HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Legyek sőrivó?

2012.08.19. 12:49 Steve123

A minap túrázni voltunk és újból azzal szembesültem, hogy nálunk az alkohol olcsóbb, mint a üdítő. Hogy lehetséges ez? Lassan már megszokom fél liter kóla vagy tonic drágább, mint ugyanannyi köbányai világos.Hadd lázadjak már egy kicsit! Az említett túrán betértünk egy kocsmába, ahol kimért kóla nem volt csak üveges. Egy üveg 2 dl. Hát menjenek a búsba. Lehet, hogy ezt a területet, nem lehet szabályozni? Miért nem lehet? Úgy gondoltam, hogy 25 km gyaloglás után megérdemlek egy kis frissítőt, de amíg más vehet fél liter sört én vegyek három üveg kólát? Lázadjunk!

59. Az alkoholok jövedéki adója miatt miért nem lényegesen drágább az alkohol, mint az üdítő? Tudom mindenki szabadon állapíthatja meg az árakat, de mégis érdekelne a válasz.

60. Nem csak az üdítő hizlal a sör is. Arra is vonatkozik a chips adó? Tényleg csak azért gondolom, hogy nehogy már emiatt legyen drágább az üdítő. Vagy az egy elvetélt ötlet, hogy az üdítő legyen általában olcsóbb?

61. Világos, hogy a vendéglátósoknak kell a haszon, mindegy hogy sört vagy kólát iszol. Ez reális, hiszen a helye fenn kell tartani, az alkalmazottat ki kell fizetni. Lehetséges lenne, hogy a sört és a kólát is reális (olcsóbb) áron árulják, viszont felszámítanak külön kiszolgálási vagy asztal díjat? Nekem szimpatikusabb lenne, ha azt mondanák, hogy a 350 forintos bodzaszörp, valójában csak 100 forint meg 250 forint az asztal díj.

62. Csak számomra abszurd, hogy csak 2 dl-es üvegben lehet a kólát venni? Értem én az üzleti logikát, de ez már pofátlanság. Az 1/3 liter se sok, hát még a 3 dl, de a 2 dl-es üveg már felháborító. Mi jön ezután? 1.75 vagy 1.5 dl? Csak szerintem abszurd, hogy ha inni akarok egyet, akkor egyszerre 3 üveggel kell venni? Mit lehet tenni egyáltalán? Én simán el tudok képzelni egy olyan rendeletet, hogy kell, hogy legyen nagyobb kiszerelés is. Védjük már egy kicsit a környezetet. Vagy lehet, hogy ezt az üveget hobit földről hozták? Ott ennyi az egy adag.

63. Végezetül csak azt szeretném tudni, hogy Magyarországon miért csak az új dolgokra jut, felújításra soha. A túrán az országos kék jól volt festve, de onnan letérve, csak néha láttunk egy ezeréves jelzést. Egyfolytában új bicikliutakról beszélnek és soha senki nem veszi a fáradságot, hogy megnézze, hogy a Balaton körüli út mennyire pusztul le. Orbán Viktor tudta, hogy inkább a Fertő tavat érdemes körbetekerni.

1 komment

Címkék: alkohol chips adó Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr454719966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabest1 2015.05.25. 16:32:46

Ha nem is a decisben, de a literesben bejött az 1.75, gratulálok a jóslathoz!
süti beállítások módosítása