HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Koronavírus: A teljes lezárás elkerülése életek árán

2021.03.26. 13:58 Steve123

Politikusnak lenni nehéz. Az emberek azt szeretnék, hogy minden kívánságukat teljesítsék, de ez katasztrófához vezet. Például ki az, aki a lezárások szigorításáért kampányol? Mármint az orvosokon és a járványügyi szakembereken kívül? Mindenki az újra nyitásért lobbizik. Ha ő nyitva lehet, akkor én is had legyek. Nehéz ilyenkor egy politikusnak nemet mondani. Orbán Viktornak 2/3-os felhatalmazása van a kormányzásra, a pártja egységesen áll mögötte, ő az illetékes elvtárs, az egyszemélyi felelős azért, hogy miként kezelte a járványt. Minden nap újabb és újabb halálozási rekordok dőlnek meg, a kormánymédia mégis attól hangos, hogy mennyivel jobban kezeljük a járványt, mint a hanyatló nyugat. Korábban azt mondták, hogy a napi esetszámot nem kell nézni, hiszen a halálozás a lényeg. Amíg az alacsony, addig nincs gond. Most már az egymillió főre jutó halálozás ranglistáján előkelő helyet foglalunk el. Elmondták, hogy ezt a mutatót sem igazán releváns.

Mindenki tudja, hogy a vírust egy teljes lezárással lehet legjobban legyőzni. 3 hétig teljes lezárás. Minden üzem leáll, minden bolt becsuk, az utakat lezárják, kijárás csak kivételes esetben. Ez nagyon nagy ár, hiszen az élelmiszerellátást katonaságnak, rendőrségnek kell megoldani. Nagyon nehéz megmondani, hogy hol vannak a kivételek, hiszen egy erőműi dolgozó, az orvos mégis jusson el a munkahelyére, de ha túl sok a kivétel, akkor keveset ér a lezárás.

Ezt a teljes lezárást akarjuk elkerülni már egy éve. Nem csak a politikusok, hanem mi állampolgárok is. Pedig tudjuk, hogy nem csak a lezárásnak van ára, hanem a nyitásnak is. Napi 100-200 halott. Persze nem csak a magyar kormány vizsgázott elégtelenre, hanem az EU és az USA is. A legszomorúbb, hogy ha a halottakat nem is nézzük, akkor is kevésbé fájdalmas egy 3 hetes teljes lezárás, mint az egy év részleges

 

64 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr7116480946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 19:49:55

@dunántúli gyerek: A magyarazat itt van, ha tudsz nemetul:
www.derstandard.de/story/2000124486894/mao-fan-verfasste-radikale-corona-strategie-fuer-deutsches-innenministerium Ha nem, forditsd le, erdemes.
A cikk lenyege az, hogy egy osztrak nyelvesz, aki mellesleg nagy Mao Ce Tung rajongo, felvazolta, hogy itt is olyan lezarasokat kene eszkozolni, mint Kinaban. A nemet "tudosok" pedig felkaroltak az otletet, es ennek megfelelo "ajanlasokat, tanacsokat" (inkabb parancsokat) adtak a nemet kormanynak, akiket aztan Europa tobbi allama is kovetett.
Vagyis gyakorlatilag kinai befolyas alatt allo szemelyek "tanacsara" tartunk ott, ahol. Ekozben a heten 29 millio adag vakcinat talaltak eldugva Olaszorszagban, vagyis meg az oltoanyagokat is visszatartjak, csak azert, hogy a koronavirus urugyen leepithessek a szabadsagjogokat, a demokraciat. Amikor ezt regebben leirtam, en voltam a konteos hulyegyerek, de sajnos igazam lett. Inkabb lennek konteos hulyegyerek, es orommel nyugtaznam, hogy tevedtem, es tenyleg hulyeseget irtam, de lennek cserebe szabad ember, akinek nem nyirbaljak meg a jogait nap mint nap.
De most, hogy tulestem ezen a nyavalyan, ezutan megjobban le fogom tojni ezt az egeszet. Igaz, hogy en nem vagyok valami bulizos tipus, de 4 fal koze zarva se akarom az eletemet leelni. Azt meghagyom a jozsika feleknek.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 19:50:28

@jozsef_12: Ha felsz, zarkozz be. Senki se tiltja meg.
De a tobbieket hagyd elni, koszi.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 19:59:47

@jozsef_12: Inkabb leszek szabad halott, minthogy egy disztopiaban kelljen leelnem az eletemet.
Egyebkent mar tul vagyok rajta,nem volt vigmenet, bizonyos izeket, szagokat meg mindig nem erzek jol, de tuleltem.
Immunis vagyok ra.
Egy esetleges masodik fertozesbe se fogok akkor mar beledogleni, hacsak nem szedek ossze valami jarulekos nyavalyat, cukorbetegseget, ilyesmit.
De nem fogom osszecsinalni magam ezert, van mas felnivalo is rendesen,(munkahely, gazdasagi helyzet, kozelgo vilaghaboru) erre a koronasdira mar tenyleg nem erek ra.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:01:20

@jozsef_12: A grafikon szerint a 7 napos atlag epp csokkenni kezdett Svedorszagban. A gyogyultak szama nem hozzaferheto.
Ennyit a statisztikakrol.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:02:39

@jozsef_12: Persze, utolag mar ezt magyaraztak.

odamondó 2021.03.27. 20:03:41

@jozsef_12: remélem mindenki aki így beszél az holnaptól saját magától, rokonaitól és ismerőseitől is elvárja a következőket:
-nulla dohányzás
-alkoholfogyasztás nagyon nagy mérséklettel
-chips, csoki, cukros szutykok kidobálása és nem fogyasztása
-emelt fokú zöldség és gyümölcs fogyasztás
-rendszeres legalább heti 3x-i intenzív testmozgás

Mert ha nem akkor ez a prédikáció az emberéletekről csak egy mese volt.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:08:08

Ehhez kepest az allando korlatozasok kozott elo Magyarorszagon: www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/
4. helyen vagyunk a halallistan a vilagon. A laza Svedorszag 26.
Erdemes volt emberek szazezreit foldonfutova tenni ezert? Rendkivuli allapotot elrendelni? Sarba taposni a demokratikus jogrendet, a szabadsagjogokat?
Ossze lehet hasonlitani a sveddel. Az un. 3. hullam sokkal enyhebb lefutasu mint itthon.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:09:49

@jozsef_12: Na, most ha az egyik statisztika nem illik bele a hulyesegedbe elorantasz egy masikat. Csak abban a statisztikaban higyj, amit magad hamisitottal :D

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:17:16

@jozsef_12: Nekem nem kellett etrendet valtanom, en is sportolok, kepzeld. Zoldseg, gyumolcs, husi, minden jon. Nem dohanyzom, nem iszom. Kavet sem.
Ha felsz, a te bajod. En is feltem, de en a felesegem miatt, mert o rizikos. Betartottam minden eloirast. Nem vagyok se virustagado, se oltasellenes, foleg, mert a felesegem, ha elkapja, az az eletebe kerulhet. De amit ezek muvelnek, az mar tulmutat mindenfele jozan eszen. Politikai trukkozes az egesz, egy koronadiktatura.
Elkaptam ezt a szutykot, par hettel azutan, hogy Ausztriaban kotelezo lett az FFP2 maszk, amirol kiderult, hogy 80%at Kinaban gyartottak... Elotte 8 evig nem voltam beteg.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:19:02

@jozsef_12: Ha 3453452352x irod le ugyanazt, attol meg hulyeseg marad.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:21:14

@jozsef_12: Ausztria nem csinalta jobban. Ausztriaban esett vissza a legnagyobbat a gazdasag. Kutya vilag van Ausztriaban, tudom, mert felig Ausztriaban elek. Mindenki fel a jovotol.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:23:01

@jozsef_12: Koszonom, hogy aggodsz. A felesegem jol van, a tesztje is negativ lett, azutan, hogy 10 napig kenytelen volt mellettem fekudni. (nincs 2 hazunk, csak 1.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.03.27. 20:23:21

@odamondó: "saját magától, rokonaitól és ismerőseitől is elvárja a következőket:
-nulla dohányzás
-alkoholfogyasztás nagyon nagy mérséklettel
-chips, csoki, cukros szutykok kidobálása és nem fogyasztása
-emelt fokú zöldség és gyümölcs fogyasztás
-rendszeres legalább heti 3x-i intenzív testmozgás"

Jelzem, hogy én betartom, és minden családtagom is.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:25:25

@dunántúli gyerek: En azert joval tobbet, de senki se halt bele. Izlelesvesztes, laz, ilyesmi. Engem eleg rendesen megviselt, de ezert ketrecbe zarni embereket...

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:28:37

@jozsef_12: Ha ezerszer atkozod a felesegemet, aki egyebkent nem artott neked,(es masnak sem, megsiratta a kutyajat, akivel egy idoben nottek fel)a felesegem akkor is jol van. Es nem hajlando se "megdogleni" se meghalni. Szivosabb o annal.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:30:26

Jozsikam, szerintem vedd be a gyogyszered, meg emlekeztesd az apolo bacsit, hogy lejart az internet kereted ott az osztalyon. Ezzel en befejeztem.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 20:33:10

@_atpijkamo_: En egyebkent szinten zenesz, bar a 3x edzes, igy telen nem nagyon fer bele, a cukrosbol a minosegit nem hagyom ki.
Masra nem kenyszeritem ra ugyanezt.

pireza 2021.03.27. 20:45:45

@jozsef_12: eddig is látszott, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, cserébe rendkívül paraszt vitastílusod van, de hogy egy aljas, rosszindulatú geci is vagy, az ebből a legutóbbi válaszodból derült ki egyértelműen. Hogyan tudod BÁRKI halálát kívánni, te EMBERI SELEJT? (klasszikusokat csak pontosan...)

Exploiter 2021.03.27. 21:04:51

Teljes lezárás három hétig, senki se ki, se be, hadsereg, meg mianyám, hajrá.
Csináljátok, már alig várom, h végre kitörjön az igazi lázongás, van egy listám, h abban a pár napban kit kell meglátogatni, mielőtt véget ér a gyújtogatás.
Aztán rá egy hónapra megint elindulnak az esetszámok, megint jöhet a lezárás és akkor már több időm lesz, hosszabb listával. El lehet így tölteni az időt.

Exploiter 2021.03.27. 21:08:51

@dunántúli gyerek:

Én mondjuk jót nevetek a németeken, most kinyitottak a nyomorultak pár boltot végre, amibe be lehet jelentkezni online, erre ki is tört a harmadik hullám.
Le is zárnak megint mindent, nem tudják a kis buták, hogy a brit szar ellen az már nem elég.
Na jó annyira nem röhögök majd amikor az EU gazdasága megint beszarik, de akkor majd jövőre lesz amiatt a gyújtogatás meg a többi móka.

pireza 2021.03.27. 21:13:27

@jozsef_12: kicsi szívem, ha ismernél, nem orbánoznál, mert nálam jobban nem nagyon lehet őt utálni. Te itt nem vitáztál, hanem erőszakosan, ellentmondást nem tűrően, minősíthetetlen stílusban kioktattál számodra ismeretlen embereket, akiknek más a véleménye, mint neked. Az talán még az egyszerű agyadnak is feltűnt, hogy az egyes országok lezárásai elég kis mértékben befolyásolták/befolyásolják a járvány felfutását. A jelenleg napi 250 körüli haláleset az esetek egy részében törvényszerűen bekövetkezett volna a beteg általános állapota miatt. Másik részében nem közvetlenül a covid, hanem az egyéb, többnyire kórházban szerzett fertőzősek okozzák a halált. A "valódi" covidban elhunytak aránya az összes haláleset 3-5 %-a lehet. Viszont a lezárások által okozott pszichés, gazdasági és egzisztenciális károkat jelenleg még csak felbecsülni sem lehet. További kellemes rettegést kívánok.

Motorogre 2021.03.27. 21:26:01

Osztrák kutatók publikálták, hogy a népesség kb. 4 %-ának hiányzik egy olyan gén, ami a covid-immunválaszt kezdeményezné. Ez elég jól egybeesik a 2,5-3%-os halálozással (mert azért párat a doktorok meg tudnak menteni).
Tehát azokat kéne elsősorban oltani kortól függetlenül, akiknél ez a gén-defekt fennáll.

Hm, lehet hogy pl. Észak-Európában, Uj-Zélandon a népesség ilyen szempontból más.

Kétszer voltam már koronás - de oltatom magam, zicher ami tuti.

Exploiter 2021.03.27. 21:28:20

@dunántúli gyerek: jó, hát hogy az utcán hordod-e vagy sem, az pont nulla hatással van a járványra, ellenben az olyan okosságok, mint a távoktatás, munkahelyek meg szektorok bezárása így a második évben hangulattól függetlenül fogják még inkább a földbe vinni az egész varietét.

]{udarauszkasz 2021.03.27. 21:41:13

@Motorogre: Melyik volt a durvabb, az elso, vagy a masodik?

pireza 2021.03.27. 21:45:22

@jozsef_12: neked is szép hétvégét!

Motorogre 2021.03.27. 23:11:20

@Motorogre: @dunántúli gyerek: a tesztelésnek ehhez semmi köze, nem erről írtam.

ember100 2021.03.27. 23:15:41

@jozsef_12:
Helló !

Béla , ja inkább József !
Ki akadályoz meg téged hogy 110% lockdown-t csinálj magadnak
Felőlem hetekig , hónapokig ki se mozdulj otthonról , melóznod sem kell senki sem akadályoz meg benne.
Sőt ha én elmegyek a madaras tecsóba moziba plázába.... attól te pont nem fogsz találkozni velem és akkor sem tudnálak megfertőzni a ha akarnálak .
Ki tar vissza a teljes bezárkózástól ?
Egyszerű aki tömegbe jár SAJÁT életét kockáztatja ha félted az életed zárkózz be a te védelmedre.
Terjeszteni a vírust meg CSAK ott lehet ahol többen vannak DE NEM kötelező másoknak odamenni !
Kérdés mi jobb kockáztatni a vírust vagy elveszteni az egzisztenciát és földönfutóvá válni aztán éhen halni ?
Öregemék kajakra nem jártak sehova és az ellátásuk is csak távolságtartással maszkban történ amíg meg nem kapták a 2 db oltást és nem lettek védettek és még most sem járnak tömegbe.
A "stílusod" meg több mint alpári !!!!!

Motorogre 2021.03.27. 23:16:04

@]{udarauszkasz: egyik sem volt vészes, talán az első nagyobb ijedséget okozott. Van eü a családban, korrekt infókat kaptam. Átlagos 65-ös vagyok (semmmi diabétesz stb.).
Remélem lassan megszokjuk... de meddig mutáns a mutáns? Az elefánt egy mutáns szirtiborz ?

Visceroid 2021.03.27. 23:17:57

"Az emberek azt szeretnék, hogy minden kívánságukat teljesítsék, de ez katasztrófához vezet. "

Nahát azért ez nem olyan bonyolult. Csak nem kellene lopni. Azon kívül egy politikusnak nem az emberek, hanem a saját kívánságait kell teljesítenie, mint ahogy teszik ezt jó ideje.

Almandin 2021.03.28. 03:07:05

@jozsef_12: Te még annál is betegebb vagy, Matyi, mint amit eddig gondoltam.
Kedves Blogger! Matyitlanítást kérünk, mert nem lehet normálisan beszélgetni tőle.

Exploiter 2021.03.28. 07:36:06

@Almandin:

Matyi egy iránytű. Az ilyen emberellenes degenerált lények jelzik a rossz irányt. Gyakorlatilag minden témában és minden esetben amellett az álláspont mellett őrjöng, ami a legnagyobb kárt okozza az embereknek.
Ha bizonytalan vagy egy dilemmában, nézd meg, hogy az ilyenek mit mondanak és csináld az ellentétjét.
A világ egy éve mégis rájuk hallgat... sikerült is tönkre tenni minden szinten mostanra.

miért baj ha telefon vagyok 2021.03.28. 07:42:40

@jozsef_12:
Te vagy rá a legjobb példa, hogy mit okozna a teljes lezárás.
Jóval több ilyen fusztrált náci járkálna közöttünk.
Na ők aztán igazán komoly népírtást végeznének csak azért, mert valakit kikiáltanak ellenségnek.

Ménár Atya 2021.03.28. 07:57:12

Ez a lezárás, max kínában működik, európában láthatóan nem.
Itt úgy döntöttek az európaiak, hogy fontosabb plázában korzózni, és utána hetekig kínlódni betegen, ezért képesek bíróságra menni a lezárás ellen, tüntetni ,ikeába menni tömegesen, hogy legyen otthon "godmorgon, meg hovsta", mert arra nagy szükség van a járvány alatt...........
Az ellenzékünk gyalázatosan hülye, láthatóan pont az ellenkezőjét követelik az épp aktuális intézkedéseknek, ha zárnak,akkor nyitni kell, ha nyitnak akkor zárni kell, hazudoznak,álhíreket terjesztenek, oltásellenesek, persze sorra dőlnek az elméleteik, ma már bárhol oltanának orosz vagy kínai vakcinával.ha kapnának.
Az eu hazudozik és töketlenkedik, így nem jutunk oltóanyaghoz.
A háromhetes zárás akkor lenne jó, ha egész európa zárt volna, így hogy mindig épp ott zárnak, ahol a legjobban terjed a járvány, nem sok értelme lenne.
Az egyéni felelősség lenne a legfontosabb, de láthatóan ez nem működik, "hiszen a múlt héten sem volt bajom, meg tavasszal sem, miért pont most kapnám el". Jó kis tanulság lesz ez az időszak későbbi időkben. Már most látszik,nem szabad kiszolgáltatottá válni egy központi vezetésnek, mert ez nem működött európában, saját tartalékok,és kapacitások kellenek bizonyos területeken,másként magunkra hagynak, sőt keményebb vészhelyzeti törvényekre is szükség lenne, ahol a gődény féléket nem simogatják, hanem a vészhelyzeti intézkedéseket megszegőket kivonják, és később elszámoltatják.

Exploiter 2021.03.28. 09:06:42

@Ménár Atya:

Hova akarnál még több fasizmust? Nem elég az a szar, ami van?
Nézd meg a sok nyomorultat, most jön majd az, hogy aki nincs beoltva, az nem csinálhat semmit.
Egy újabb évet vesznek el tízmillió ember életéből.
Két év már pont elég lesz megnyomorítani az egész országot pszichésen is, eddig csak gazdaságilag sikerült.
Az első olyan pártra fogok legközelebb szavazni, aki megígéri, hogy mindenkit felakaszt, akinek köze volt a “védekezéshez”.

Indriq 2021.03.28. 09:17:54

Nem tudom mi a probléma, tállai szerint már 1500000 millió magyart beoltottak, ez kb az egész évezredet le fogja fedni... de lehet a következőt is

Ménár Atya 2021.03.28. 09:40:52

@jozsef_12: Ugyan Fitymatyi, kínlódni csak te kínlódtál egész tavasszal.
Már megint előre vonyítasz te dk-s kutya,mint akkor is.
Jelzem az ostoba fejednek első hullám vége, nálunk 600 halott, olaszoknál franciáknál 30000.
Tehát az egyik legjobb védekezést magyarország hajtotta végre.
Most egyelőre nem állunk jól, a gond csak épp annyi, hogy nyár elején,amikor a franciáknál 13 ember feltámadt a statisztikák szerint, a többieknél pedig gyakorlatilag nulla elhalálozás lett egyik napról a másikra, ezek után az adataik manipulálása a gazdasági érdekeik miatt biztos.
De akkor most megint mondom kis hülyegyerek, várjuk ki a végét, de megint a faszerdőbe fogsz tántorogni mint tavasszal is :)
Egyelőre egy dolog biztos, az ellenzék mindent megtesz azért hogy ne oltsanak, és a lehető legtöbb megbetegedés legyen.
Az emberek pedig még mindig nem veszik komolyan a vírus következményeit.
Te meg ostoba , rinyálhatsz, már a fajtád sem veszi komolyan az agymenéseid.
Buta vagy.
És . :)

Kivlov 2021.03.28. 11:24:02

Tévedés.
Lezárással nem győzzük le a vírust. Csak időben eltoljuk a fertőseket, "laposítjuk" a görbét.
Legyőzni (ideiglenesen) csak átfertőződéssel, átoltottsággal lehet. Amíg nem jön egy újabb mutáció.
A lezárások kvázi értelmetlenek.

csakeztengedte 2021.03.28. 11:27:35

Orbán pávatánca az oka a több ezer halottnak. Bajban ismerszik meg az ember. Pszichopata.

midnight coder 2021.03.28. 12:08:12

Igazából ez egy sok ismeretlenes egyenlet. Az egyik dolog az, hogy ok, lezárunk. De ennek nyilván ára van: gazdasági visszaesés, és persze egy rakás ideges ember aki nem bírja a bezártságot. Ezt sem lehet igazán elítélni: az ember alapvetõen nem a városi életmódra van kitalálva, és ezt igazán azzal lehet kompenzálni, ha az ember kimegy a lakásból a terekre, parkokba, szórakozóhelyekbe, plázákba, múzeumokba, stb. Vagy akár kimozdul a városból.

A másik oldalon pedig elég szar dolog COVID-ba meghalni. És aki túléli, annak is okozhat elég csúnya szövõdményeket. Az is egy érdekes kérdés, hogy mi a fenét lehet tenni. Egyrészt, aki - hozzám hasonlóan - túlesett rajta, az sem lehet teljesen nyugodt, mert ez a védettség csak pár hónapig tart. Másrészt, az az elmélet, hogy a mutációk során csak kevésbé súlyosak terjednek el, erõsen megdõlni látzik, ahogy most kinéz, az egyes mutációk nem hogy gyengülnének de még erõsödnek is.

Igazából a megoldás az lenne, ha egyszerre beoltanák az egész emberiséget, de ez nyilván kivitelezhetetlen, ráadásul már vannak mutációk amik a jelenlegi vakcinának, sőt a fertõzés által szerzett immunitásnak is ellenállnak.

kommentes nikk 2021.03.28. 12:25:46

Az általános lezárásnak szerintem több a hátránya, mint a haszna, a logikus az lenne, ha a veszélyeztetett réteget szigetelnénk el, tehát 65 felett szigorú karantén, és külön bevásárlási sáv csak nekik, az aktív, dolgozó emberek meg maszk és távolságtartás mellett élhetnék az életüket, és nem menne gallyra az ágazatok fele. Közben lehetne oltani ezerrel, kínai mintára először nem az öregeket, hanem a gazdaságot pörgető fiatalokat. Nyilván a nyuggerek segge nyalása miatt ezt nem lehet megtenni, mert a végén még nem szavaznának a köpcösre, de logikailag rendben lenne.

midnight coder 2021.03.28. 12:38:11

@kommentes nikk: Az újabb mutánsoknál már pont nem a 65 év felettiek a veszélyeztetettek, hanem a fiatalabbak.

Orbán pont ott kúrta el, hogy a most az elsõ hullám tapasztalatait vette alapul. Egyrészt, hogy az általános iskolák lezárása problémás, mert a gyerekekkel otthon kell maradni a szülõknek, illetve akik amúgy is otthon vannak, azok nem tudják zavartalanul élvezni a Szulejmán következõ részét. A második, hogy a COVID nem nagyon fertõz gyerekek között.

Na most, jött az újabb hullám a mutációkkal. Ez viszont már arat a fiatalok között is, és vígan terjesztik a gyerekek egymás közt, ahol több testvér van osztályok közt, sõt iskolák közt. És persze a gyerekek aztán hazaviszik szülõknek, nagyszülõknek. De Orbánék ezt csak nagyon késve vették figyelembe, és most is amint lehet nyitni akarják az iskolákat. És ezért szarok az eredmények most.

odamondó 2021.03.28. 12:53:15

@_atpijkamo_: ezt nagyon helyesen teszed viszont sok ember véleményem szerint a covidtól retteg amúgy teljes önpusztításban él. (vicces amikor emberek az oltási igazolványt követelik, hogy kocsmába mehessenek)

@midnight coder: arat a fiatalok között azért erős túlzás.

]{udarauszkasz 2021.03.28. 13:10:01

@jozsef_12: @jozsef_12: @jozsef_12: @jozsef_12: @jozsef_12:
Te meg mindig a tegnapi valaszaidat vagolapozod?
Szerintem tenyleg nezesd meg magad szakemberrel, mert ha ezek a problemak elhatalmasodnak rajtad, es vegleg elveszted magad folott a kontrollt, akar valaki meg is serulhet a kornyezetedben. Nekem feligmeddig disszociativ, feligmeddig paranoid kis rogeszmes beutessel. Habar a rogeszme egyre inkabb kezdi atvenni a stafetabotot, nem vagyok szagember e teren, ezert kene, hogy egy doki megnezzen. Most komolyan. Ha veletlenul valakit kesobb bantasz, mert nem tudsz magadrol, mar keso lesz.

]{udarauszkasz 2021.03.28. 13:26:25

@jozsef_12: Tragikomikus egy figura vagy, a sajat beszolasomat vagolapozod vissza.
Egy tanulmanyt megernel, az a baj, hogy nemsok pszicho tanoncot ismerek, akinek a diplomamunkajahoz segitseg lehetnel... De talan a rendor rokon ismer profilozokat, akiknek esetleg gyakorlati feladatnak megfelelsz.

]{udarauszkasz 2021.03.28. 14:57:56

Na, utananeztem a korkepnek: pszichopatia. Az uvolto majom szindroma. mindenkit tuluvolteni, csak a te velemenyed lassa, hallja mindenki.

antiinternáci 2021.03.28. 15:00:04

@jozsef_12:

"Az ellenzéki pártok nagyjából ezt is képviselték."

Már hogy melyik országban?
Mert nálunk habzó szájjal nyitást követeltek még két-három héttel ezelőtt is.
Szabotálták az oltást is, mindent elkövettek, hogy a jelenlegi súlyos helyzet bekövetkezzen, romoljon.
Az Szaniszló nevű ÁVÓ Párti polgármester visszaküldte (!!!) a vakcinákat, talán hogy növekedjen az áldozatok száma. De hát le is ÍRTÁK, hogy minél több az áldozat,annál jobb nekik politikailag...

A kormánynak borzasztó ellenszélben kell dolgoznia, ilyen alávalóan viselkedő ellenzék a világon sehol sincs.
Ugyanakkor a kormány hibázott is abban, hogy a bolsevista uszítókat nem tartóztatták le, hogy nem szállt szembe határozottabban a szélsőségesek védekezés elleni propagandájával.
Most egészen biztosan nincs itt az ideje annak, hogy nyitásról beszéljen bárki is. Jobban kellene hangsúlyozni az egyéni felelősséget is a védekezésben, meggyőzni a szélsőségesek által feluszított választókat, hogy nem, nem lesz jobb, ha a járványhelyzet romlik.

ember100 2021.03.28. 16:12:45

@antiinternáci:
Helló !

Rég olvastam ekkora sületlenséget és uszítást egyszerre :)
Ugye te fertőtlenítő szerrel fogod oltatni magad ? Trump megmondta hogy az jó a vírus ellen .
Az ellenzék és az az orvos CSAK azt szerette volna látni , tudni hogy biztonságos-e az oltás , tesztek papírok stb.
Igen nyitni kell hogy ne menjenek tönkre az emberek ne haljanak éhen...A Fényességes Vezetőd épp csak a kisembereket hagyja cserben ! Lölő szállodáira 70 milliárd ,
sportra 65 milliárd egészségügyre 24 milliárd a járvány óta ?
MI EZ HA NEM HAZAÁRULÁS ????
Ez az ellenzékre mutogatás meg egy irdatlan hülyeség !
A Fényességes Vezetőnek MINDENE meg van hatalom , pénz MINDEN még a teljeskörű felhatalmazást a járvány idejére de elbaxta mert bőven visszaélt vele.
16.0000 lélegeztetőgép , az egészségügy átalakítása járvány idején ... ez egyszerű dilettantizmus és akkor az ellenzék a felelős MUHAHA.

midnight coder 2021.03.28. 17:05:12

Látom, Brendel Matyinak ma sem sikerült kielégitenie a kecskéjét, és az ismét csak lelépett. Szar ügy.

midnight coder 2021.03.28. 17:10:14

@ember100: Egyrészt igazságod van, Orbán a seggébe dughatná már fel a stadionjait. Másrészt, az egészségügyet nem lehet egyik napról a másikra gatyába rázni, és fõleg nem egy krízis közepén. És igen, Orbán szarhatna egy farfekvéses kövér sünit amikor a puszta közepére is stadionokat épít, miközben a kórházak, iskolák olyan állapotban vannak amilyenben. Ugyanakkor a Fletó vezette ellenzéknek rohadtul nincs erkölcsi alapja ezt felróni amikor hatalmon õk is inkább az ágybezárásban voltak jók, és nem az egészségügy fejlesztésében. A magyar egészségügy nem az elmúlt 10 évben lett szar, hanem az elmúlt 30 évben lett egyre szarabb. Ami amúgy az oktatásra is igaz, bár itt Orbánék még rátettek a meglévõ szarra egy extra lapáttal.

Motorogre 2021.03.28. 18:53:17

@dunántúli gyerek: Szerintem egyformát értjük, csak máshogy fogalmazzuk:
a) az összlakosság kb. 2,5-5%-a halt meg covidban
b) az összlakosság kb. 4 %-ának hiányzik az a gén, ami a hatékony (szükséges és elégséges) immunválaszért felelős.

Utó Pista 2021.03.28. 19:14:18

@jozsef_12: ....hogy ember ennyire hogy lehet sötét mint te, az rejtély számomra.

Utó Pista 2021.03.28. 19:23:03

@jozsef_12: Elképzelem azt a szúnyogcsődör testeted, amint pofa nélkül jól megmondod mindenkinek és közben vered a faszod mert olyan nővel biztosan nem voltál még, aki ingyen lefeküdne veled. Maximum anyád vehette el a szűzességedet mivel apád lelépett időben és nem volt aki megdugja anyádat ezért kénytelen volt beérni veled.

HaD 2021.03.28. 20:03:47

ugy látom a fidesz afitprop osztály megint sikresen alkalmazza ezt az obstrukciós technikát....a blog meg türi:(:(

ertelmetlensegi 2021.03.28. 20:22:00

Két hétig, esetleg három hétig lakhelyére mindenkit bezárni! Csak max. 500 méterre lehet kimenni, persze maszkban! Határokat lezárni, még a határon túli új magyar állampolgárokat sem szabad beengedni. Rendőröket, katonákat az utca sarkokra kivezényelni ellenőrzőpontok felállítása, helyszíni bírságolni! Tömegközlekedést erőteljesen csökkenteni, talán az éjszakai járatok szintjéig.Mobil oltó buszokat beállítani és érvényt szerezni a oltástervnek. Ha valaki indokolatlanul akar oltást az hazazavarni, helyszíni bírsággal sújtani! Polgári repülést beszüntetni, még a magán repkedést is. Vonatok, buszok a határig közlekedhetnek, nincs átjárás. A stadionokra és a haveroknak szánt milliárdokból két-három hétre a minimálórabér támogatást fizetni az állandó lakhellyel rendelkező Magyarországon élő magyar állampolgároknak.

Oszt jó napot, a sok engedetlen magyar bikanépnek!

Almandin 2021.03.28. 23:47:59

Kedves blogger! Látod, mi folyik itt? Brendel őrjöngése és más semmi. Miért hagyod ezt?

odamondó 2021.03.29. 11:54:53

@ertelmetlensegi: szerintem ezt tavaly márciusban kellett volna megtenni.

Most már mindegy. Aki még mindig fél az zárja magára az ajtót és dobja ki a kulcsot az ablakon.

Almandin 2021.03.29. 16:07:31

@73939133: Szerintem is. Kiegészítve egy beutazási tilalommal a járvány végéig.
süti beállítások módosítása