HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A Quaestor befektetési jegyek kárpótlása

2017.08.09. 12:36 Steve123

Most ért el oda a felszámoló, hogy a Quaestor befektetési jegyeket kiadják. Eddig erről semmilyen információ nem volt, most két év elteltével úgy látszik csoda történt. Persze nem tökéletes csoda.

  1. Megint utazni kell, ugyanis az NHB banknál kell ideiglenesen számlát nyitni, és az nem sok van az országban. Ők még nem hallottak az online számlanyitásról.
  2. A papírmunka körülbelül 40 perc. Nem viccellek! Ez a bürokrácia állatorvosi lova. Újból és újból megadja az ember ugyanazokat az adatokat olyan nyomtatványokon, amelyek nehezen érthetőek és rengeteg bla-blát tartalmaznak. 
  3. Költségek: Az utazási költség mellett, az NHB banknál számlát kell nyitni ennek 900 ft a díja. A quaestor számlák átvezetése 5000ft számlánként. Tehát, ha volt több tbsz-ed, akkor az mind külön számla. 
  4. A titkos információ: a tájékoztató levél nem tartalmazza, de van arra is lehetőség, hogy a 2500ft-ért a Quaestoron belül átvezessék a számlákat egybe és akkor csak egyszer kell csak fizetni az 5000ft-t. Rendes dolog, hogy ezt személyesen elmondják, de sok ember megnézte, hogy az 5000 ft levonások után megéri-e neki vesződni. Négy számla esetén nem mindegy, hogy 20e-t vagy 12,5et-t kell fizetni.

Miért nem lehetett ezt egyszerűbben elintézni? Például úgy, hogy a károsultnak nem kell csinálni semmit, csak utalják a pénzt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr6012730578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása