HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az IMF visszavág

2012.10.26. 12:37 Steve123

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/26/imf_gyakorlatilag_szakitunk_magyarorszaggal/

128. Kinek fontosabb az IMF megállapodás nekünk vagy nekik? Ez komoly kérdés. Az ország milliárdokat veszthet, de az ott lévő vezetők is elkönyvelhetnek egy nagy kudarcot.

129. Ha kölcsönt akarok adni, akkor meddig szabad / lehet tárgyalni? Ez attól is függ mennyire vagyok rászorulva a pénzre, van-e más lehetőségem. Az országnál ez a helyzet? Vagy most hirtelen minden befektető megretten és kiszáradnak az államkötvény piacok?

130.  Mi volt  a kormány eredeti szándéka? Csak táncolni akartak egyet az IMF-el, hogy megmutassák a választóknak, hogy ők mindent megtettek? Vagy mindig is tudták, hogy a kölcsön állandó felügyelettel / gyámsággal jár, amit egyszerűen nem vállalhattak?

131. A kormány szándékaitól függetlenül, mennyire volt sikeres a tárgyalás lebegtetése? Mindig adtak annyit, hogy legyen miről beszélni, de amikor már kezdett komolyra fordulni a dolog, sárgulnak már a levelek, akkor jött az ellen-kampány, fizetett hirdetések formájában.

132. Tényleg pikkelnek valakik ránk és ezért van a kettős mérce, ezért nem jó bármi, amit csinálunk? (Ezt kommunikálta  a kormányzat.) Túl sok ellenséget szedtünk össze?

133. Sokan, sok szinten elmondták már, hogy kell az IMF megállapodás, de nem minden áron. Mi volt az az ár, ami a tárgyalások végét jelentette? Mit akart az IMF-t, amit nem akartunk megtenni? 

Szólj hozzá!

Címkék: IMF

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr94871330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása