HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

CSOKolom az eszét

2015.12.20. 08:47 Steve123

Az állam 10 millió forintot szeretne adni a háromgyerekeseknek, plusz még 10 millió kedvezményes kamatú hitelt. Úgy gondolják, hogy ezzel növelik a születések számát és felpörgetik az építőipart (és szereznek egy csomó szavazatot).

Az államnak nincs saját pénze. A 10 milliókat az adózóktól fogják beszedni. Igen tőled is, aki nem vagy jogosult a támogatásra. Vagyis a torta nem nőtt meg, hanem az állam dönti el, hogy egy részét mire kell használni. Az állam beszedi a teljes GDP több, mint felét és aztán visszaosztja. A visszaadott rész sokkal kisebb, mint a beszedet, mert a nagy osztogatások közepette eltűnik a pénz. Az állam újraelosztó szerepét csökkenteni kellene. Ez kevesebb jutatást, de kisebb adókat jelentene.

Az állam nem mindenható. Nem tud mindenkinek munkát adni, nem tud mindenkinek lakást adni. Az emberek el akarják hinni, hogy mégis képes az utóbbira. Nem használják a józan eszüket. Ha szembe jön valaki az utcán és azt mondja, hogy van egy garantáltan működő hajnövesztő szere vagy el tudja intézni, hogy holnap jó idő legyen, akkor kinevetnénk. Erre úgy se képes. Az államnak elhisszük, hogy tud minden családnak úgy 10 milliót adni, hogy az igazságos legyen és még a költségvetést sem borítja fel.

Korábban normális módon segítette az állam a nagycsaládosokat. A háromgyerekesek adókedvezményét azok tudták igénybe venni, akik ténylegesen dolgoztak, amíg dolgoztak. Most egyszeri 10 milliókat akarnak osztogatni. Mindenki Megasztár győztesnek érezheti magát. Ez hatalmas csalássorozatot fog elindítani. 10 millióból már bőven le lehet fizetni az ellenőrző hatóságot, hiába ellenőriznek ezerrel. 

Ha ez olyan egyszerű, akkor 10 helyett miért nem adnak rögtön 12 ingyen milliót, vagy 15-t? A pokolba vezető út CSOK-al van kikövezve.

 

Szólj hozzá!

Címkék: CSOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr58185756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása