HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Quaestor, hol a pénz, hol az igazság?

2015.07.15. 08:58 Steve123

Halljátok? Kopp, kopp, kopp. Ez a Quaestor károsultak álla, miután kinyitották a kárpótlási levelet. Törvény írja elő a kárpótlást, de mindenki csak egy részét kapja meg, mondván, hogy az MNB nem ad hitelt. Na ne röhögtessenek! Ezentúl én is mondhatom, hogy az adó vagy illetéknek egy részét fizetem csak be, mert nincs rá keret. Vagy száguldozhatok 200-al, mert sietekTetszés szerint eldönthetem, hogy melyik törvényt tartom be és melyiket nem?

Az ominózus levélben ígérik, hogy a maradékot majd később kifizetik, de ezek után ki hisz nekik? Meg, hogy számolják a maradékot? Gondolom ezt is majd az utolsó pillanatban találják ki. A mostani levélbe még véletlenül sem lehetett beírni, hogy mennyi jár még. Akkor túl egyértelmű lett volna a helyzet. 

Ezektől mind eltekintve azért még van két kérdésem? Négy hónap alatt hány embert tartoztattak le, hány embert ítéltek el? Igaz, hogy túlterheltek a bíróságok, de a dolog súlya miatt talán már megszülettek az első hitéletek. Nevessetek nyugodtan! Tudom, hogy naiv vagyok. Én meg rajtatok nevetek. Hát tényleg az a normális, hogy senki sem felelős? Se a tulajdonos, se a felső vezetés, aki asszisztált, se akik, a kettős könyvelést végezték, se az ellenőrök, se a könyvvizsgálók, se a felügyelet? Csak és kizárólag az a 30 ezer ember, aki elhitte, hogy nem lopják el a pénzét?

A második, még ennél is fontosabb kérdés, hogy hol van a pénz? Mennyi lett meg a 200 milliárdból? Meddig tudták követni a pénz útját? Milyen lépéseket tettek? Hány ember dolgozott ezen? Amit eddig nem találtak meg, azt ezután se fogják, szóval nagyon várjuk a tájékoztatást! Még 1,6 milliárd is hatalmas összeg, hát még a 200 milliárd. Hol van 15-20 ezer lakás ára? Ez már egy közepes város.

5 komment

Címkék: Tarsoly Quaestor

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr867629306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.07.15. 18:28:57

A felelősöket az orbán rezsimben nem lehet lecsukni. Ennyi.

csak egy néző 2015.07.15. 18:58:40

Ez is magáért beszél.
Az ügyészség szerint, ma Magyarországon legális az, ha valaki tudja, hogy egy pénzintézet csődbe fog menni, nem szól senkinek, és kiveszi onnan a pénzét"

Érzik azért, hogy nyakig benne voltak a Qestoros buliban, nem véletlen, a csókosok tuti megkapják az összes lóvét.

index.hu/gazdasag/2015/07/03/az_ugyeszseg_szerint_nem_volt_bennfentes_kereskedes/

anyadmajma 2015.07.15. 19:33:49

És? befogod a pofád, mocskos ballibsi!
A mocskos Gyurcsány miatt van!
A baloldal megint nem a magyarok érdekeit nézi!

A három válasz közül szabadon választott a magyarázat, lehet több is!
Amúgy a devizahiteleseket is megmentették, meg előtte a szemét manyup-pénztáraktól is megmentették a zemberekt. Azóta nekem minden évben nettó 10% fölötti pluszt tőzsdéznek el.
Szóval, ha tényleg azt gondolják a zemberek, hogy ezeket bármi is érdekli a saját péznükön és hatalmukon kívűl, akkor meg is érdemlik, hogy jól meg legyenek szopatva! Én speciel már örülök neki.
Ha valaki annyira hülye, hogy többször is odamegy, ahol pofán vágják, miért kéne sajnálnom?

Etniez 2015.07.15. 20:21:30

Kérdés az, hogy a Questoros szerződéseken tényleg rajta volt-e, hogy nem védi a kártalanítási alap. Mert akkor ez is sok, 0 Forint kárpótlás jár...

anyadmajma 2015.07.15. 20:32:51

@Etniez: rajta volt. Csak hát ugye sok embert érint, meg elég nagy botrány az, hogy a kormány vezetőinek a jópajtása csinálta a piramisjátékot, ráadásul tavaly augusztusban egy 10 millió forint összértékű cégnek adott engedélyt az MNB, hogy 60 milliárd! forint kötvényt bocsájtson ki, amiből a végén 240 milliárd lett eladva.
Szóval, mielőtt megkérdezi, hogy ezt így hogy, inkább gyorsan írtak egy törvényt( muhahaha), hogy mégis jár nekik lóvé:)
süti beállítások módosítása