HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Ausztriai nyaralás

2012.07.17. 13:19 Steve123

Ausztriában Salzburg közelében nyaraltam egy hétig és közben a következő kérdések merültek fel bennem.

18. Miért nem egységesek a közlekedési táblák az egész EU területén? Nagyrészt persze tudom, hogy mi mit jelent, de a zsákutca jel nem esett le elsőre és azt sem látom, hogy a H miért a buszmegálló. Bizonyos szempontból a magyar táblák logikusabbak. Viszont Ausztriában nem nézik gyereknek az autóst. Nem raknak ki mindenhova, 40-es, meg 70-es táblákat. Ha te be tudod venni a kanyart 100-al is, akkor lelked rajta. Vannak ott éles kanyarok és volt annyi eszem, hogy lassítsak. Nálunk itt már rég lenne tábla.

19. Miért nem használnak minőségbiztosítást? Egyszerűen meg kell kérdezni 10 autóst, hogy mi az a tábla. Ha gondolkodás nélkül mondja a helyes választ, akkor nincs gond. Egyébként változtatni kell. Egy közös egyszerű szabványt kell használni. Plusz a felesleges információkat ki kell irtani a táblákról. Mindegy, hogy milyen típusú a benzinkút, milyen sávon lehet hallgatni az xy rádiót. Ezek csak elvonják a figyelmet.

20. Miért nem használunk mi is eurót az osztrákokhoz hasonlóan? Tudom van az öt kritérium, meg most bajban az euró. De. A sok maszlag mögött nagyon egyszerű dolog van. Nem kell átváltással szenvedni, ami időbe és pénzbe kerül. Könnyedén össze lehet hasonlítani az árakat. Pl. hol érdemes tankolni a határ előtt vagy után. Ennyi a közös pénz szerepe nem több. Ha valaki ezt nem hiszi, az csak használja soproni frankot, a balatoni pengőt, vagy más helyi pénzt. Sőt lehetne akkor már, Kovács István dollár, amit csak ő fogad el.

21. Miért nem képes mindenki legalább egy kicsit beszélni angolul? Azt hittem csak a franciák nem szólalnak meg angolul, mert hogy a büszkeség meg minden. Osztrákok között is sok van, aki csak németül beszél. Például az egyik várban, nem volt nyelv tudás, de angol menü sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr764661845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása