HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A Volkswagen átverés

2015.09.23. 12:54 Steve123

A Volkswagen átverte az embereket, átverte a hatóságokat ez csúnya dolog. Érzékelte, hogy mikor van tesztpadon az autó és ekkor környezetbarát módon (de kisebb teljesítménnyel üzemelt), közúton viszont dübörögtek a lóerők (és a szennyeződés is). 

Valaki már kérdezze meg, hogy kizárólag az autónkénti szennyezés számít, amikor a környezetünket, egészségünket akarjuk megvédeni? A teljes szennyezés, vagyis az autószám * az egyenkénti kibocsátás, nem? (Tudom, nem minden autó ugyanannyira szennyez.) Nem lenne  logikus azt mondani, hogy x db autónál nem lehet több egy országban, vagy y-nál több nem üzemelhet ugyanazon a területen és időben, mert akkor a teljes kibocsátás már túl nagy lenne? Egyszerű egyre szigorúbb előírásokat előírni a gyártóknak, sokkal kényesebb azt mondani, hogy ma nem használhatod az autódat.

A hatóság számára tanulság, hogy az ellenőrzés olyan, mint egy vizsga. Ha mindig ugyanazok a kérdések, akkor könnyű kijátszani.

Azt is ki kell mondanunk, hogy egy kibocsátási limit lehet túl szigorú. A technika lehetővé teszi, hogy kisebb és kisebb legyen a kibocsátás, de ehhez egyre bonyolultabb eljárások kellenek, így az élettartam csökken. Az autó előállítása nagyon megterheli a környezetet! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr627811504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása