HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Kenyeret és cirkuszt!

2017.11.19. 07:41 Steve123

Avagy latinul "Panem et circenses!" régi római bölcsesség. Ha a római polgár kapott alanyi jogon kenyeret, akkor nem éhezett sem ő, sem a családja. A teli has elég az állatoknál, de az embernél nem. Ha viszont volt cirkusz is, akkor lehetett szórakozni és ennél is fontosabb, lehetett miről beszélni. Ha polgárok arról beszéltek, hogy melyik gladiátor fog nyerni, vagy milyen volt az utóbbi összecsapás, akkor nem fognak arra gondolni, hogy elvesztettek egy háborút vagy egyik-másik szenátor a közösből növeli a magánvagyonát.

Kenyeret és cirkuszt! Egyik ismerősöm azt mondta, hogy zseni volt az, aki ezt kitalálta és hogy ma nincsenek ilyen zsenik. Tényleg nincsenek? Elgondolkodtam egy kicsit. Eszembe jutott, hogy karácsony táján a Kossuth, a tv2, az origo.hu egyfolytában arról beszél, hogy a kormány mennyi plusz pénzt ad a nyugdíjasoknak. Azt sugallják, hogy ez nem egy járandóság, amit a befizetett nyugdíjjárulék fejében kapnak, hanem egy kegy, amit a mindenkori kormány osztogat. Ha jól szavaznak az emberek. 

A cirkusz miatt még gondolkodni sem kellett. Az asztalon előttem volt egy újság, teljes oldalas hirdetésben mosolygott rám Soros. Tudják, az a Soros, aki minden buszmegállóban vigyorog. Kiröhögi a magyar embert. A kisembert. Ő a milliárdos. Migránsokat akar hozni Magyarországra. Minden családba hármat! Hát megörült ez? Gusztustalan ahogy vigyorog, gusztustalan az ember. Olyan öreg, ráncos, kaján. Ő irányítja Brüsszelt és még boszorkányokkal is üzekedik. 

Szóval van miről beszélni a magyaroknak. Azzal, hogy erről írtam én magam is hozzájárultam a cirkuszhoz. 

Image result for gladiátor

2 komment

Címkék: Soros

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr8513310241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.19. 08:03:52

Látod, a ballibek se kenyeret, se cirkuszt nem képesek adni.

tireless treehugger 2017.11.19. 16:34:13

nem is kell adni, azt kell megtanítani hogyan fogjon halat.

Oktatás hazai gazdaság és egészséges nép kell, aztán jut a nyuggernek szegénynek is, nem azért mert orbán személyesen osztotta szét hanem azért mert a társadalmi szolidaritás ezt jelenti tehát automatikusan jár.

libsi ---> lehetőséget ad.
Illibsi elveszi a lehetőséget így alamizsnát kell hogy osztogasson.
süti beállítások módosítása