HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Deviza per ítélet

2013.10.16. 16:22 Steve123

Már több bírósági itélet is született, amely a hitelesnek adott igazat a bankokkal szemben. Ezekben a perekben nem azt vitatták, hogy kell-e fizetni, hogy van-e deviza a szerződés mögött, hanem, azt mondták ki, hogy a bankok kamatmeghatározási gyakorlata ködösen van megfogalmazva. Ez bizony sokszor így van. A bank szánt szándékkal fogalmazott homályosan, olyan gumiszabályokat alkotott, amibe minden belefér. Igaz, hogy az ügyfelek nagy részét, az olyan "apróságok", mint a kamat és annak változása nem érdekeli, de egy szerződésnek, akkor is pontosnak és érthetőnek kell lennie. Ezzel sem a bank, sem a hatóság nem foglalkozott. A szerződés mellékletében kellene, hogy legyen egy vagy több törlesztőterv, ami bemutatja, hogyan változik majd a törlesztő és a tőketartozás az évek alatt különböző esetekben. Ezt előre kell bemutatni! Sőt, adjanak egy egyszerű excel táblát a kedves ügyfélnek, aki árfolyamot, kamatszintet, egyéb paramétereket állítva tetszőleges forgatókönyvet állíthat elő magának.

Egy szerződés legyen értelmezhető az átlag ember számára. A lényegi része ne legyen több, 4-5 oldalnál és mellékletekkel együtt se haladja meg a 20-t. Legyen benne egy képlet, aminek a segítségével bárki meg tudja határozni a havi törlesztőt. 

Szólj hozzá!

Címkék: deviza hitel deviza adós deviza károsult deviza hiteles

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr675571871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása