HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Quaestor, egy szög miatt

2015.07.21. 08:05 Steve123

Egy szög miatt a patkó elveszett,
a patkó miatt a ló elveszett, 
a ló miatt a lovas elveszett,
a lovas miatt a csata elveszett,
máskor verd be jobban a patkószeget!

Talán mindenki ismeri a fenti gyerek mondókát, és az életben is tapasztaljuk, hogy sokszor jelentéktelen dolgoknak komoly következményei vannak. A Quaestor kártalanításban a patkószeg egy hiányzó mondat a kártalanítási törvényből, amiben szerepelni kellene, hogy az állam készfizető kezességet vállal a BEVA felé. E hiányzó mondat miatt, most mindenkinek kétszer kell majd bemenni az OTP-be a kártalanítás miatt. Talán mondanom sem kell, hogy mekkora sorok kígyóznak most ott. Az ügyintézők csak adatot egyeztetnek, papírokat töltögetnek szüntelen. 30 ezer ügyfélnek és az OTP-nek lopják az idejét. Kétszer!! Hol vannak ilyenkor a bürokrácia csökkentés szlogenjei? 

Azt már megemlíteni sem merem, hogy már az egy bankba kutyagolás is több a keleténél. Az igényléssel együtt meg lehetett volna adni egy bankszámla számot és ennyi. Sőt minden igénylést az állam ellenőrzött, vagyis minden szükséges adatuk megvolt még igénylésre se lett volna szükség. Ne adj úr isten, az ügyfélkapun keresztül is lehetett volna ügyet intézni.

Ha józan paraszti ésszel nem gondolja át a jogalkotó, hogy milyen hatása lesz egy törvénynek, egy szabályozásnak, ha nem látja, hogy mi lesz, ha kihagyja a szöget, akkor marad a bürokrácia, az adjuk meg 10 helyen az ideiglenes lakcímet, és a végén nem érti, hogy miért veszik el a csata.

Szólj hozzá!

Címkék: Matolcsy Tarsoly Quaestor

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr67643624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása