HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Mennyire kell a maradék magánnyugdíj vagyon a kormánynak?

2014.12.05. 19:13 Steve123

Nagyon!

Annak idején azzal fenyegettek meg minket, hogy aki nem adja önként az államnak a megtakarítását, az egyáltalán nem kap nyugdíjat az államtól (hiába fizeti részben, 2010 óta már teljesen az államnak a tb-t).

Most megint azt hozták fel érvnek, hogy akinek nem gyarapszik a magánnyugdíj számlája, annak veszélyben a nyugdíja és ezért inkább érdemes felszámolni az egész rendszert. A csavar, hogyha te fizetsz, de a többi tag nem, akkor is megszüntetik a pénztárakat.

Miért is kéne, hogy nőjön a magánnyugdíj számla? Igaz, hogy a tb-nek már semennyi része sem megy oda, de ettől függetlenül ott van rajta a pénz! Képzeljük el, hogy valakinek 3m forintja és az állam azt mondja, hogy ha nem növeli minden évben, akkor majd ő azt jól "megmenti".

Miért olyan nehéz felfogni, hogy mindenki onnan és annyi járulékot fog kapni, ahova és amennyit befizetett? Ha egy embernek volt 4-5 éve, amikor a tb-jének kb. negyede-harmada magánnyugdíj számlára ment, akkor arra az időre és arra az arányra onnan lesz nyugdíja a többi az államtól, mert akkor oda ment a tb-je.

Végre egyértelműen nyilván kéne tartani, hogy ki honnan mennyi pénzre számíthat (havi kimutatás befizetett összegről, várható nyugdíjról). Az állam megígérte az állami rendszer egyéni számláját is, de most már próbálja ezt elfelejteni. Igaz, hogy az állami számlán csak nyugdíj-jogosultságot és nem igazi pénzt lehet nyilvántartani, de az is nagyon hasznos lett volna. Sajnos nagyon kell a maradék nyugdíjvagyon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr806960413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása