HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Matolcsy szava és az antibakteriális szappan

2012.10.17. 14:03 Steve123

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/17/367_milliardos_csomag/

Újabb hét újabb csomag. Ezen már meg sem lepődünk a csomag tartalmával kapcsolatban viszont van néhány kérdésem.

paktum.jpg

118. Mennyit ér Matolcsy szava? A banki különadó feleződik 2013-ban. Nem volt ugyan kőbe vésve, de egy szép dokumentumon le volt írva. Ezután minden megállapodásra azt lehet mondani, hogy mi ugyan be akartuk tartani, de az EU, az IMF, a gazdasági helyzet, ... miatt sajnos nem lehet. Talán kétféle aláírást kellene használnia, egyet amikor komolyan gondolja, egyet amikor nem.

119. Ki lehet fejezni valahogy, készült arra mérés, hogy az ígéretek be nem tartása, a jogbiztonság, a jogfolytonosság hiánya miatt hány vállalkozás nem jött hozzánk? Ők vajon hány munkahelyet hoztak volna létre?

120. A magyar társadalom tényleg nem tolerálná az adóemelést, nyugdíjcsökkentést? Ez lenne a hagyományos út. Ez tényleg választási vereséget jelent? Azt hiszem, hogy igen. Hogyan lehet tenni ez ellen? Hogy lehet elmagyarázni, hogy a tőkés és a bankár nem az ős-gonosz? Nem a munkás, az iparos, a nyugdíjas ellensége?

121. Közmű adó helyett, miért nem lehet ezeknek a cégnek a társasági adóját emelni? Ez lenne a tiszta megoldás.

122. Matolcsy csak jót akar, hogy ne a szegény ember fizessen. A szándék jó, de azzal van a pokolba vezető út is kikövezve. A bankok nem szavaznak, őket könnyű adóztatni, de minden egyes rájuk kivetett adó, lassan, láthatatlanul visszaüt. Sok szülő használ antibakteriális szappant, hogy védje a csemetéjét. Sok orvos antibiotikumot ír fel biztos, ami biztos. Mindenki jót akar. Összességében viszont kialakultak a multi-rezisztens baktériumok, amivel nem sok mindent lehet kezdeni. Ez a gazdaságban a növekedés hiánya. Nem ezt akarták, de mégis ez lett. Ez is lesz még egy darabig. Ha jövőre emiatt megint hiány lesz, akkor tovább növeljük a bankadót?

Szólj hozzá!

Címkék: csomag Matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr564854084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása