HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az utolsó Jedik

2017.12.23. 21:08 Steve123

Mindig is Start Wars rajongó voltam, de az Ébredő erő közepes film volt. Reménykedtem, hogy az Epizód 8, majd kiküszöböli a csorbát, de csalatkoznom kellett. Nehéz megfogalmaznom, hogy mi volt a baj. Rengeteg olyan mozzanat volt, ami önmagában nem lett volna nagy gond, de együtt azt okozták, hogy nem ragadott magával a film. Reméltem, hogy most végre elmondják, hogy a Birodalom bukása után, mi is történt. Hogy lehet, hogy a First Order  van erőfölényben, az Ellenállás pedig alig ezer ember? Idegesített, hogy amikor megjelenik egy szuper csillagromboló, akkor azt egy vadászgép és néhány bombázó könnyedén megsemmisíti. Megjelenik még egy, természetesen ugyanaz a sorsa. A First Order katonái arctalan bábuk, nem sokkal jobban vehetőek komolyan, mint az epizód 1 vicces robotjai. Csak találgatni lehetett, hogy Luke miért gondolja úgy, hogy a Jedi rendet nem szabad feléleszteni. Értem én, hogy volt egy nagy kudarca, de úgy tűnik, hogy a Sith-ek, Snoke, feltűnnek a semmiből, akár vannak Jedik, akár nincsenek. Túl sok volt a viceskedés. 

Az Epizód 1-t lehet szidni, mert néhány jelenetet nagyon ki kellett volna vágni, sőt inkább kiégetni. Az Epizód 8-t nem lehet ezzel a módszer rendbe tenni. Nem értem, hogy miért nem mertek bátrak lenni. A Star Wars játékok nagyon jó történeteket mutattak be. A kedvenceim azok, amikor a Birodalom szemszögéből mutatták be az eseményeket. Miért nem lehetett volna a First Order erőhátrányban, aki taktikával, jobb technikával ellensúlyozza ezt a hátrányt. Lehettek volna hatalmas csaták, hadjáratok, amik több napig, több évig tartanak. 

A film utolsó harmada már tetszett. Ott már éreztem a Star Wars érzést, de túl kevés volt, túl későn. Tudom, hogy ízlések és pofonok, sokaknak fog tetszeni a 8-dik rész, de a lécet leverte. A Zsivány egyes megmutatta, hogy most is lehet jó Star Wars filmet készíteni. Reménykedjünk és Az erő legyen velünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr4613520929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása