HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Erdei Zsolt kikapott

2013.04.01. 11:38 Steve123

Szombat este Madár elvesztette a veretlenségét. Sajnos ez tény. Az eredménytől eltekintve tetszett a meccs.Madár gyorsabb volt, mint ellenfele. Nem kicsit nagyon. Az ellenfél olyan parasztlengőket ütött, hogy a lendület miatt ki gyakran kifordult a teste, amikor nem talált. Bár féltem, hogy ha egy bejön, akkor vége, de nem jött be. A másik oldalról Erdei rendre talált és ezt az ellenfél is felismerte. Látszott, hogy tart Erdeitől, tartotta a távolságot, nem ment esztelenül előre. 

A mérkőzés összes menetére az volt jellemző, hogy Madár találgatott, igaz megrendítő ütése nem volt, az ellenfél jobbára csak a fedezéket találta el, de sokszor azt sem. Szerintem Erdei egyértelműen nyert pontozással. Sokszor felmerül a boxban, hogy mi ér többet 10 szurkáló ütés vagy 4 nagy ütés. Ilyenkor mindenki úgy pontoz, ahogy akar, mert mindkét oldalt meg lehet indokolni. Csakhogy ezen a meccsen Madár bökdösött rendesen (egy átlag ember egy "bökéstél" is kifeküdne), az ellenfele viszont nem hozta a nagy ütéseket. Mégis ő nyert. Bunda? Biztosan nem lehet tudni, bizonyítani még kevésbé lehet. Nagyon szeretném tudni, hogy melyik bíró hogy pontozta az egyes meneteket. Szerintük melyikben talált kevesebbet Madár, mint az ellenfele? Vagy a fedezéken csattanó ütést is találatnak vették? Sose tudjuk meg.

A furcsa az volt, hogy az ellenfél biztosan tudta a győzelmét a pontozás előtt, Madár pedig mosolyogva fogadta a vereség hírét. (Lehet, hogy az utóbbi Madár emberi nagyságát bizonyítja, de az ember mindig rosszra gondol.) Erdei egyértelműen jobb volt, mint az ellenfele, de nem sokkal jobb. Ha sokkal jobb lett volna, akkor kiüti. Több érv szólt amellett, hogy a régi idők, meccs a kiütésig rendszerét felváltotta, az adott menetszámú meccs. Amikor ilyen pontozói döntéssel találkozik az ember, akkor önkétlenül arra gondol, hogy mégis csak az lenne jobb, ha kiütésig menne a csata.

A meccs jó volt, a pontozás meglepetés, a közvetítés katasztrófa. A Sport 1 bebizonyította, hogy minden hibát el lehet követni egy gálán belül. A műsorújságok nem írták, hogy mikor lesz pontosan Erdei meccse, mintha ez titok lenne. A kommentátor felkészületlen volt, mintha nem is értene a boxhoz. Neki kötelessége lett volna objektívan értékelni, felhívni a figyelmet arra, hogy az eredmény kihirdetésével van csak vége a meccsnek, esetleg néhány értelmes kérdést is feltehetett volna a szakértőnek. A szakértőnek is sokkal többször meg kellett volna szólalnia, minden menet után mondani, hogy ez most Madáré, ez az ellenfélé, ez kétes. Ha a kommentátor szakszerűség helyett csak lelkesedik, akkor neki kellett volna az értelmet képviselni. Azon nem lepődök meg, hogy a Sport 1 nem számolt ütésstatisztikákat, pedig az most nagyon érdekes lett volna. Viszont arra sem készültek, hogy mit adjanak, ha egy mérkőzés idő előtt véget ér. Boksz helyett reklámokat nézhettünk, azokat is többször ismételve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr245186758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása