HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Star Wars 7 vélemény

2015.12.21. 13:55 Steve123

A Star Wars 7 egy jó film, de Star Wars mércével gyenge. Csodálatos volt a látvány, de nem volt meg az a hangulat, amit elvártam tőle. A bemutatókat jobban összerakták, mint a filmet. Túl magasan volt a léc. Az Episode 1-t néhány jelenettel rontották el, Nincs apja, Jar-jar, midikloriánok, de a hangulat ennek ellenére jó volt. Most nem voltak kirívóan idegesítő jelenetek, de a film mégsem állt össze. Mintha be akartak volna erőszakolni, minden nézőcsalogató részt, amik sajnos egymást gyengítették. Nem mertek elszakadni a korábbi részek bevállt receptjeiről, amikor meg elszakadtak, akkor meg a kényszeredett újítás savanyú ízét éreztem. Lehet, hogy bennem van a hiba, lehet, hogy már túl sok filmet láttam, vagy nem én voltam a célközönség.

Jöjjenek a konkrét kifogásaim. Önmagában egyik sem jelentős, de együttes hatásuk az volt, ami. Ott fejeződött be a történt, hogy a második Halálcsillagot megsémisítik, az uralkodó meghal, győznek a lázadók. A nyitó  szövegnek arról kellene szólnia, hogy mi történt azóta. Annyit tudunk meg, hogy most ellenállók vannak, akiket támogat köztársaság, és megjelent a First Order. Zavaros az egész. Kik az ellenállók, miért vannak kevesen? Hogy lett ilyen erős a First Order? Kik támogatják.

Luke Skywalker az egyetlen remény. Miért is? A Jedik sem mindenhatóak.

Finn klón vagy nem klón? Ő az egyetlen elégedetlen? Még a sisakjukat sem vehetik le engedély nélkül? Tényleg ennyire egysíkúak a roham osztagosok? Finn nem képes lelőni civileket, de a bajtársait igen? Hát persze, hogy tud ő is bánni a lézerkarddal! Még szerencse, hogy az ellenfélnél is van egy vibró penge. Csak úgy véletlen. Ha szerelmi szál lett volna közte és Rey között, akkor az végkép betette volna az ajtót.

Kylo-t nehezen lehetett komolyan venni miután levette a sisakját, tejfeles szájúnak tűnt. Túl ismerős, hogy megint van egy maszkos gonosz és annak egy mestere. Természetesen minden részben kell egy újfajta lézerkard. A First Order túl nácira sikerült. Agyatlan fanatikusok, akik nagyon erősek, de úgy is legyőzik őket.

A még újabb halálcsillag, ami persze még nagyobb, egy olyan pont volt, amikor megkérdeztem magamtól, hogy tényleg? Most már egyszerre 4-5 bolygót is meg lehet semmisíteni? A következő részben majd 4-5 csillagrendszert pusztít el egyszerre? Persze ezt a Halálcsillagot is ugyanúgy fel lehet robbantani, ahogy az előzőeket. Az űrhajók minden gond nélkül kibírják a roncs derbizést? Semmi sem megy tönkre? És persze, hogy a szakadék szélén áll meg a Falcon.

Han Solo jó volt, mint színész, de hogy visszavedlett csempésszé, már zavaró volt. Leilát be sem tettem volna. Jobb a szépre emlékezni. Különben is, tényleg csak egy tábornok van az ellenállóknál? Kicsit belterjes ez a rész. Leila testvérét keresik, a fia a főgonosz és persze a férje is ott van.

Rey nekem tetszett, sokat tett a filmhez. Bár az zavart, hogy minden féle képzés nélkül tudta használni a lézerkardot, értett az űrhajókhoz és az elme trükk is ment neki. 

A hihetőséghez a látványnál fontosabb a világ kidolgozottsága és a sztori logikussága. Lehet lopni az előző részekből, de azt jól kell tenni. Újabb halálcsillag helyett, lehetett volna egy űrcsata a végén, vagy egy szárazföldi, de nem olyan, ami negyed óráig tart, hanem napokig, vagy hetekig. Lehetett volna Timothy Zahn-os történetet megcsinálni vagy a KOTOR íróját felkérni. Sok minden lehetett volna.

Még egyszer, ez egy jó film volt, amit csak ajánlani tudok, de remélem a következő rész jobb lesz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr348188302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.