HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A politikusok szeretnek jót tenni

2013.03.14. 12:35 Steve123

Most azt hiszitek, hogy egy provokatív esetleg ironikus címmel akartam felhívni a figyelmet erre a bejegyzésre. Pedig a cím véresen komoly. Minden politikus elemi érdeke, hogy jót tegyen, hiszen ekkor válasszák újra. Gondoljunk bele hány szavazatot jelent a rezsicsökkentés, hányat a devizahitelek megmentése, de hogy visszamenjünk egy kicsit az időben, a 13. havi nyugdíj is hozott szavazatokat a konyhára. Jót tenni, jó érzés, ez minden normális ember sajátja. Ha pedig a jó cselekedeteket még meg is jutalmazzák újraválasztással, akkor elfogadható, hogy a politikus is jót akar. Amúgy sem szeretem azt sztereótipiát, hogy az ment el politikusnak, aki nem ért semmihez, ráadásul hazug, tolvaj, csaló. Van ilyen is, de a többség szerintem nem ilyen. Ők igen is jót akarnak ennek az országnak!

Akkor mi a gond, miért nem jött el már régen a Kánaán? Ami az egyiknek jó, az a másiknak rossz. Ha a mérleg egyik serpenyőjéből kiveszek valamit, akkor a másikból is ki kell, ha meg akarom tartani az egyensúlyt. Ha van 100 forintom és szét akarom osztani, akkor a részek összege csak 100 forint lesz, sosem több. Így működik a világ. A politikus ezt nagyon nem szereti. Ő jót akar tenni, az árral foglalkozzon más. A rezsit le kell csökkenteni a lakosságnak, majd fizetnek többet a vállalatok. A dinnyetermelőknek kell a magasabb ár, majd a lakosok megfizetik (vagy nem vesznek dinnyét). A bank, a profit, a spekuláns, a multi már szitokszavak, nem is akarnak idejönni, a gazdaság csökken.

Nézzünk konkrét példákat. Az szja-t levitték, hiszen a választópolgár azt minden fizetési papíron látja. A hiányzó pénzt az áfánál próbálják beszedni, már 35%-ról beszélnek. Tekintsük csak a mostani 27%-t, nem olcsóbb Szlovákiából venni mondjuk egy laptop-t? Ha ez el kezd terjedni, akkor megint jön egy új ötlet.

Vagy ott a magánnyugdíjpénztár. Egy hatalmas malacpersely, amire az állam lecsapott. Volt hadoválás, hogy eltőzsdézték, de a lényeg nem ez, hanem az egyéni számlák az állami rendszerben. Amíg azok nincsenek, addig nem kell szembesülni azzal, hogy sokaknak nagyon kevés a pénze a nyugdíjra. Addig lehet járulék kedvezményt, mert nem látszódik, hogy ez a pénz akkor nem jelenik meg az egyéni számlán. Addig nem kell szembenézni a valósággal, addig lehet csak a jó oldalt nézni.

Egy esetben fogadták el el a politikusok, hogy vége az áltatásnak, hogy tartsuk a 3%-os hiányt. 

Ha a politikus rezsicsökkentést akar, akkor nem szívesen hallja sem a bíróságtól, sem az önkormányzatoktól, hogy ez így nem lesz jó. A bíróság nem nem politikailag akar kiszúrni a hatalmon levőkkel, nem ő az ellenség, hanem a világ természete. A politikus azt szeretné, mit szeretné, követeli, hogy kapjon mindenki egy millió forintot, de infláció ne legyen. Nem érti meg, hogy sem az alacsony kamat, sem a forint árfolyamának változtatása, sem az egy millió forint, nem csodafegyver. A politikus jót akar, de tudjuk, hogy a pokolba vezető út ...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr365131231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása