HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A mindenható lakógyűlés

2012.10.27. 15:00 Steve123

134. Egy lakóház albérletében érdekes dolgokkal szembesülhet az ember. Nemrég láttam a Börtönmusical előadást. A lényege, hogy hatalmat kapva sok ember képtelen nem visszaélni vele. A valóság nem ilyen gondoltam én.  A lakógyűlésben pont ez történik. A lakógyűlés mindenható és néhány ember képes megszavaztatni magát minden logika ellenére. A lakógyűlésben a józan ész semmit nem ér. Nektek is volt hasonló tapasztalatotok?

135. A közös képviselő a következő "apró" hibákat követte el. Pályázatírás során 700 ezer forintot kiadott egy pályázat író cégnek, ami azután felszívódott. A felújított tetőn számos hibát talált, miután néhány hónappal!, az átadás után ellenőrizték azt. Egyetlen árajánlatot kért a kivitelezésre. Még mindig ő a képviselő. Remekül el tudja adni magát, ezt meg kell hagyni.

136. Most fűtés költségmegosztóinak a levétele a téma. Eddig úgy működött, hogy volt egy rész, amit fixen kellett fizetni egy másik részt pedig fogyasztás alapján. Ez sok embernek nem tetszik. Megértem én, hogy aki sarkon vagy oldalt lakik, annak nagyobb a számlája, de ez az ő lakásának a tulajdonsága. Örül, hogy a földszinten van, mert nem kell lépcsőznie, de a fűtésszámláját kompenzálják neki. Ez már most is megtörténik, hiszen van egy fix rész, de sokan azt akarják, hogy fogyasztástól függetlenül mindenki ugyanannyit fizessen. Akkor végre jó meleg lesz szerintünk. Számomra ez abszurd. Szerinted? Miért nem értik meg, hogy mindenki magának spórol? Én is. Ha nem lesz költségmegosztó, akkor én sem fogok spórolni. Viszont, mindenki így fog gondolkodni, és a távfűtés ára megint az egekben lesz. Akik szerint közösködni kell, azok miért nem intézik a nap bevásárlást is közösen?

137. Nem rég költöztem ebbe a lakásba, abban a tudatban, hogy van költségmegosztó. Tényleg megszüntethetik ezt egyetlen szavazással?

138. Állambácsi miért nem kötelezi végre a szolgáltatókat, víz, távhő, hogy minden egyes lakásban szereljenek fel órákat. Tudom, hogy sokba kerül, de ezt már régóta meg kellett volna lépni. Ugyanúgy, ahogy az áramot egyedileg mérik, a többi fogyasztást is hasonlóan kell. Még azt se írták elő, hogy a lépcsőháznak legyen külön órája! Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy egy teljes utca fogyasztását mérjék együtt. Aztán marakodjanak csak az emberek, hogyan osszák azt szét. Ez a szabályozás állami feladat. Miért nem szabályoznak végre?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr614873174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása