HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A koronavírusból nem lehet kigyógyulni

2020.04.22. 09:24 Steve123

Úgy látszik a koronavírusból nem lehet kigyógyulni. Legalább is Magyarországon. A lenti kép mutatja a napi új fertőzöttek és új gyógyultak számát. Azt gondolná az ember, hogy mivel a betegség lefutása két hét, így azok, akik két hete megjelentek betegként, most gyógyultként kellene, hogy feltűnjenek. Nyilván a halottak számát figyelembe kell venni. Mindenesetre nagyon furcsa, hogy két hete 60-70-80 új beteg volt, ma viszont csak 8 új gyógyult.

Az is lehet, hogy a betegség után nem rögtön tesztelnek, talán több tesztet is végeznek, így nem két hét után jelennek meg a gyógyultak, hanem akár egy hónap is kellhet hozzá. Egy hónapja is már 28 új beteg volt. Miért nem jelennek ők meg a gyógyultak között?

Április közepén volt egy kiugró érték a gyógyultak számában. Ami arra utalhat, hogy "összevárták" a gyógyultakat. Mi volt ennek az oka? Lesz ilyen a jövőben is?

Az is elképzelhető, hogy a két hetes lefutás csak átlagban igaz, viszont Magyarországon csak kevés tesztet végeznek, így jobbára azok kerülnek be a statisztikába, akik problémás esetek, és náluk két hétnél jóval több a betegség ideje.

Rengeteg a kérdés. A sajtótájékoztatónak pont az lenne a feladata, hogy választ adjanak arra a kérdésre is, hogy miért ilyen kevés a gyógyult. Sajnos ott mindig úgy alakul, hogy csak a baráti újságírók kérdéseire válaszolnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vírus

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr9615630682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása