HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Orbán a gáton

2013.06.11. 09:08 Steve123

A nyilvánvaló kérdéseket megint nem teszi fel senki. Miért kell Orbán Viktornak személyesen irányítani a védekezést? Neki nem az országot kell irányítania? Talán ő ért legjobban a katasztrófa védelemhez? Egy vezetőnek az a dolga, hogy töltse a homokzsákokat? Akkor már nem is vezető az illető. Homokzsákolás közben nem lehet, figyelőszolgálatot szervezni, ellátásról, kitelepítésről intézkedni. A homozsákok töltése egy dologra jó, hogy nőjön a népszerűség.

Akkor most hadd mondjak ellent magamnak. Kérdeztem egy ismerősömet, aki gyárban dolgozik, hogy annak lenne-e értelme, ha az igazgató lejönne sorra dolgozni. Rögtön azt vágta rá, hogy igen, akkor legalább látná, hogy mennek a dolgok. Hiába mondtam, hogy hiába dolgoznak, ha a terméket nem tudják eladni, mert az igazgató a soron van vagy ha kifogy az alapanyag, mert nem rendelték meg időben, akkor nem is tudnak dolgozni. Nem érdekelte. Az igazgató is dolgozzon csak a soron. Az embereknek tetszik, mi több elvárják, hogy Orbán ott legyen a gáton. Akkor most jó vagy rossz döntést hozott Viktor, amikor az ország kormányát ott hagyva a gátakra ment?

Az már hab a tortán, hogy úgy beszél, mintha háború zajlana. Egyetlen gátat sem adunk fel! Tudatos ez a retorika? Mellesleg eszembe jutott egy katonai doktrína, hogy aki mindent egyformán véd, az valójában semmit sem véd.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr1005355082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.11. 12:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.06.15. 10:00:31

Sajnos OV remek manipulátor.
Az egész politikai pályafutása erről szól, bizony, még az a bizonyos Nagy Imre temetési beszéd is.

Ami a gyári melósok véleményét illeti, az nem új dolog. Annak idején, amikor én jártam műszaki főiskolára meg egyetemre (70-es évek vége, szv. nem mainapság :-) ), elvárás is volt, hogy a nyári gyakorlatokat termelési környezetben abszolváljuk, mert a munkások csak olyan vezetőt fogadnak el, akinek van némi gyógyija az eszközök, gépek használatához is. Ez persze valamilyen szinten érthető, hiszen akkoriban még sehol nem volt a láthatáron az un. menedzsment-típusú vezetés.

Ennek mára meg kellett volna változnia, és az, hogy elmaradt, bizony a politika bűne, mert csak a látszólagos komcsizással voltak elfoglalva anélkül, hogy annak a hátterét bontották volna le. A liberálisok meg csak töketlenkedtek, huszadrendű dolgokkal foglalkoztak, ráadásul azzal is igen kontraproduktívan, csak elidegenítettek maguktól szinte mindenkit.

Közben pedig elmaradt a gazdaság tényleges fejlesztése, átszervezése (ez utóbbi sajnos nem, csak épp nem a megfelelő irányba), az átlátható és következetes jogszabályi háttér felépítése, stb.
süti beállítások módosítása