HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Veszélyben a hatalom: a hatósági ár segíthet

2022.01.13. 11:20 Steve123

A Fidesz elkezdte a választási hajrát. Érzi, hogy nem biztos a győzelme, ezért csúcsra járatja a populizmust és az osztogatást. Igaz, hogy hitelből osztogat, de a hatalom megtartása mindennél fontosabb. Valljuk be őszintén ezzel a lépéssel tíz-, de akár százezrekkel növelte a szavazói számát. Sokan vannak, akik nem értik, nem érzik, hogy a hatósági ár milyen durva beavatkozás. Bezzeg ha a fizetéseket állítanák vissza az október 15-dikei szintre, akkor ugyanezek az emberek az utcára vonulnának. 

Hogy mindenki értse. A bolt megveszi normál áron a terméket, de csak veszteséggel árulhatja. Helyénvaló ez? Tegnap a benzinkutak fizettek, hogy a kormány népszerű legyen, ma a boltok, holnap kik?

Mi mást tehetett volna a kormány? Állhatta volna ő a cechet. Például rendkívüli segélyt ad a rászorult csoportoknak. Vagy esetleg Mészáros Lőrincz nyithatna boltokat, ahol ő veszteséggel árulná a lisztet és a cukrot. 

Hivatalosan azért van szükség hatósági árakra, mert nő az infláció. Orbán Viktor azt mondja, hogy erről természetesen külső okok tehetnek. A választási pénzosztogatás, a forint folyamatos elértéktelenedésének ehhez semmi köze nincs. Bájos, ahogy a hírekben egymás után jelentik be, hogy hatósági árat kell bevezetni, ugyanakkor újabb pénzosztások is lesznek. 

Már csak azt várom, hogy mikor fogja a miniszterelnök közhatalmilag megváltoztatni a kilogramm definícióját. A fürdőszobában a mérlege mindig egyre többet mutat, ezentúl olyan mérlegeket kell gyártani, amik annyit mutatnak mint 2012-ben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr3916811900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása