HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Szocpol, a saját lakás mítosza

2014.12.14. 06:39 Steve123

Az állam, végtelen kegyességgel és bölcsességgel, még inkább támogatni fogja az otthon teremtést. Így nem csak a gyerekszám fog növekedni, hanem a gazdaság is új lendületet kap. Legalább is ez az elmélet. Feltételezem, hogy ezt alátámasztó hatástanulmány most sincs.

Politikailag ez kifizetődő lépés. A magyar ember inkább erőn felül adósságba veri magát, lásd devizahitelek, mint hogy albérletet válasszon hosszú távra. A szocpolt kapó emberek hálásak lesznek a kormánynak és nem fognak azon agyalni, hogy a gazdaság ebbe belerokkan. Ez már megtörtént egyszer. Akkor kénytelenek voltak megszüntetni a szocpolt.

Józan paraszti ésszel is belátható, hogy honnan is lenne pénze az államnak arra, hogy minden építkezőhöz hozzávágjon 1-3 millió forintot? Talán az olajmezőinkből, az aranybányáinkból, vagy annyira dübörög a gazdaság? Az adónkból fogják ezt fizetni. Azért kell majd még többet adózni, hogy azt a pénzt majd visszaoszthassák. Megint elő fog állni az a faramuci helyzet, hogy az albérletes adójából támogatják a lakásépítőt. 

Nem akarok meggyőzni senkit, hogy az otthont egy szerető család jelenti és nem a földhivatalban lévő bejegyzés. Azt sem fogadja el a többség, hogy az értékcsökkenést is figyelembe véve van, amikor az albérlet a gazdaságilag ésszerű döntés.

Megint arra tanítjuk az embereket, hogy a jóságos állambácsi majd mindent megold. Nem is érdemes racionálisan gondolkodni, mert az állam majd úgyis segít (lásd eladósodott önkormányzatok). Más országokban is szokás szavazatot vásárolni adófizetői pénzből. Indiában és több más országban is a benzint dotálják. Ott az alapvető jog, sőt gazdasági érdek, hogy az emberek tudjanak autózni. Meg persze politikailag is kifizetődő. Talán még Magyarországon is rosszalásukat fejeznék ki az emberek, ha az autósokat támogatnák. Ha ez így van, akkor miért kell a lakástulajdonosokat támogatni? Miért ördögtől való elképzelés, hogy inkább bérlakásokat építsen, vegyen az állam? (na nem ócsai lakóparkot)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr246981151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása