HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A kormány remekül démonizálja a bankokat

2014.07.03. 09:17 Steve123

A devizahiteles probléma esetén egyáltalán nem lényeges, hogy kinek van igaza. Hasonló ez a focihoz, ahol az a gól számít, amit megadott a bíró. Hiába játsszák vissza utána a videót, hiába mutat az akármit, azzal már nem foglalkoznak. A kormány célja a szavazat maximalizálás és nem az igazság vagy a jog biztosítása. Amíg úgy érzi, hogy a devizahitelesek hangja nagy, addig akármilyen törvényt meghoz az érdekükben. Elvégre a devizahitelesek szavaznak, a bankok nem. Ha egy kormány nem ezt ígérné, akkor nem kerülne hatalomra. Ezért akarja minden párt meg menteni a devizahiteleseket. 

Hogyan lehet ezt megtenni? A törvényesség nem probléma, hiszen a kormány bármit törvénybe foglal. Viszont kell egy ellenség, egy gonosz, akit lehet utálni. Emlékszünk még Jockey Ewingra? Mindenki rá vetítette minden gondját-baját. Sokszor azt is elfelejtették, hogy ő csak egy kitalált figura. A kormány is egy fő gonoszt kreál mesteri kommunikációval. Addig ismételgetik a tisztességtelen, becsapták, luxusprofit, károsult, egyoldalú szavakat, amíg mi is elkezdjük utálni a bankokat. Persze nincs új a nap alatt. A második világháborúban sok német elhitte, hogy a zsidók tehetnek mindenről.

A bankok nagyon rosszul védekeznek, pedig ők is fel vannak szerelve a marketing és a pszichológia teljes eszköztárával. Ennek ellenére se tudják elmondani egyszerű szavakkal, hasonlatokkal, hogy mit is akar tenni velük az állam. Például, amikor arról beszél a kormány, hogy ne piaci árfolyamon forintosítsanak, akkor az olyan, mint amikor valaki azt mondja azt mondja, hogy a 6 milliós autót megveszi 4-ért és még a NAV-os sógorát sem küldi rá. Újból és újból el kell mondani, hogy a bankban lévő összes pénznek körülbelül csak 15%-a a banké, a többi a betéteseké. 

Az emberek imádják utálni a bankokat. A közös ellenség összehoz minket. Azt felejtettük el, hogy valójában megbízunk a bankokban. Nem gondoljuk, hogy a fizetésünkből ellopnak pénzt vagy amikor kártyával vásárolunk, akkor többet utalnak át, mint kéne. A bankokban legalább úgy bízunk, mint a korházakban. Mondjuk, hogy ilyen és olyan rossz az egészségügy, de tudjuk, hogyha karambolozunk, akkor jönni fog a mentő. Amíg a bankok nem tudják levenni magukról a gonosz álarcát, amíg az átlagszavazó nem követeli, hogyha a devizahitelessel kivételeznek, akkor vele is azt tegyék, addig a bankrendszer (és így a gazdaság) sötét jövő elé néz. 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr326469627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása