HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Milliárdok ide-oda

2015.08.19. 13:59 Steve123

10-15 millió felett már nem tudunk számolni, utána már csak a sok következik. Egyszerűen nem vagyunk hozzászokva ekkora értékekhez. Emlékszünk még, hogy a Quaestor kapcsán mennyi pénznek tűnt nyoma? 200 millió, 2 milliárd, 20 milliárd, vagy 200 milliárd?

Összehasonlítani viszont tudunk. 44 milliárd kb. másfélszer annyi, mint 31 milliárd. Forintosítják az autó deviza hiteleket is, méghozzá piaci árfolyamon. Ez nagy szó, hiszen eddig mindenféle kamu árfolyamokat találtak ki, hogy segítsék a választókat. Persze, ha csak piaci forintosításról lenne szó, akkor az ügyfelek nem járnának jól, ezért kapnak 31 milliárdot, felét az államtól, felét a bankoktól. Kb. 10% kedvezményt kapnak így az ügyfelek. 

Egy másik hír szerint a Budapest Esztergom vonal menetidejét sikerült 44 milliárd forintért kemény 5 perccel csökkenteni. Így a 35 km/h-s átlagsebesség egészen 39-ig szárnyalt. Bizonyára én vagyok gonosz, mert ez a személyvonat és lett két új állomás is. Végül is EU pénzből áshatnánk gödröket is, amit utána betemetünk, a gazdaság akkor is pörög. 

Az egyik oldalon 31 milliárddal segítik a devizahiteleseket, a másik oldalon 4 km/h-al sikerült növelni az átlagsebességet 44 milliárdét. Vagy ebből a két tételből összesen kb. 6000 szociális bérlakást vehetett volna az állam. Mindenki döntse el, hogy melyik a fontosabb, hasznosabb!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr417717960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása