HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Legyünk EU gyarmat!

2012.09.25. 15:22 Steve123

89. Meg tudja mondani valaki, hogy pontosan mi az a zsebszerződés? Hogy lehet ilyet csinálni, mennyire lehet ez alapján követelni? Arról van szó, hogy hivatalosan nem lehet külföldinek termőföldet eladni, de ilyen nem hivatalos szerződéssel mégis.Ha nem hivatalos a szerződés, akkor mégis mit ér?

90. Kinek fáj az, hogy osztrák gazdák művelik az Őrségben a földeket? Tönkreteszik a talajt, extraprofittal árulnak vagy mi mást tesznek, hogy ez majdnem mindenkinek fáj?

91. Ezzel kapcsolatban testvéremmel vitatkoztam. Ő azt mondta, hogy majd úgy járunk, mint a cukorgyárakkal, hogy a hollandok már alig várják, hogy megvegyék a szántóinkat, aztán majd nézhetünk, amikor 1000 ft lesz egy kiló kenyér. Az én kérdésem a következő: Van-e a termőföldnek reális ára? Vagy inkább az igaz, hogy a föld örökké létezik, minden évben hasznot hoz, így az ára végtelen? Akkor ez igaz minden nyereséget termelő gyárra is?

92. Makrogazdasági szempontból nem mindegy, hogy egy terméket ki gyárt? Ha a földnél nem mindegy, akkor miért tőrjük magunkat, hogy nagy multik ide jöjjenek? Esetleg senki ne nyithasson céget egy másik országban?

93. Ha reális áron eladok valamit, akkor gazdagodok vagy sem? Ha eladom az autómat 1 millió forintért, akkor szerintem a vagyonom nem csökkent, hiszen egy autóval kevesebbem van, ami pont 1 milliót ért, de 1 millió forinttal meg több a pénzem. Ha az ország ad el valamit, akkor gazdagodik vagy sem? Érvényes-e az előző logika?

94. Miért nem bízik senki sem az ország vezetőiben? Ha az állam elad valamit, akkor mindenki úgy fordítja le, hogy elkótyavetyélte azt. Miért is van ez? Két veszélyt látok. Az 15 milliárdot érő céget 4-ért adja el, a bejövő pénz rögtön elfolyik stadion építésre, 13. havi nyugdíjra. Van más érv is?

95. Legyünk részei az euró zónának, egy sokkal központibb Európának? Sokan azt mondják, hogy akkor elveszítjük a magyarságunkat, hogy akkor majd Brüsszelből fognak diktálni. A skótok elvesítették a skótságukat az Egyesült Királyságban?

96. Mit jelent neked az EU? Nekem ezeket: Sok táblát, hogy ezt a szállodát, teret, stb... EU pénzből fizették, sokkal kevesebb pénzváltást, bárcsak soha többet ne kéne váltanom, nem kell vacakolni a határnál, egyszerűen lehet külföldön tanulni, dolgozni.

97. Az MNB külsős tagjainak a hatására újból csökkentették az alapkamatot. Ez azt jelenti, hogy picit jobban megy a gazdaság, de picit nagyobb lesz az infláció. Négy külsős és három belsős tag van. Ez senkinek nem bántja a szemét? Tipikus módszer az erőviszonyok megváltoztatására, hogy benyomtak néhány plusz tagot. Ha már nem akarják megvárni a jelenlegi elnök mandátumának a lejártát, akkor van még egy módszer. Létre kell hozni a Magyarország Bankot, a Nemzeti Bank funkcióit átvenné, de az elnököt persze nem.

Szólj hozzá!

Címkék: EU MNB

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr434802120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása