HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Trafik blamázs!

2013.04.30. 16:20 Steve123

A csapból is a trafik pályázatok folynak. Eddig nem foglalkoztam vele, mert a kormány melyik intézkedése szokott tetszeni az ellenzéknek? Most elolvastam a lenti írást.

http://index.hu/belfold/2013/04/30/egy_fideszes_kepviselo_kiteregette_a_trafikszennyest/

Nem lepődtem meg, naiv nem vagyok, de vannak különböző fokozatai a pofátlanságnak és Szekszárdon túlmentek mindegyiken. Tegyük fel jóhiszeműen, hogy csak szekszárdi esetről van szó. Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy sehol sem volt tisztességes az eljárás. 

Mi is volt a cél?  A kiskorúak védelme, a dohányzás elleni harc? Ugyan már! A cél a piac újrafelosztása úgy, hogy a feltételrendszert úgy alakítsák, hogy a baráti vállalkozóknak nagyobb esélyük legyen a sikerre. Ez mindig is így volt, minden kormány alatt, most sem kell ezen meglepődni.

A tisztességes az lenne, ha az emberek elfogadnák végre, hogy a politikusokat, a pártokat, és azok sleppjét vastagon meg kell fizetni. Ha a politikus fizetése legálisan 3 millió forint lenne és még 4-et eloszthatna a haverjai között, akkor annyi változna csupán, hogy a mostani zavaros rendszer átlátható lenne. A pontos összegeket mindenki megtippelheti. Sajnos az emberek ezt nem akarják elfogadni, ők azt akarják hallani, hogy xy képviselő egy 8 éves autóval jár és van egy fél lakása. Ennek az illúziónak most fizetjük az árát. A baj, hogy ez az ár jóval több, mint 3+4 millió forint, az ár a kiszámíthatatlanság. Sokszor hallottuk már, hogy ez mennyibe kerül, de nehéz megfogni. Nézzük meg inkább a fizetéseket nálunk és Németországban. Melyik tetszik jobban? Elképzelhető a németeknél, hogy egy pályázat lebonyolítása után, az egyik legfontosabb tényezőt, a haszonkulcsot módosítják? Nem hiszem. A trafik mizériában ez megtörtént. Nem a szocializmus tehet arról, hogy Németországban jobb az élet, hanem az azóta eltelt idő. Az emberek nem akarják megadni a vezetőknek, ami a vezetőknek jár és nem jönnek rá, hogy ennek milyen nagy az ára.

A fidesz nagyon jól tudja, hogy nem az érdekes, hogy jót tegyen, hanem, hogy jónak látszódjon. A rezsicsökkentés nem értelmes dolog, de jónak látszik. Sok szimpátia szavazatot kapnak érte. A trafik blamázs miatt viszont vesztik a szavazatokat. Magas labdát adtak az ellenzéknek, amit azok kihasználtak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr655255941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása