. Az egyik mérnök rögtön mondta, hogy azért mutat csak ennyit, mert ez a műszer felső határa. Természetesen letorkolták, hogy csak pánikot akar kelteni. Volt másik, nagyobb intervallumban működő mérő, de annak a használatához engedély kellett volna. Jelentették hát, hogy a sugárzás 300 mSv, ami rossz, de nem katasztrófa. Felfelé már csak ez a hír ment.

Magyarország a korona vírus tesztelési kapacitás határára ért. Azért van csak napi 600-1000 új eset, nem tudnak többet mérni. Hogy mennyi a tesztelési kapacitás azt szigorúan titokban tartják. Nehogy már pánikot keltsen valaki. Az első hullámkor volt átfogó vizsgálat, egy reprezentatív minta alapján mondták meg, hogy összesen mennyi volt a beteg. Ennek elvégzésétől most úgy félnek, mint ördög a tömjénfüsttől. 

Másik oldalról a gyógyultak száma is teljesen fals. Úgy néz ki, mintha a második hullám betegeiből alig gyógyulna ki valaki. Mi mégis ezeket a számokat nézzük, mert csak ezek vannak. Ezen számok alapján mondják, hogy Csehországban több a beteg, mint nálunk, pedig fogalma sincs senkinek. Még mindig azt hangsúlyozzák, hogy a külföldiek hurcolják be a betegséget, ezért kell határzár.

Eltelt a nyár. Azt mondták, hogy felkészültünk. 16 ezer lélegeztető gép van, de tesztelni egyszerűen nem tudunk többet. Mindenki nyugodt, hogy csak 300 mSv a sugárzás. 

Protecting workers from radiation on the job - Safety Management Group, Inc.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr6516211208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása