HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A másik ország mindig zöldebb

2013.10.01. 21:37 Steve123

Sokszor hallottam már, hogy nálunk minden rossz. Alacsonyak a fizetések, a pártok civakodnak, az egészségügy a béka segge alatt, a bürokrácia hatalmas és még sorolhatnám. Úgy tűnik, hogy máshol ezeket többé-kevésbé sikerült rendesen kezelni. Hát kevésbé!

Egy amerikai ismerősöm ugyanúgy tudja szidni az USA-t, ahogy mi szoktuk Magyarországot. Csak néhány a megjegyzéseiből. Ohio államban az éves minimálbér kevesebb, mint az éves segély. A nyugdíjrendszer tőkefedezeti, de csak elvileg. Rengeteg város nyugdíjkasszája üres, lásd Detroit és a többiek. Sok esetben a nyugdíj pénzeket az állam kölcsönveszi törvényi felhatalmazással és egy ígérvényt ad csak helyette. A republikánus pártot megosztott emiatt sorra vesztik a választásokat. Rengeteg embernek nincs biztosítása, ők az ingyenes kórházakba járnak be még egy egyszerű oltásért is, ami persze úgy sokkal drágább az államnak. Az USA adóssága a GDP 100% felett van. Most éppen kezd leállni a kormány munkája, mert az egyik párt nem akar több adósságot, a másik meg nem akarja, hogy az állami intézmények leálljanak. A fizetés harmada ott is megy adóra, biztosításra, de ha valaki a gyerekei oktatására akar spórolni, akkor sokkal mélyebb kell a zsebébe nyúlnia. Ezzel párhuzamosan rengeteg ember nem fizet adót, mert sok kivétel, mentesség van a rendszerben. A hadikiadásokhoz, a medicare-hez és medicaid-hez egyik párt sem akar hozzányúlni, pedig ez a kiadások jelentős része. Az amerikai hivatalok egyre bürokratikusabbak és folyamatosan nő az állami újraelosztás.

Gondolj ezekre mielőtt nekikezdesz ismét, hogy milyen rossz itthon.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr145546716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek 2013.11.10. 00:22:40

Jaj de rossz nekik!!!!!! Ez a nyugdijpenz mindig is kenyes ugy volt!! Van egy mondas: "Ahol doghus van, ott megjelennek a keselyuk is!!!" A nyugdijpenzek mindig ilyesmi dogok voltak!!(1918 utan is, 1945 utan is, 2010 utan is lenyultak a maganmegtakaritasokat. Az altalanos allami nyugdij meg a gyerekvallalas fo ellenfele!!!

Eredeti tema: az USA-ban egyes allamoknak sz.rul megy, masoknak meg k..va jol. Mint Magyarorszagon Borsod vs. Gyor-Moson-Sopron megye!!
El kell koltozni oszt jonapot!!!
süti beállítások módosítása