HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A normális villanyszámla

2013.02.05. 09:28 Steve123

Megjelent, hogy miként fog kinézni az új villanyszámla. Tekintsünk el attól, hogy van benne egy kötelező rész, amely megadja, hogy a mennyit spóroltunk a rezsicsökkentés során. Ez egy kötelező ingyenreklám. Attól estem kétségbe, hogy az eredeti céllal ellentétben megint nem voltak képesek kitalálni egy érthető, logikus formát. Csináltam egyet, hátha. Hátha belátják, hogy senkit nem érdekel az ÁFA, meg a "pénzeszközök összesen". Nem kell két oldal csak egy, amin  ott van minden, ami kell, a lényeget kiemelve. Nem olyan bonyolult ez.

Azt már csak félve merem mondani, hogy egyúttal kötelezővé kell tenni, hogy a számlát excel-ben és calc-ban is kötelező legyen kiküldeni. Méghozzá úgy, hogy egy táblázatban látszódjon sok éves fogyasztás, illetve az árak változása. 

villanyszámla.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr125040416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.02.06. 20:00:12

Sajnos van egy kis bibi.
A jelenlegi díjszabásban van olyan tétel is, amely nem a fogyasztástól függ (az elosztói alapdíj).
Ennek mindenképpen kell 1 v. 2 sor (eltérő a díjszabás a nappali és a vezérelt mérőre).

Amúgy tetszik a számla, ebbe nem igazán lehet belekötni és érdekes számításokat végezni a részadatokkal .-))

plazmakutyaTV 2013.02.16. 11:25:13

több bibi is van :)

pl. az ÁFA törvény KÖTELEZI őket az ÁFA feltüntetésére, szóval ezt máris törölheted belőle :)
kivételt meg hülyeség lenne képezni, pl. egy könyvelő szívrohamot kapna, ha neki kellene kiszámolnia az ÁFA-tartalmat áramszámla esetében (gy.k.: nem teljesen arányos a nettóval, csak korrelálnak az értékek, de az ÁFA mindig kisebb, mint a nettó 27%-a, mert vannak nem ÁFA-s tételek is, azt meg kicsit durva lenne bekönyvelgetni külön-külön...)

de azért az irány jó, csak pár lépést vétettél el... őszintén gratulálok az efforthoz, tényleg jó, hogy vannak, akik gondolkodnak, stb.

az alaposság azonban soha nem árt...

Steve123 2013.02.16. 12:03:47

@plazmakutyaTV: Igazad van cégeknek szüksége van részletes számlára, amiben az áfa külön szerepel. Viszont a lakosságnak ez felesleges.
süti beállítások módosítása