HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Mennyi nyugdíjra számíthatsz?

2019.10.16. 17:11 Steve123

Ugye milyen jó lenne tudni, hogy az eddigi befizetéseim alapján mennyi nyugdíjra számíthatok ebben a pillanatban! Akár a havi fizetési papíron is meg lehetne jeleníteni. Az informatika korában ez nem lehet probléma. A sok minimál bérre bejelentett, vagy feketén dolgozó tudná, hogy csak keveset fog kapni. A szorgos járulékfizetők meg akár korábban is mondhatnák, hogy dolgoztam eleget, itt az idő, hogy az unokáknak vagy a hobbimnak éljek. 

Sajnos a nyugdíj rendszer nem rugalmas, a nyugdíjkorhatár azokat is kényszeríti a munkára, akik már eleget tettek be a nyugdíjkasszába. A rendszer lépésről lépésre úgy változik, hogy ne látszódjon, hogy ki mire is jogosult. Amikor a magánnyugdíj rendszert megszüntették, akkor kaptunk olyan ígéretet, hogy majd az állami rendszerben is lesz egyéni számla. Egy kezdemény el is indult, de ez sajnos édes-kevés. Közben a munkáltatói tb járulékot átnevezték szocho-ra, hogy senki se kérhesse számon, hogy azt ténylegesen nyugdíjra költik. 

2020. január 1-től a munkáltatói járulékokat is összevonják, és félő, hogy a munkáltatói nyugdíj járuléknak is elveszik a nyugdíj jellege. Nem azt mondom, hogy nem fognak nyugdíjat fizetni, hanem azt, hogy úgy állapítják meg a nyugdíj mértékét, ahogy az politikailag leghasznosabb lesz. A tücskök fognak jól járni, ha a hangyák hagyják magukat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr2015226284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása