HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A korona vírus és a béka

2021.04.03. 10:45 Steve123

Mindenki ismeri, az egyébként hamis, történetet, hogyha a békát forró vízbe dobják kiugrik, de ha szép lassan melegítik alatta a vizet, akkor megfő. A történet mondanivalója, hogyha mindenhez hozzá lehet szokni, akár a halálhoz is. 

Emlékszünk még a veronai buszbalesetre? Egy busznyi ember meghalt, megsebesült. A hírek hosszú hetekig foglalkoztak a témával. Elvégre nem természetes, hogy egyszerre meghalljon ennyi ember. Képzeljük el, hogy meghal egy busznyi ember balesetben. Olyanban, ami el is kerülhető lett volna. Aztán két óra múlva újabb hír, hogy egy másik buszbaleset is történt. Ez a busz is tele volt, itt is mindenki meghalt. Az emberek nem akarják elhinni, hogy két ilyen baleset is történhet egyetlen nap. Mindenki a felelőst keresi. Műszaki hiba volt, a sofőr lett rosszul, túl gyorsan mentek? Egymás után születnek a teóriák, de jön a hír a harmadik balesetről, majd a negyedikről, az ötödikről. Ekkor már a teljes buszközlekedést leállították, vizsgálóbizottságokat állítottak fel. A felháborodás óriási. Az egész ország gyászol, a nemzetközi hírekbe is bekerültek a magyar buszbalesetek. 

Körülbelül ennyi ember halt meg ma. Tegnap is. És tegnapelőtt is. Nagy valószínűséggel ennyien halnak meg holnap és holnapután is. És ezt mind meg lehet magyarázni.

"Orbán Viktor hangsúlyozta, tévednek, akik azt gondolják, hogy lezárásokkal meg lehet állítani a vírust, a leghatásosabb módszer a vakcina. A többi országban zajló védekezésről és a vakcinabeszerzésekről szólva kiemelte, jól teszik, hogy a németek, franciák, osztrákok szigorítanak, hiszen nekik nincs vakcinájuk."

Az előbbi kijelentés tökéletes példa a csúsztatásra. Új-Zéland, Kína, Tajvan, Ausztrália, Japán, Vietnám, megmutatták, hogy extrém mértékű lezárásokkal el lehet kerülni a katasztrófát. Lehet azt mondani, hogy szigetországban könnyű, kommunista országban könnyű, de senki sem kétli, hogy Orbán Viktornak két-harmados többséggel a hát mögött minden lehetősége megvolt arra, hogy a járványt sokkal agresszívabban és hatásosabban kezelje. Orbán Viktor olyan, a saját személyét középpontba állító rendszert hozott létre, ami most nagyon hatékony tudott volna lenni. Orbán Viktor az illetékes elvtárs, Magyarországon az történik, amit ő akar. 

Minden hatalma ellenére az eredményei sajnos tragikusak. A https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries április 3-dikai adatai szerint nálunk az egymillió főre jutó hallottak száma 2230, a lesajnált németeknél 922, franciáknál 1473, osztrákoknál 1039. 

Nem Orbán Viktor a béka, hanem mi választópolgárok, akik nem kérjük számon, hogy miért ilyen eredménytelen a járványkezelés, hanem természetesnek tekintjük, hogy minden nap meg kell halnia több száz embernek és lelkesen várjuk a híreket lazításokról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr1616489082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása