HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Matolcsy csomag 2012/3

2012.11.16. 22:02 Steve123

Nem értem én ezt. Orbán Viktor azt mondta, hogyha Brüsszel nem fogadja el, hogy az első két csomag 3% hiány alá viszi a hiányt, akkor bankadót emel, közműadót emel, stb. Brüsszel azt mondta, hogy a 2013-as költségvetés rendben van. Ezt nem akarták meghallani, mert csak jöttek a megígért lépések. Véglegesítették az új adórendszert, mondták. Hányadszor már? Nem véletlen, hogy a címben az szerepel 2012/3. Van még novemberből és ott van még a december is. A jövő évről nem is beszélve. Lehetne még multi-adót bevezetni, bankár adót, tőzsde adót, nyerészkedési adót. Azt kell mondani, hogy lám ez a kormány megvédi a kisembereket. Fizessenek csak gonoszok, akik a vesztünkre törtek. Hogy nem lesz növekedés, hogy nem fejlesztenek a cégek, hogy nem hiteleznek a bankok, hogy már csak mosolyognak a kormány ígéreteit hallva? Hát kérem szépen a nemzetközi helyzet fokozódik. 

Ugyanakkor még van esélye, hogy jól süljenek el a dolgok. A német gazdaság rendben van. A kormány bármikor mondhatja, hogy nem két pofont kapsz, hanem egyet. Ez eggyel kevesebb, mint eddig, ennek mindenki örülhet. Az adózás fojtogató, de a beruházásokkal kedvezményeket lehet elérni. Egy ideig az ország nagyon magas kamattal tudott csak kötvényt eladni. Ebből pont az következik, hogy egy ideig, akkor nagyon meg kell húzni a nadrágszíjat. Orbán felismerte, hogy a demokráciának azt a hibáját, hogy a cégek adóznak, de nem szavaznak. Mi lesz itt? Fogalmam sincs. A gazdaság művészet, se az IMF, se az EU nem ismeri a tökéletes receptet. Talán éppen ez az. Matolcsynak viszont már én se hiszek el semmit. Ő bohó, nem pedig látnok. 

151. Mi van a háttérben? Van a történetnek egy olyan oldala amiről fogalmam sincsen?

152. Tegnap Orbán szerint már nagyon közel voltunk az IMF megállapodáshoz. És ma?

153. Mennyit esik hétfőn a BUX?

154. Orbán elhiszi, hogy egész Európa minket irigyel?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr934898853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.17. 11:15:31

Ebből má semmi jó nem sül ki. Nekünk tuti nem.

"Orbán felismerte, hogy a demokráciának azt a hibáját, hogy a cégek adóznak, de nem szavaznak."
Innen valami kimaradt :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.17. 11:17:59

Ja meg, hogy kinek mit...
Az EU és az IMF sem szent, ez látszik a lépéseikből (pl. hogy diszkriminatívak, velünk szemben), a magyar kormányról meg nem is érdemes ilyen téren szót ejteni.
Ebből nekem csak az jön le, hogy az a nép, ami ezeket a szervezeteket eltartja, senkinek nem fontos már. Kb. hagynak minekt élni, kicsit nyugatabbra kicsit jobban hagyják élni a lakosságot, de ha az lenne az érdek, szerintem azok is mennének a levesbe.

Steve123 2012.11.17. 18:04:58

@ColT: "Orbán felismerte, hogy a demokráciának azt a hibáját, hogy a cégek adóznak, de nem szavaznak."
Innen valami kimaradt :)

Arra gondoltam csak, hogy könnyebb adóztatni a cégeket, mint az embereket, hiszen az utóbbiak tudják választáson elküldeni a kormányt a búsba. Az igazságos rendszer az lenne, hogy akik adóznak, azok szavaznak, sőt az adójuk nagyságával arányos a szavazatuk. Mint egy részvénytársaságnál. Persze ennek a rendszernek is lenne hibája.
süti beállítások módosítása