HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Egy új remény: MZP

2021.10.19. 14:33 Steve123

Márki-Zay Péternek már kétszer sikerült a lehetetlen, de még van másik kettő lehetetlen feladat előtte. Amikor Hódmezővásárhelyen polgármester lett, akkor bekerült a hírekbe. Lázár Jánost legyőzni hatalmas feladat volt. De ez inkább kivétel volt, mint szabály. A szabály pedig az, hogy a Fidesz mindent visz. 

A második feladat az előválasztás megnyerése volt. Jobb oldali emberként a Jobbik és MZP állt hozzám közel, de úgy gondoltam, hogyha MZP-re szavazok, akkor elveszik a szavazatom és ezzel Dobrevet segíteném. Az első fordulóban így a Jobbikra adtam le a voksomat. A második fordulóban már MZP-re ment a szavazat, a környezetemet is próbáltam erre buzdítani. 

Nehéz volt eddig az út, de a folytatás még nehezebb lesz. Kompromisszumot kell találnia a koalíció tagjai között, ami azt is jelenti, hogy többször nem a szívéhez legkedvesebb döntés mellett kell érvelnie. Ez nehezített terep a Fidesz legyőzésére. A Fideszes úthenger pedig elindult. A Kossuth rádiótól a mobilos hirdetésekig, minden azt harsogja, hogy Péter valójában Gyurcsány embere, aki adót akar emelni, migránsokat akar behozni. Hiszek MZP-ben, pénzzel is támogattam a kampányát. Remélem ezt mások is megteszik. Most ömleni fog a mocsok, de, minél jobban szorítja a Fidesz magához a hatalmat, annál többen ismerik fel, hogy ez egy erkölcsileg bukott rendszer. 

Ugorjunk előre az időben a választásokig. Tegyük fel, hogy megtörténik a csoda és az emberek bizalmat szavaznak MZP-nek. Ekkor egy még nehezebb feladat következik, az ország rendbetétele. A rendrakás a fejekben a legnehezebb. Vegyük például a migránsokat. Mindenki azt mondja, hogy nem kellenek migránsok, miközben rengeteg gyárban van jelentős ukrán munkaerő. Különböztessük meg már az illegális és a nem illegális migránst. Vagy ott van a nyugdíj. Egyszer és mindenkorra ki kell venni a nyugdíjat a politika játszóteréről. A nyugdíj mértékét, növelését automatikusan kell meghatározni. Nevetséges, hogy mindenki a nyugdíjasok szavazatát akarja megvenni, 13-dik havi nyugdíjjal, svájci indexálással, nyugdíj prémiummal. Azt is ki kell mondani, hogy egyáltalán nem igaz, hogy az adócsökkentés jó, az adónövelés rossz. Az adó nem más, mint egy ár, amit az emberek fizetnek az állami szolgáltatásokért. Ha többet akarok kapni, akkor nyilván többet kell fizetni. Persze ezek nem hálás feladatok. Ha csak azt az egyet meg tudja valósítani MZP, hogy az ő kormányában nem lopnak, akkor új reménye van ennek az országnak.

 

Star Wars: A New Hope | Book by Editors of Studio Fun International |  Official Publisher Page | Simon & Schuster

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr2516727778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.19. 17:16:35

MZP győzelme után sose látott országrontés indulna be. Aztán jönne vissza a Fidesz.

Szerencsére, MZP győzelmi esélye kicsi.
süti beállítások módosítása