HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Magyarország -2-est kapott

2012.11.24. 21:12 Steve123

A S&P egy év türelmi idő után leminősítette hazánkat. Egy éve még megijedt a kormány már a -1 lebegtetésétől is és felvette a kapcsolatot az IMF-el. Ez érthető is volt, hiszen egy kb. húsz fokozatú skálán egy jegynyi eltérés nem jelentős, mégis érzi mindenki, hogy a 0 és -1 között van különbség. Az előbbi a még elmegy, az utóbbi, a sajnos ez kevés. Most -1 helyett -2-t kaptunk. A kormány azzal reagált, hogy nem a nebulóval van baj, hanem a tanárral. A tanár olyan hülye, hogy mindenki csak nevet rajta. Ha Magyarország szófogadó, jó tanuló lenne, akkor magába nézne (legalább is ezt mutatná) és sűrű elnézések között megígérné, hogy ezután jobban igyekszik. Mielőtt valaki nevetne, Japánban ma éppen ez zajlik. Mi persze nem vagyunk Japán, kurucosan megmondjuk a magunkét, hogy kérem szépen a tanár a hülye

Még az is lehet, hogy igazunk van, hiszen a tanár (S&P) is tévedhet. Gondoljunk csak arra, hogy az adósság csökken, a hiány alacsony. Sok ország küzd ezért az eredményért. Az igaz, hogy közben senki sem akar, tud, mer beruházni, de ezt az utat választottuk. Egy a biztos, hogy senki sem tudja, hogy mi a jó gazdaság politika. A másik útnak könnyű csak az előnyeit látni, ha éppen azt csak ajánljuk. 

Ettől függetlenül, most kaptunk egy -2-est és a világ az ellenőrzőt nézi. Ha később kiderül, hogy nem volt jó az osztályzat, akkor a tanár hitelessége romlik. A kérdés, hogy a másik két tanár mit fog mondani.

164. -2-est érdemeltünk? Nem inkább felminősítést? Ha még a tanár is elismeri, hogy a hiány alacsony idén, jövőre és azután, az adósság csökken, akkor valahol a pozitív tartományban lenne a helyünk. Attól, hogy járatlan úton járunk, az lehet még a jó út.

165. -2-est érdemlünk? A bankokat megfojtja az állam, a bankok pedig megfojtják a beruházásokat. Recesszió van idén és lesz jövőre is. Beindult a negatív spirál. Újabb bank adó, nagyobb recesszió, még nagyobb bank adó. Az állam hiába reméli, hogy majd lesz valami. Nem lesz. Mindenkinek azt mondta, hogy a különadók csak ideiglenesek, utána majd megoldjuk. Mindenki tudja hogyan. 

166. Igaz lehet az alábbi elmélet? A londoni spekulánsok elkezdtek az OTP-re shortolni. Ment is lefelé a kormánynak hála, de nem eleget. Még lejjebb kell tolni valahogy. A leminősítés pont ezt éri el.

167. Most már minden péntek este rettegni kell, hogy mi lesz itt hétfőn?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr34921568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása