HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Zöld ország a piros tengerben

2020.08.29. 07:10 Steve123

Egy kisgyereknek mindent meg kell magyarázni. A dilettáns azt jelenti, hogy valaki hozzá nem értő módon végez valamely tevékenységet. Például, dilettáns az a vezető, aki Magyarországot a vírustól úgy akarja megvédeni, hogy hagyja, hogy a napi esetszám felmenjen száz felé, és miután "behurcolták" a vírust, utána zárja le a határokat. 

Persze érthető, hogy sokan akartak nyaralni, bár azért mindenkinek biztos nem futott jachtozásra. Az mégis furcsa, hogy eddig sem adtak semmilyen szabályt arra, hogy mi alapján sorolják, zöld, sárga és piros csoportba az országokat, de most egyszerre a teljes világ bepirosodott, hazánkat kivéve persze. Sokat nem kell csodálkozni ezen, hiszen a miniszterelnök napra pontosan megtudta mondani, hogy mikor lesz az első hullám csúcsa, és azt is előre tudta, hogy jön a második hullám.

Szofisztikált szabályozást ígértek, ehelyett minden ország piros lett. Van olyan orvos, aki csak amputálni szeret. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy nem kell szigorítás, de arányos intézkedésekre lett volna szükség. Például, ha focimeccsek, fesztiválok lehetnek, akkor a Szlovákiából való beutazás sem ördögtől való. A dilettáns tökéletes példája, amikor egy területen túlzó szigort alkalmaznak, miközben minden más esetben döntésképtelenek. Kezdődik a félév és még mindig nincs pontos iránymutatás, hogy például az egyetemeknek milyen szabályokat kell betartania.

A tesztek költsége végképp kiverte a biztosítékot nálam. Mindenkinek magának kell fizetni. Pont. Mintha semmilyen eset nem létezne, amikor elvárható lenne, hogy egy adózó, járulékot fizető ember tesztjét a tb finanszírozza. Ha valaki egy közeli hozzátartozója temetésére megy, vagy külföldi orvoshoz, az tényleg ugyanaz a kategória, mint a nyaralás? Bizonyára a 16 ezer, rekord egységáron vett lélegeztető gépre elment az összes pénz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr6016180710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása