HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Sikkasztás fényes nappal!

2017.10.31. 14:27 Steve123

Úgy tűnik, hogy nem sok embernek fáj, hogy közpénzből folytat választási kampányt a kormány. A nemzeti konzultációnak egyetlen egy célja van a Fidesz népszerűsítése. Azzal nincs baj, hogy egy párt magát népszerűsíti, de ezt tegye saját zsebből! Közpénzből fizetni ezt nem más, mint sikkasztás, hatalommal való visszaélés.

Ne felejtsük el, hogy a demokrácia nagyon törékeny. Lényege, hogy a nép vezetőket választ négy évente. Ha a vezetők arra használják az ideiglenesen kapott hatalmukat, hogy bebetonozzák magukat például úgy, hogy közpénzből fizetik a párttevékenységet, akkor a demokráciának a lényege sérül. Az már csak a hab a tortán, hogy a többi párt plakátjait meg betiltják a kampány időszakon kívül.

Tudom, hogy nehéz lehet minden tevékenységre definiálni, hogy az a kormány vagy a (kormány)párt céljait szolgálja. A nemzeti konzultációnál számomra ez nyilvánvaló. Ne felejtsük el, hogy nem néhány tíz vagy százmillióról van szó, hanem milliárdokról. A Quaestor botrány jutott eszembe. Akkor is fényes nappal, plakátokon, médiában hirdették magukat, de végül csak kiborult a bili.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr613120612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása