HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az autóhitelesek "megmentése"

2014.02.07. 09:23 Steve123

Új autót vettél devizahitelből? Majd a buszozok segítenek neked!

Lázár János már az autót vásárló devizahitelesket is megmentené. Kezd nyílni a bicska zsebemben. Állami pénzből, az én adómból akarják megmenteni azt, aki új autót vett magának? Az árfolyam kockázatot fizesse az, aki használt autót vett vagy éppen buszozik? Vagy majd a bank fogja lenyelni a veszteséget? Amit természetesen megint nem fog áthárítani ránk? Ez már a populizmus legkárosabb formája.

Egyébként is allergiás vagyok Lázárra. Ha Orbán mond ilyen hülyeséget, neki el tudom valamennyire nézni, mert ő már valamit letett az asztalra. Lázár büszkélkedett a városa devizahitelével, amikor erősödött a forint, utána persze hirtelen ők is az átvertek kategóriába kerültek. Ilyen embernek nem sok mindent hiszek el.

Azt is meg kell érteni végre, hogy törvénybe lehet iktatni az elsétálás jogát, de az csak a jővőbeni szerződésekre vonatkozhat! Te örülnél, ha kölcsönadsz és az állam utána átírja a szerződést a te károdra? Azt is át kell gondolni, hogy mennyi hitelt adnak majd a bankok, ha az elsétálás általános gyakorlat lesz.

Emberileg megértem a devizahiteleseket. Itt emberekről, életekről, családokról van szó. Ekkora törlesztő emelkedésre tényleg nem számítottak. A bank is figyelmezthette volna őket jobban, ők is lehettek volna felelősebbek, az állam is közbeavatkozhatott volna. Egy otthon elvesztése, akkor is tragédia, ha valójában sosem volt igazán az övüké. De könyörgöm, nehogy már az autóhiteleseket is megmentsék! Ők használták eddig az autót és most a többiek viseljék az áfrolyam kockázatot? Kik jönnek ezután? Visszafizetik mindenkinek a lottószelvény árát, ha nem nyert? 

             

Frissítés: "Jánost biztosan elragadta a hév valamelyik kampányrendezvényen. A miniszterelnök nyilvánvalóvá tette, hogy az autóhitelekről nem lehet szó, csak a lakáshitelekről" - tudta meg a lap jól értesült forrásból.

Február óta egyetlen kormányzati politikus sem erősítette meg, hogy valóban tárgyalnának egy ehhez hasonló, autóvásárlási céllal felvett devizahitelekre is vonatkozó csomagról. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese is arról beszélt a héten, hogy csak a lakáscélú, deviza alapú jelzáloghitelesekre vonatkozik a beígért mentőcsomag.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr95803312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2014.02.13. 20:07:57

a probléma az, hogy az autók ára nem fedezi a tartozást, és hiába bukja be a tulaj az autót, még mindig marad tartozása, ami miatt a lakása is veszélybe kerülhet.
Valahol azt mondom, hogy két félnek, az autósnak és a banknak közösen be kéne nyelni a veszteséget. Két felelőtlen balfasz. Az egyik azért, mert úgy vett autót, hogy nem volt rá pénze, a másik meg azért, mert olyannak adott kölcsön, akiről tudta, hogy nem fogja visszaadni
süti beállítások módosítása