HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Csak bolttulajdonos kereshet vasárnap extra pénzt?

2014.12.06. 07:20 Steve123

Alkalmazott miért nem? Neki nem jön jól a vasárnapi pótlék? Vagy ő nem elég felnőtt ahhoz, hogy döntsön?

A vasárnapi boltbezárás egy olyan téma, ahol a gombhoz varrták a kabátot. Először kitalálták, hogy legyenek bezárások, hívhatnák munkacsökkentésnek vagy szabadságcsökkentésnek a rezsicsökkentés mintájára, és utána kezdtek el azon agyalni, hogy ez miért is jó, kire is vonatkozzon, milyen indokot lehet találni hozzá.

Nem ördögtől való a vasárnapi szünnap, de következetlen és száz másik fontosabb dolog van az országban. Ha elvi alapon ellenzik a vasárnapi munkát, akkor az mindenkire kell, hogy vonatkozzon, iparra, szolgáltatásra, mezőgazdaságra. Csak néhány kivétel lehetne, életmentő műtétek, erőművek, esetleg tömegközlekedés. Most kiválasztottak egy ágazatot és csak ott kavarnak. Miért nem a termelő ipart választották ki? Vagy az elvek csak addig tartanak, amíg a gazdaságot nem érintik nagy hátránnyal?

Hol van a gazdasági hatástanulmány? Egy ilyet sem láttunk. Igaz ez nem is szokás, de miért nem? Miért nem kérdezik meg az embereket? Miért nincs nemzeti konzultáció? Talán, mert az "önző" emberek vasárnap is akarnak boltba járni? Lévén, akkor van idejük.

Először az volt a cél, hogy a gonosz multikba, Tesco, Interspar, ... rúgjanak még egyet. Azóta viszont az ország megítélése még tovább romlott, már az amerikai jobb oldalnak sem tetszünk, így most csak a kis boltokat akarják "helyzetbe hozni". Nem, nem és nem. Ne hozzanak helyzetbe senkit. A kormánynak egy feladata van, hogy az egyenlő feltételeket biztosítsa mindenkinek. Ne döntse el, hogy milyen üzleti tevékenység a helyes és milyen a helytelen. Jó, hogy nem tűz ki ötéves célokat, hogy a kisboltok létszámát meg kell duplázni.

Köszönjük szépen, nem kérünk a bal oldali értékekből! Helyette kevesebb állami bürokráciát, kisebb újraelosztást (ami nem csak kisebb adókat, de kisebb juttatásokat is jelent), sokkal több egyeztetést, vitát, és hosszú távú célokat szeretnénk.

Néha megtörténhetne, hogy a kabáthoz varrják a gombot. Például elismerik, hogy a NAV nem túl hatékony a nagy halak elfogásában, felvázolják a lehetőségeket (mindegyiknek lesz hátránya) és ellenzékkel, civil szervezettekkel, lakossággal egyeztetnek és utána hoznak döntést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr676961279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása