HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Konzultáció az újraindításról: Újból furcsa kérdéseket kaptunk

2021.02.19. 11:12 Steve123

Az korábbi konzultációk távol álltak az igazi párbeszédtől. A kérdések olyan blőd módon voltak megfogalmazva, annyira irányították a választ, hogy értelmetlen volt a kitöltésük. A Fidesz szavazó kitöltötte és ezzel támogatta a kormányt, a más pártot támogatók vagy kapásból összetépték vagy próbáltak válaszolni, de rossz kérdésekre csak rossz válaszokat lehet adni. Ráadásul az egész rengeteg pénzbe került. 

Ezen a téren végre történt előrelépés, mert végre online lehet kitölteni a kérdőívet. Kíváncsi vagyok, hogy most mennyibe került a teljes lebonyolítás. Sajnos a kérdések most sem sikerültek túl jól. Előre elárulom, hogy a kormány szerint mindenhol az első válasz a helyes. Nem akarják, hogy véletlenül rosszul válasszon bárki.

 

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?

Egy lépésben feloldani az olyan, mintha a bíróságon két ítélet van, ártatlan, akkor elmehet vagy bűnös, akkor halálbüntetés. 

 

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

Ime egy értelmetlen kérdés. Aki nem betegedhet, nem fertőzhet másokat azokkal mért kell kiszúrni? Hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is? 

 

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

Ez egy kacifántos kérdés. Elsőre úgy tűnik, hogy az a kérdés, hogy enyhítés első lépése a kijárási tilalom enyhítése legyen-e. Csakhogy ott van a betoldás, hogy "amint a járványügyi helyzet engedi". Vagyis a kérdés arra irányul, hogy ha már lehet enyhíteni a kijárási tilalmat, akkor enyhítsük-e. A helyes válasz igen.

 

A 4., 5. és 6. kérdés ugyanezt kérdezi a szállodákra, a sportlétesítményekre és a koncertekre. Még véletlenül sem mertek feltenni egy igazi kérdést. Például, hogy ha napi kevesebb, mint 1000 új eset van, akkor lehet-e enyhíteni a kijárási korlátozást? Ha nem 1000-nél, akkor hánynál? Vagy például, hogy milyen sorrendben oldják fel a korlátozásokat?

 

7.  Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Ez a kedvencem. Hányszor hallottuk már, hogy a vírust behurcolják a gonosz külföldiek meg a migránsok persze. Az igaz, hogy úgy hozták be a vírust, de az emberek nagy része itthon fertőződött meg. A határokat akkor kell védeni, hogy belül nincs vagy csak nagyon kevés a beteg. Utólag teljesen felesleges erősködni. Ilyen logikával a megyehatárokat, vagy akár minden települést is le lehetne zárni. Persze itt is az a helyes válasz, hogy zárjuk le jól a határokat. Csak arra leszek kíváncsi, hogy ki kap majd mentességet. Feltehetőleg az árufuvarozok, az ingázók, a politikusok, az üzleti útra tartók. 

 

Őszintén remélem, hogy egyre több dologban fogják megkérdezni az embereket. A technika lehetővé tette, hogy elenyésző pénzből lehet egy online konzultációt tartani. Persze a dolognak akkor van csak értelme, ha értelmes kérdéseket tesznek fel. 

 

Image result for nemzeti konzultáció

5 komment

Címkék: vírus korona vírus

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr3316432334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.20. 05:44:09

Azt nem tudom, miért csak a külföldiek határátlépéséről kell dönteni. A magyar állampolgárok határátlépése fel sem merül?

HaD 2021.02.20. 06:35:39

A dolog értelme:-látszatdemokrácia(megalapozva a valóság sohw-k és tsi szavazósdijával amelyekkel napi gyakorlattá tették az "ér valamit a szavazatom" gondolatot...pedig dehogy..lásd még krumlis szavazat beárazás)-a felelösség átpasszolása(most ép erre a kirakat ceciliára de volt már az osztrák mintalabor vagy az ogyéi )-ott lenni a figyleme központjában(alap sztár atitüd...mindegy csak beszéljenek rólunk)-tesztelhetö a szavazó gépezet(szó szerint is a pintér féle számláló cégeknek föpróba a szavazat manipuláláshoz)...összefoglaló néven agitprop semmi kül....

tramvaj 2021.02.20. 06:38:16

A konzultáció összefoglalása: Ha nincs rá okunk éljünk-e korlátozással?

a, Nem, mert értelmetlen.
b, Igen, ha már megszoktuk szívjunk tovább.

HaD 2021.02.20. 06:42:10

Mi lenne ha valódi lenne ez a szavazósdi....és az jönne ki hogy nyissunk már, miközben a tudós doktor taacsadók pedig az ellenkezöjét mondanák???....nota bene...ez a nyitósdi is csak arra lenne jó hogy a kocsmában több ember okoskodhatna...a gazdaság viszont nem sokat lendülne fel amíg a világ gazdaság recesszióban van(amiben a vírustól függetlenül is van)...a belsö fogyasztás növekedés kis hazánkban nem fejtene ki látványos fellendülést....ezek az un fogyasztást ösztönzö intézkedések ami kizárólag a (pénzmosodás) építöiparra lett kiélezve gyakorlatilag a még emebereknél lévö zs elszedését szolgáölja meg a bankok érdekeit

HaD 2021.02.20. 07:14:08

ja..és már a kérdés feltevés is manipulativ hisz nem volt "zárás" csak valamaiféle maszatolás tart egy éve ...arról nem beszélve hogy egy rendkívüli felhatalmazás esetén mafaszt kérdezgetnek bárkit bármiröl...erröl szól a rendkívüli felhatalmazás mint alapfogalom
süti beállítások módosítása